6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βάλτε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Παρασκευή στο απόλυτο movie night.

«Άδεια Γάμου» (2007) σε σκηνοθεσία Κεν Κουάπις

Η Σάντι και ο Μπεν ετοιμάζονται να κάνουν το μοιραίο βήμα. Να παντρευτούν. Όσο προχωρούν όμως οι προετοιμασίες του γάμου αποδεικνύεται ότι στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να κολλήσουν δύο άνθρωποι που στα λόγια ταιριάζουν απόλυτα. Από τη μια, οι αντιθέσεις που μάλλον χωρίζουν παρά ενώνουν το ζευγάρι και, από την άλλη, ο κιτς περίγυρος, που βρίσκει την τέλεια παρανοϊκή έκφρασή του στο χαρακτήρα του Ρόμπιν Γουίλιαμς, είναι σίγουρες συνθήκες πρόκλησης γέλιου!

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μάντι Μουρ, Τζον Κραζίνσκι, Κρίστιν Τέιλορ.

*Open, Παρασκευή 21/8 στις 21:00

«Αλλάζουμε;» (2011) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Ο Ντέιβ και ο Μιτς είναι φίλοι από παιδιά, παρόλο που οι χαρακτήρες τους και οι επιλογές τους στη ζωή είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο πρώτος είναι επιτυχημένος δικηγόρος και υπεύθυνος οικογενειάρχης ενώ ο δεύτερος ηθοποιός σε αισθησιακές ταινίες και ορκισμένος εργένης! Ένα μοιραίο βράδυ, που μεθάνε σε ένα μπαρ, εύχονται να να είχε ο ένας τη ζωή του άλλου. Η ευχή τους πιάνει και το επόμενο πρωί ξυπνούν ο ένας στο σώμα του άλλου! Κωμικοτραγικές καταστάσεις ακολουθούν καθώς ο Ντέιβ και ο Μιτς, προσπαθούν να ζήσουν μια ζωή τελείως διαφορετική από τη συνηθισμένη και να ανταποκριθούν στις καινούριες τους υποχρεώσεις.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Τζέισον Μπέιτμαν, Λέσλι Μαν, Ολίβια Γουάιλντ.

*Star, Παρασκευή 21/8 στις 22:00

«Αγάπα με αν Τολμάς» (2003) σε σκηνοθεσία Γιαν Σαμυέλ

Μία ολόκληρη ζωή μέχρι να πεις «σ αγαπώ». 80 χρόνια για να αρχίσει μία ιστορία αγάπης. Και όλα αυτά για ένα παιχνίδι, ή μάλλον εξαιτίας ενός παιχνιδιού! Η Σοφί και ο Ζυλιέν έφτιαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού και για το υπόλοιπο της ζωής τους θα είναι οι διαιτητές του και συχνά τα θύματά του. «Τολμάς;» «Τολμώ!». Είναι ικανοί για όλα: τα καλύτερα και τα χειρότερα. Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Τολμούν οτιδήποτε απαγορευμένο, γελούν, πληγώνουν ο ένας τον άλλον… Κάνουν τα πάντα εκτός από το να παραδεχτούν ότι αγαπιούνται.

Παίζουν: (Ζυλιέν) Γκιγιόμ Κανέ (Σοφί) Μαριόν Κοτιγιάρ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 21/8 στις 22:00

«Ο Σωσίας» (2013) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Αγιοάντε

Σάιμον Τζέιμς είναι ένας τυπικός υπάλληλος γραφείου που εργάζεται σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Το αφεντικό του και οι συνάδελφοί του τον υποτιμούν συνεχώς, η μητέρα του κάνει παράπονα για όλα και το χειρότερο όλων, η Χάνα, η όμορφη βοηθός στο τμήμα φωτοαντίγραφων, τον αγνοεί. Όπου και να στραφεί ο Σάιμον βρίσκει μόνο εμπόδια και η ζωή του φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως βελτίωση. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο με τον ερχομό του καινούργιου συναδέλφου του, Τζέιμς Σάιμον. Ο Τζέιμς είναι ολόιδιος εξωτερικά με τον Σάιμον, αλλά έχει όλα όσα του λείπουν. Αυτοπεποίθηση, χαρίσματα και ένα μοναδικό ταλέντο στο να σαγηνεύει τις γυναίκες. Αναπόφευκτα ο Τζέιμς θα αρχίσει να παίρνει τη ζωή του Σάιμον… 

Παίζουν: Τζέσι Άιζενμπεργκ, Μία Γουασικόφσκα, Γουάλας Σον, Νόα Τέιλορ, Κάθι Μοριάρτι, Τζέιμς Φοξ, Γιασμίν Πέιτζ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 21/8 στις 22:00

«Το Παρελθόν της Ούνα» (2016) σε σκηνοθεσία Μπένεντικτ Άντριους

Η Ούνα, είναι μια νέα γυναίκα, η οποία όταν ήταν 13 ετών είχε αποπλανηθεί και κακοποιηθεί από έναν μεσήλικα γείτονά της, τον Ρέι. Χρόνια μετά, εκείνος έχοντας βγει από την φυλακή κι έχοντας αλλάξει το όνομά του, θα κατορθώσει να βρει δουλειά σε μια τεράστια αποθήκη προϊόντων και να παντρευτεί προσπαθώντας να χτίσει μια καινούρια ζωή. Μέχρι την στιγμή που η Ούνα θα ανακαλύψει τα ίχνη του και θα βρεθεί μπροστά του, στην δουλειά του, με προθέσεις που μοιάζουν αδιευκρίνιστες.

Παίζουν: Ρούνεϊ Μάρα, Μπεν Μέντελσον, Ρούμπι Στόουκς.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 21/8 στις 00:00

«American Ultra» (2015) σε σκηνοθεσία Νίμα Νουριζάντε

Ο Μάικ Χάουελ, ένας νεαρός, χαλαρός τύπος, ζει σε μια μικρή πόλη και περνάει την ώρα του φτιάχνοντας ένα κόμικ με ήρωα έναν υπερήρωα πίθηκο. Αυτό που δεν ξέρει όμως, είναι ότι είχε εκπαιδευτεί από την CIA για να γίνει αρχιεκτελεστής. Η υπηρεσία τον χαρακτηρίζει ανεύθυνο και επικίνδυνο και έτσι δίνει εντολή για την άμεση εξόντωσή του. Τώρα, ο Μάικ καταφεύγει στις τεχνικές, που έχει μάθει και την πολύ καλή του εκπαίδευση για να προστατευθεί.

Παίζουν: Τζέσε Άιζενμπεργκ, Κρίστεν Στιούαρτ, Τζον Λεγκουϊζάμο, Μπιλ Πούλμαν.

*Star, Παρασκευή 21/8 στις 00:30