3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τρεις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ναυμαχία» (2012) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιούν μία συνηθισμένη άσκηση στα ανοικτά του Ειρηνικού Ωκεανού. Εκείνο όμως που αγνοούν είναι πως μία προηγμένη τεχνολογικά εξωγήινη φυλή καιροφυλακτεί κάτω από την επιφάνεια του νερού. Τα σχέδια των εισβολέων δεν αργούν να αποκαλυφθούν και η μάχη προμηνύεται σφοδρή, τόσο στον αέρα, όσο και στη στεριά. Αυτό όμως, που θα καθορίσει την έκβαση του πολέμου θα είναι μία ναυμαχία, η πιο κρίσιμη και δυνατή, που γνώρισε ποτέ η ανθρώπινη ιστορία.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπρούκλιν Ντέκερ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τέιλορ Κιτς, Ριάνα, Ταντανόμπου Ασάνο.

* Star, Τετάρτη 2/9, στις 21:00

«Tomb Raider: Lara Croft» (2018) σκηνοθεσία Ρόαρ Ούτχαουγκ

Η Λάρα Κροφτ είναι η ατίθαση κόρη ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε, όταν εκείνη ήταν ακόμα στην εφηβεία. Στα 21 της πια, χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα ή σκοπό στη ζωή της, η Λάρα περνάει τις μέρες της διασχίζοντας τους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου με το ποδήλατο της, ως ταχυμεταφορέας. Πηγαίνοντας ενάντια στην τελευταία του επιθυμία, αφήνει ό,τι ήξερε πίσω της και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του πατέρα της: έναν τύμβο σε ένα μυθικό νησί που μπορεί να βρίσκεται στα ανοιχτά της Ιαπωνίας…Η νεαρή Λάρα Κροφτ πλέον αναζητά τα ίχνη του μυστηριωδώς εξαφανισμένου πατέρα της και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του.

Παίζουν: Αλίσια Βικάντερ, Ντόμινικ Γουέστ, Ντάνιελ Γου.

*Open, Τετάρτη 2/9, στις 21:00

«Ο Εμποράκος» (2016) σκηνοθεσία Ασγκάρ Φαραντί

Salesman

Ο Εμάντ και η Ράνα, ένα ιρανικό μεσοαστικό ζευγάρι που συμμετέχει σ έναν ερασιτεχνικό θεατρικό θίασο, μετακομίζουν σε ένα νέο διαμέρισμα στο κέντρο της Τεχεράνης, καθώς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προηγούμενη κατοικία τους λόγω επικίνδυνων οικοδομικών εργασιών που γίνονταν σε διπλανό κτήριο. Ένα γεγονός, που συνδέεται με την πρώην ένοικο του νέου διαμερίσματος, θα προκαλέσει μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του νεαρού ζευγαριού. Ένας άγνωστος θα επιτεθεί και παραλίγο να βιάσει τη Ράνα, νομίζοντας ότι είναι η πόρνη την οποία επισκεπτόταν στο διαμέρισμα. Αυτό κάνει τον Εμάντ επιθετικό και να αναζητεί εκδίκηση. Η σχέση του ζευγαριού αρχίζει να αλλάζει, ενώ η παράσταση που ανεβάζουν, «Ο θάνατος του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ, συνεχίζεται.

Παίζουν: Σαχάμπ Χοσεϊνί, Ταρανέχ Αλιντουστί, Μπαμπάκ Καρίμι, Μίνα Σαντάτι.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 2/9, στις 23:45