Δύσπιστος ο Αρκτούρος για τα τραύματα του 26χρονου από την αρκούδα

Ιατροδικαστική γνωμάτευση η οποία θα επιβεβαιώνει ότι τα τραύματα του 26χρονου προκλήθηκαν από αρκούδα, ζήτησε ο διευθυντής της περιβαλλοντικής οργάνωσης “ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ”, κ. Νίκος Γραμμενόπουλος

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 24 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς με θέμα την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου ΦΕΚ:7/2/2014 περί «λήψης μέτρων για τη διαχείριση προσέγγισης-αλληλεπίδρασης Αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές». Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια.

Ο διευθυντής της περιβαλλοντικής οργάνωσης “ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ”, Νίκος Γραμμενόπουλος, αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό που διαδραματίστηκε στην Αγία Άννα, κατά το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ένας 26χρονος από επίθεση αρκούδας, ζήτησε ιατροδικαστική γνωμάτευση, η οποία θα επιβεβαιώνει ότι τα τραύματα προκλήθηκαν από αρκούδα.

Συγκεκριμένα είπε ο κ. Γραμμενόπουλος: «Σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, υπάρχει ένας άνθρωπος που λέει ότι δέχθηκε επίθεση από αρκούδα, εκτός του αστικού ιστού. Θα ήθελα να έχω μια ιατροδικαστική γνωμάτευση η οποία να λέει ότι η επίθεση ήταν από αρκούδα. Να λέει δηλαδή ότι τα τραύματα που φέρει ο τραυματίας, ότι είναι από αρκούδα. Όταν θα τη δούμε, τότε θα πούμε ότι ναι, όντως ήταν από αρκούδα. Εγώ προσωπικά, αλλά και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, θεωρούμε ότι δεν ήταν επίθεση από αρκούδα. Θα μπορούσε να είναι επίθεση από αγριογούρουνο, καθώς μέχρι χθες, ο κύριος ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το αγριογούρουνο να τον κυνηγάει από πίσω».

Μετά τη συγκεκριμένη δήλωση υπήρξε ολιγόλεπτη ένταση, με τον Αντιδήμαρχο Νεστόριου Γιώργο Καραβασίλη να ενίσταται.

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας τοποθετήθηκε επί του θέματος δηλώνοντας τα ακόλουθα «Ως άνθρωπος, ως γιατρός και ως πολιτικός επισκέφτηκα το σπίτι του θύματος, το οποίο δέχθηκε επίθεση από αρκούδα. Δεν είμαι ιατροδικαστής, είμαι γιατρός και σας διαβεβαιώνω ότι υπήρξε επίθεση αρκούδας. Τα τραύματα που έφερε το θύμα ήταν ξεκάθαρα. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Για αυτό ζήτησα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης από τον κ. Γραμμενόπουλο να ανακαλέσει».

Χρύσα Κοσμίδου

orizontespress