7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σήμερα Κυριακή οι ταινίες έχουν την τιμητική τους! Είναι η τελευταία μέρα της εβδομάδας και ο μόνος σωστός τρόπος για να δώσεις ένα όμορφο τέλος στην εβδομάδα σου είναι μέσα από μία καλή ταινία.

«Salt» (2010) σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

Η πράκτορας της CIA ‘Εβελιν Σολτ θα βρεθεί από την μια στιγμή στην άλλη καταζητούμενη και φυγάς στην ίδια της την χώρα, μετά από την κατηγορία που θα ασκήσει εναντίον της ένας Ρώσος που έχει αυτομολήσει στις ΗΠΑ, ότι η ίδια είναι Ρωσίδα κατάσκοπος με στόχο την δολοφονία του Αμερικανού προέδρου. Με όπλα τις ικανότητες και την πείρα που έχει αποκτήσει ως πράκτορας, θα ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για την απόδειξη της αθωότητάς της, θα προσπαθήσει να προστατεύσει το σύζυγό της και παράλληλα να αποφύγει την σύλληψη από τις μυστικές υπηρεσίες της πατρίδας της.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Λιβ Σράιμπερ, Ντάνιελ Ολμπρίτσκι.

*Mega, Κυριακή 6/9 στις 21:00

«Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» (1968) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ο Αντώνης (Αλέκος Αλεξανδράκης) επιστρέφει από τις σπουδές του (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος) στην Ιταλία μαζί με την Ελληνίδα σπουδάστρια Καλών Τεχνών και γυναίκα του Μπιάνκα (Μάρω Κοντού) που την παρουσιάζει ως Ιταλίδα μνηστή στην οικογένειά του. Ο κύριος λόγος αυτού του ψέματος είναι η αδερφή του Τούλα (Κατερίνα Γιουλάκη), κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας με χαρακτηριστική ξενομανία και καταπιεστική συμπεριφορά απέναντι στον άντρα της Πολυκράτη (Γιάννης Βογιατζής). Το ζευγάρι στρώνει σχέδιο να της αλλάξει άποψη σε συνεργασία με τον Πολυκράτη, χρησιμοποιώντας υπερβολές (πολλά μπάνια, τολμηροί χοροί, πολλά έξοδα κλπ) με την δικαιολογία ότι έτσι ζουν οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρης Νικολαίδης.

*Star, Κυριακή 6/9 στις 21:00

«Ο Ναυαγός» (2000) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Ο Τσακ Νόλαντ εργάζεται ως μηχανικός συστημάτων στην εταιρία FedEx και ζει με την οικογένειά του μια εντελώς συνηθισμένη ζωή. Όμως ένα μοιραίο αεροπορικό ταξίδι θα αλλάξει τα πάντα. Το αεροπλάνο με το οποίο ταξιδεύει παθαίνει βλάβη και συντρίβεται στον ωκεανό. Ο Τσακ βρίσκεται ξαφνικά ναυαγός σε ένα έρημο νησί – ο αγώνας του για επιβίωση έχει μόλις αρχίσει.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Έλεν Χαντ, Νικ Σίρσι, Πολ Σάντσεζ κ.ά.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 6/9 στις 21:00

«Pretty woman» (1990) σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ

Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ, προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί ή τουλάχιστον, έτσι νομίζει…

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ραλφ Μπέλαμι, Τζέισον Αλεξάντερ.

*Alpha, Κυριακή 6/9 στις 22:10

«X-Men: Η Πρώτη Γενιά» (2011) σκηνοθεσία Μάθιου Βον

Πριν οι Τσαρλς Ξαβιέ και Έρικ Λενσέρ πάρουν τα ονόματα Professor X και Magneto αντίστοιχα, ήταν δύο νέοι άντρες που ανακάλυπταν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά. Πολύ πριν γίνουν οι μεγαλύτεροι εχθροί, ήταν κολλητοί φίλοι, δούλευαν μαζί – αλλά και με άλλους μεταλλαγμένους – για να σταματήσουν τη μεγαλύτερη απειλή που είχε γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Στην πορεία όμως, δημιουργείται μια ρήξη ανάμεσά τους, που οδηγεί στον αιώνιο πόλεμο μεταξύ της Αδελφότητας του Magneto και των X-Men.

Παίζουν: Τζέιμς Μακ Αβόι, Τζένιφερ Λόρενς, Μάικλ Φασμπέντερ, Κέβιν Μπέικον, Τζέιν Γκόλντμαν, Άσλεϊ Μίλερ, Τζος Σβαρτς.

*Star, Κυριακή 6/9 στις 23:30

«Blade Runner 2049» (2017) σκηνοθεσία Ντένις Βιλνέβ

Είναι το σίκουελ της ταινίας επιστημονικής φαντασίας Blade Runner του 1982, με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ, η οποία παρά τις χαμηλές εισπράξεις, απέκτησε φανατικό κοινό και επηρέασε σημαντικά τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που ακολούθησαν. Τριάντα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade runner, ο αστυνομικός Κ (Ράιαν Γκόσλινγκ), ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος. Η ανακάλυψη αυτή τον οδηγεί στην αναζήτηση του Ρικ Ντεκάρντ (Χάρισον Φορντ), που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Χάρισον Φορντ, Άνα ντε Άρμας, Ρόμπιν Ράιτ, Ντέιβ Μπαουτίστα.

*Mega, Κυριακή 6/9 στις 23:30

«Υπερσιβηρικός» (2008) σκηνοθεσία Μπραντ Άντερσον

Δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα ψέμματά σου. Ένα ζευγάρι, ο Ρόι και η Τζέσι, ταξιδεύει από το Πεκίνο στη Μόσχα με τον Υπερσιβηρικό, το διάστημο τρέον, σε μια προσπάθεια να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην προβληματική σχέση του. Στη διάρκεια του ταξιδιού, γνωρίζουν άλλο ένα ζευγάρι, τον Κάρλος και την Άμπυ, που ταξιδεύει για εμπορικούς λόγους. Όταν ο Ρόι χάνει κάποια στιγμή το τρένο, αρχίζει ο εφιάλτης του ζευγαριού.

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ , Γούντι Χάρελσον , Έμιλι Μόρτιμερ, Εντουάρντο Νοριέγκα, Κέιτ Μάρα.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 6/9 στις 00:15