5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η καλοκαιρινή Τετάρτη σε καλεί να χαλαρώσεις στον καναπέ με ταινίες και η μικρή οθόνη έχει να σου προσφέρει πέντε ενδιαφέρουσες επιλογές

«Daredevil» (2003) σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

O Ματ Μέρντοκ, τυφλός δικηγόρος την ημέρα, φορά την κόκκινη στολή τού εκδικητή τη νύχτα και κινούμενος με άνεση χάρης στις υπεραναπτυγμένες αισθήσεις του, απονέμει δικαιοσύνη ως Ντεϊρντέβιλ. Στο δρόμο του στέκονται αντίπαλοι ο βασιλιάς του υπόκοσμου Κινγκπίν, ο ψυχοπαθής δολοφόνος Διάνας και η μοιραία Ηλέκτρα.

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Κόλιν Φάρελ.

*Open, Τετάρτη 22/7, στις 21:00

«Το Άδυτο» (2011) σκηνοθεσία Άλιστερ Γκρίερσον

Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Φρανκ ΜακΓκουάιρ, ενός εξαιρετικού δύτη, ο οποίος θέλει να  είναι ο πρώτος, που θα ερευνήσει ένα σύστημα σπηλαίων στο Νότιο Ειρηνικό. Ο Φρανκ οργανώνει την ομάδα του, στην οποία συμμετέχει ο έφηβος γιος του, Τζος, αλλά και ο εκατομμυριούχος χρηματοδότης του παράτολμου εγχειρήματος Καρλ Χάρλεϊ και ξεκινάνε για τη μεγάλη περιπέτεια. Λίγο μετά την είσοδο τους στο σπήλαιο, μια τρομακτική καταιγίδα προκαλεί την κατάρρευση της εισόδου αναγκάζοντας την ομάδα να προχωρήσει βαθύτερα στο σκοτάδι σε αναζήτηση μιας εναλλακτικής εξόδου. Με τις προμήθειες γρήγορα να συρρικνώνονται και τα επίπεδα των υδάτων να αυξάνονται γρήγορα, ο Φρανκ και η ομάδα του θεωρούν ότι η μοναδική ελπίδα τους για επιβίωση είναι να ακολουθήσουν ένα υπόγειο ποτάμι, που καταλήγει στον ωκεανό. Κανείς τους όμως δεν είναι σίγουρος για το αν κάνουν βήματα προς την ελευθερία ή σε άλλο ένα θανάσιμο αδιέξοδο.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Ρόξμπεργκ, Ρις Γουέικφιλντ, Ιοαν Γκράφαντ, Άλις Πάρκινσον, Νταν Γουάιλι, Κριστοφερ Μπέικερ.

*Star, Τετάρτη 22/7, στις 22:00

«Νόμος και Συναίσθημα» (2018) σκηνοθεσία Jan Ruzicka 

Κανείς δεν είναι τέλειος! Η ιστορία μιας σκληρής γυναίκας καριέρας που συνδυάζει τη δουλειά, την οικογένεια και την αγάπη για τη ζωή που ονειρεύεται. Η Billy είναι δικαστικός επιμελητής, και η δουλειά της είναι να κάνει επαναπατρισμούς και κατασχέσεις. Η δουλειά είναι σκληρή, αλλά αυτή έχει μια καρδιά από χρυσάφι. Κάποιες μέρες είναι ιδιαίτερα δύσκολες, όπως η μέρα που πρέπει να εκδιώξει την ογδοντάχρονη ενοικιάστρια Margot από το διαμέρισμα που κατοικεί εδώ και 50 χρόνια. Η Billy σκέφτεται ότι είναι ένα σκάνδαλο, αναβάλλει την έξωση και κινεί ουρανό και γη για να την καταργήσει γνωρίζοντας σε τι διαδικασία πρόκειται να μπει. Η ερωτική ζωή της Billy είναι εξίσου χαοτική: όχι μόνο μοιράζεται την επιμέλεια της κόρης της Hannah με τον πρώην σύζυγό της Gunnar, αλλά μερικές φορές εξακολουθεί να μοιράζεται και το κρεβάτι μαζί του. Είναι και οι δύο αποφασισμένοι ότι αυτό πρέπει να σταματήσει.

Παίζουν: Bernd-Christian Althoff, Gregor Bloeb, Johanna Dost.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 22/7, στις 22:00

«Παντρευτείτε, Χωρίστε, Τελειώσατε!» (2003) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Ο Τομ, ραδιοφωνικός παραγωγός, και η Σάρα, Κόρη πλούσιας αστικής οικογένειας, παντρεύονται παρά τις επιφυλάξεις των γονιών της Σάρας. Αμέσως μετά το γάμο όμως και σε ολόκληρο το γαμήλιο ταξίδι τους συγκρούονται διαρκώς.

Παίζουν: Άστον Κάτσερ, Μπρίτανι Μέρφι, Κρίστιαν Κέιν.

*ΣΚΑΙ, Τετάρτη 22/7, στις 22:00

«Φαίδρα» (1962) σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν

Ελλάδα, δεκαετία του 60. Η όμορφη Φαίδρα (Μελίνα Μερκούρη), δεύτερη σύζυγος του εφοπλιστή Θάνου Κυρίλη (Ραφ Βαλόνε), ερωτεύεται το γιο που έχει ο σύζυγός της από τον πρώτο του γάμο, Αλέξη (Άντονι Πέρκινς). Η σχέση των δύο είναι καταδικασμένη από την αρχή αλλά οι δυο τους δεν καταφέρνουν να πνίξουν τα συναισθήματά τους, με τραγικές συνέπειες για όλους.

Παίζουν: Μελίνα Μερκούρη, Άντονι Πέρκινς, Ραφ Βαλόνε, Ελίζαμπεθ Έρσι, Ζυλ Ντασέν Τασσώ Καββαδία, Ανδρέας Φιλιππίδης, Ζωρζ Σαρή, Τζαβαλάς Καρούσος, Ολυμπία Παπαδούκα, Αλέξης Πεζάς, Γιώργος Πάντζας, Στέλιος Βόκοβιτς, Νίκος Τζόγιας, Κώστας Μπαλαδήμας, Φαίδων Γεωργίτσης, Τιτίκα Σαριγκούλη, Ντέπη Μαρτίνη, Φαίδων Παπαμιχαήλ, Γιάννης Μπέρτος.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 22/7, στις 00:00