6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Φτάσαμε στην μέση της εβδομάδας γιαυτό χαλάρωσε στον αναπαυτικό σου καναπέ, ετοίμασε ποπ κορν και απόλαυσε μία από τι παρακάτω ταινίες.

«Next» (2007) σκηνοθεσία Λι Ταμαχόρι

Ο Κρις Tζόνσον είναι ένας χαρισματικός ταχυδακτυλουργός. Ιδιαιτερότητά του: μπορεί να «βλέπει» κάθε στιγμή τι θα συμβεί στα επόμενα 2 λεπτά, μέσα στο μέλλον. Εκμεταλλεύεται αυτό του το ταλέντο διατηρώντας χαμηλό προφίλ για να μην γίνει στόχος. Η τακτοποιημένη και ρουτινιάρικη ζωή του, όμως, αλλάζει όταν γνωρίζει την όμορφη Λιζ. Την ερωτεύεται και ανακαλύπτει πως, ειδικά για εκείνη, μπορεί να βλέπει όλο το μέλλον της, αλλά και να το αλλάζει, παρεμβαίνοντας ανά πάσα στιγμή στο παρόν της. Ενώ συμβαίνουν αυτά, τρομοκράτες ετοιμάζονται να ρίξουν πυρηνικά στο Λος Άντζελες. Μια πράκτορας του FBI που ανακαλύπτει το ταλέντο του Κρις, ζητάει τη βοήθειά του για να τους εντοπίσει. Και καθώς εντέλει πείθεται και οι τρομοκράτες τον βρίσκουν διαρκώς ανάμεσα στα πόδια τους, απαγάγουν την Λιζ για να τον σταματήσουν.

Παίζουν:  Νίκολας Κέιτζ, Τζούλιαν Μουρ, Τζέσικα Μπίελ.

*Open, Τετάρτη 15/7, στις 21:00

«Χίλιοι Τρόποι να Πεθάνεις στην Άγρια Δύση» (2014) σκηνοθεσία Σεθ ΜακΦάρλαν

Ο Άλμπερτ, ένας δειλός αγρότης, επιθυμεί όσο τίποτα άλλο στη ζωή του να του δοθεί η ευκαιρία να φύγει μακριά από την πολεμόχαρη Δύση. Η κοπέλα του Λουίζ τον εγκαταλείπει για κάποιον πλούσιο και εκείνος απελπίζεται. Η άφιξη στην πόλη της εντυπωσιακής και δυναμικής Άννα,  θα αλλάξει τα δεδομένα στη ζωή του Άλμπερτ. Κανείς όμως δεν φαντάζεται πως η Άννα είναι σύζυγος του αδίστακτου –και καταζητούμενου– πιστολά Κλιντς. Τελικά υπάρχουν 1000 τρόποι για να πεθάνεις στη Δύση και ο Άλμπερτ επέλεξε τον χειρότερο…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Σαρλίζ Θερόν, Αμάντα Σέιφριντ, Σεθ ΜακΦάρλαν, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζιοβάνι Ριμπίσι, Σάρα Σίλβερμαν, Έβαν Τζόουνς.

*Star, Τετάρτη 15/7, στις 22:00

«Η Κυρία Νταπφάιρ» (1993) σκηνοθεσία Chris Columbus

Ο Ντάνιελ Χίλαρντ (Ρόμπιν Γουίλιαμς), ένας κωμικός ηθοποιός με αυθόρμητο χαρακτήρα αναγκάζεται να μετακομίσει σε νέα οικία και να βρει σταθερή εργασία, αφού η σύζυγος του Μιράντα (Σάλι Φιλντ) κάνει αίτηση διαζυγίου. Αποκαρδιωμένος από το γεγονός πως θα πρέπει να βλέπει τα τρία του παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο, ο Ντάνιελ αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε οικιακή βοηθό και να εργαστεί για τη Μιράντα. Με τη βοήθεια του αδελφού του, αλλάζει την όψη του προσώπου τοποθετώντας προσθετικά από καουτσούκ, ενώ το ταλέντο του στην υποκριτική τον βοηθά να υιοθετήσει προσωπικότητα ηλικιωμένης, Αγγλίδας γκουβερνάντας. Αφού καταφέρνει να προσληφθεί, κρατά μυστική την ταυτότητα του από τα παιδιά του και προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να παραγκωνίσει τον νέο σύντροφο της Μιράντα. 

