7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και αν το βράδυ σε βρίσκει σπίτι, δες τις κινηματογραφικές επιλογές σου επί της οθόνης:

«Ο Ροζ Πάνθηρας» (2006) σε σκηνοθεσία  Σον Λέβι 

Ένας διάσημος προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας βρίσκεται δολοφονημένος, ο “Ροζ Πάνθηρας” έχει κλαπεί για ακόμα μία φορά και η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τον καλύτερο ντετέκτιβ του κόσμου για να λύσει το μυστήριο …αλλά μάταια! Ποιος έκανε το έγκλημα; Η εκθαμβωτική τραγουδίστρια της R’n’B Μπιγιονσέ, ένας ύποπτος ποδοσφαιριστής ή ένας επαγγελματίας δολοφόνος που δεν κάνει μόνο τον …κινέζο, αλλά είναι κιόλας; Ο Κλουζό και ο παρτενέρ του, Ποντόν, πρέπει να ξεσκεπάσουν το δολοφόνο, χωρίς να αφήσουν το αφεντικό τους, Ντρέιφους, να τους κλέψει τη δόξα!

Παίζουν: Στιβ Μάρτιν, Ζαν Ρενό, Κέβιν Κλάιν, Μπιγιονσέ Νόουλς.

*Open, Παρασκευή 17/7, στις 21:00

«Η Κληρονομιά του Μπορν» (2012) σε σκηνοθεσία Τόνι Γκίλροϊ

Δώδεκα χρόνια μετά την εμφάνιση του Τζέισον Μπορν στο κινηματογραφικό στερέωμα, ένας εντελώς καινούργιος ήρωας γεννιέται, ένας ακόμα πιο «εξελιγμένος» πράκτορας της CIA, του οποίου η ζωή ή ο θάνατος εξαρτάται από τα γεγονότα των τριών πρώτων ταινιών. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει πλέον, καθώς γνωρίζουμε έναν κατάσκοπο, που έχει εκπαιδευτεί από το ίδιο πρόγραμμα όπως ο Μπορν κι επομένως είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός εκτελεστής, αλλά και μια πολυσχιδής προσωπικότητα, που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις, ιδίως όταν διατάζεται η εξόντωσή του.

Παίζουν: Τζέρεμι Ρένερ, Σκοτ Γκλεν, Στέισι Κιτς, Έντουαρντ Νόρτον, Ρέιτσελ Βάις.

*Star, Παρασκευή 17/7, στις 22:00

«Υπέρτατη Πρόκληση» (1996) σε σκηνοθεσία Gregg Araki

Η Κάτ Κόνορς είναι μια 17χρονη που νιώθει τον κόσμο της να καταρρέει, όταν η, φαινομενικά τέλεια, μητέρα της, εξαφανίζεται το 1988. Η Κάτ, προσποιείται, στην αρχή, ότι δε συμβαίνει απολύτως τίποτα, όσο περνάει, όμως, ο καιρός, νιώθει την απουσία της μητέρας της όλο και περισσότερο. Όταν, κάποια στιγμή, επιστρέφει στο πατρικό της από το κολλέγιο, ανακαλύπτει την πικρή αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση της μητέρας της και συνειδητοποιεί όσα πράγματα προσπαθούσε να κρύψει κάτω από το χαλί.

Παίζουν: Shailene Woodley, Eva Green, Christopher Meloni, Shiloh Fernandez, Angela Bassett.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 17/7, στις 22:00

«Καταφύγιο» (2014) σε σκηνοθεσία Πολ Μπέτανι

Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο ανθρώπων που προέρχονται από τελείως διαφορετικούς κόσμους, αλλά θα βρεθούν ταυτόχρονα και οι δύο άστεγοι στη Νέα Υόρκη. Η Χάνα μπορεί να έχει λάβει τρομακτικές αποφάσεις για τη ζωή της στο παρελθόν, αλλά δεν έχει χάσει ακόμη την ελπίδα της. Ο Ταχίρ παραμένει πιο μυστικοπαθής για το ταραγμένο παρελθόν του. Οι δυο τους θα ζήσουν μια διαφορετική ιστορία αγάπης στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ενώ σύντομα θα συνειδητοποιήσουν πόσο χρειάζονται ο ένας τον άλλον, προκειμένου να μπορέσουν να «χτίσουν» ένα καλύτερο μέλλον.

Παίζουν: Τζένιφερ Κόνελι, Άντονι Μακί, Έιμι Χάργκριβς, Κέβιν Χόφμαν, Μπρους Άλτμαν, Ρομπ Μόργκαν, Κέβιν Γκιρ, Άντριου Πολκ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 17/7, στις 23:00

«Wolf» (1994) σε σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς

Ένας μεσόκοπος διευθυντής εκδόσεων δαγκώνεται από λύκο. Σύντομα νιώθει ότι αρχίζει και ο ίδιος να μεταμορφώνεται σε ζώο. Πρόκειται για κατάρα ή για χάρισμα;

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Μισέλ Φάιφερ, Τζέιμς Σπέιντερ.

*Ant1, Παρασκευή 17/7, στις 23:45

«Ένστικτο» (1999) σε σκηνοθεσία Τζον Τάρτελτομπ

Ο ανθρωπολόγος Ίθαν Πάουελ, αγνοούμενος εδώ και δύο χρόνια κάπου στις ζούγκλες της Ουγκάντα, επιστρέφει στα φώτα της δημοσιότητας μετά τη σύλληψή του για τη μετά την αιματηρή επίθεσή του σε δύο λαθροκυνηγούς γοριλών! Έγκλειστος τώρα σε ένα ίδρυμα της Φλόριντα, ο Πάουελ αποτελεί την πιο σημαντική περίπτωση κλινικής μελέτης του Δρ. Τίο Κάλντερ, που προσπαθεί να καταλάβει με ποιο τρόπο ο «ασθενής» του κατάφερε να επιβιώσει μέσα στη ζούγκλα συμβιώνοντας με γορίλες! Η επικοινωνία ωστόσο ανάμεσά τους είναι δύσκολη, αφού ο ανθρωπολόγος παραμένει κλεισμένος σε ένα δικό του σιωπηλό κόσμο. Όταν όμως τελικά αποφασίζει να λύσει τη σιωπή του, ο Κάλντερ θα έρθει αντιμέτωπος με κάτι που καμία επιστήμη δεν θα μπορούσε να τον έχει προετοιμάσει ποτέ: την πραγματική φύση του ανθρώπου!

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κούμπα Γκούντινγκ Τζ., Ντόναλντ Σάδερλαντ, Μόρα Τίρνεϊ, Τζορτζ Ντούντζα, Τζον Άστον.

*Alpha, Παρασκευή 17/7, στις 00:40

«Doom» (2005) σε σκηνοθεσία Αντρέι Μπαρτκόβιακ

Μια ομάδα πεζοναυτών του διαστήματος αναλαμβάνουν μια δύσκολη αποστολή, τη διερεύνηση μιας σειράς παράξενων γεγονότων σε ένα απομονωμένο ερευνητικό κέντρο στον Άρη. Η έμπειρη ομάδα θεωρεί ότι έχει μαζί της τον κατάλληλο εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει κάθε έκτακτη κατάσταση, αλλά καταλήγουν να βρίσκονται στο έλεος γενετικά βελτιωμένων μηχανών δολοφόνων.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Καρλ Ούρμπαν, Ρόζαμουντ Πάικ.

*Star, Παρασκευή 17/7, στις 00:45