Παίζουν: Robin Williams(Daniel Hillard / Mrs. Doubtfire), Sally Field(Miranda Hillard), Pierce Brosnan(Stu), Harvey Fierstein(Frank).

*Alpha, Τετάρτη 15/7, στις 22:00

«Ένας πιστός σύζυγος» (2014) σκηνοθεσία Hermine Huntgeburth

Ο George είναι ένας από τους τελευταίους εκδότες της παλιάς σχολής, ο οποίος υπερασπίζεται σθεναρά την ποιοτική δημοσιογραφία. Σχεδόν αναπάντεχα, του γίνεται η πρόταση να διεκδικήσει την Γερμανική Προεδρεία. Η σύζυγός του, δεν ενθουσιάζεται και πολύ στην αρχή, και η ερωμένη του, η Νίνα, εκπαιδευόμενη στην εφημερίδα του, καταλαβαίνει ότι τα πράγματα μεταξύ τους πρόκειται να αλλάξουν. Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του George, εκτός πόλης, ένα δυσάρεστο γεγονός, θα φέρει την ευτυχία, αλλά και την υπόληψή του στο χείλος του γκρεμού.

Παίζουν: Matthias Brandt, Suzanne von Borsody, Maxim Mehmet, Lisa Hagmeister, Peri Baumeister.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 15/7, στις 22:00

«Όμηροι στη Θάλασσα» (2017) σκηνοθεσία Φιλ Βόλκεν

Οι ονειρικές διακοπές μιας οικογένειας στα νησιά της Καραϊβικής θα μετατραπούν σε εφιάλτη, όταν μια μηχανική βλάβη στο σκάφος φέρει την οικογένεια του Κέβιν στο έλεος ενός αδίστακτου ψαρά, που για να προσφέρει τη βοήθειά του, θα ζητήσει ένα υπέρογκο ποσό ως αντάλλαγμα. Κρατώντας όμηρους τη μητέρα και το παιδί, θα φέρει τον πατέρα αντιμέτωπο με τον ανελέητο χρόνο, που προκειμένου να σώσει τη γυναίκα του και τον γιο του είναι έτοιμος να φτάσει ακόμα και στα πιο επικίνδυνα άκρα.

Παίζουν: Έιον Μπέιλι, Μπέτανι Τζόι Λενζ, Μπαρκχάντ Αμπντί, Ντάνυ Γκλόβερ, κ.α.

*Alpha, Τετάρτη 15/7, στις 23:40

«Τσάι στη Σαχάρα» (1990) σκηνοθεσία Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Βρισκόμαστε στο 1947. Ένα ζευγάρι Αμερικανών φτάνουν στη Βόρειο Αφρική με ατμόπλοιο, με την κρυφή ελπίδα να πλησιάσουν πάλι ο ένας τον άλλο και να ζωντανέψουν το νεκρό γάμο τους. Ο Πορτ, μουσικός που έχει να δουλέψει πάνω από ένα χρόνο, ονειρεύεται να αφήσει πίσω του τον σύγχρονο κόσμο, ενώ η Κιτ έχει βαρεθεί τα ταξίδια, ακολουθεί όμως τον άντρα της στη Σαχάρα, με το όνειρο να τον ξαναφέρει κοντά της. Το ταξίδι τους δεν καταφέρνει να τους φέρει κοντά και στρέφονται αλλού για παρηγοριά, ενώ ο σκληρός τόπος με τον ανελέητο ήλιο, τις πέτρες και την ξεραΐλα της ερήμου τους καταστρέφει, αντί να τους προσφέρει την γνώση και την παρηγοριά. 

Παίζουν: Τζον Μάλκοβιτς, Ντέμπρα Ουίνκερ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 15/7, στις 23:45