11 ταινίες για να δεις στην τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Άγρυπνος» (2017) σκηνοθεσία Μπάραν Μπο Οντάρ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Τζέιμι Φοξ, υποδύεται τον μυστικό πράκτορα Βίνσεντ Ντόους, ο οποίος παγιδεύεται σε ένα δίκτυο διεφθαρμένων αστυνομικών και μαφιόζων που ελέγχουν τον υπόκοσμο των καζίνο στο Λας Βέγκας. Όταν μια ληστεία πηγαίνει στραβά, μια ομάδα γκάνγκστερ απαγάγει τον έφηβο γιο του. Μια περιπετειώδης νύχτα ξεκινά, με τον Ντόους να προσπαθεί να σώσει το παιδί του και να παραδώσει τους απαγωγείς στη δικαιοσύνη.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Μισέλ Μόναγκαν, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Σκουτ ΜακΝέρι.

*Mega, Κυριακή 13/9 στις 21:00

«Της Κακομοίρας» (1963) σκηνοθεσία Ντίνος Κατσουρίδης

Ο Ζήκος, ένας επαρχιώτης, που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του κυρ – Παντελή, είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, μια κοπέλα της γειτονιάς, η οποία, θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματα του. Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει να παντρευτεί τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά εκείνος δεν αλλάζει γνώμη. Με τη βοήθεια μιας προξενήτρας και χωρίς να το ξέρει η Λίτσα, ο Παντελής  συμφωνεί με τον πατέρα της κοπέλας, έναν φτωχό εισπράκτορα, να γίνουν οι αρραβώνες την ημέρα των γενεθλίων της.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Μαρίκα Νεζέρ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παππά, Θανάσης Μυλωνάς.

*Star, Κυριακή 13/9 στις 21:00

«Κάτι να Καίει» (1964) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ο Κλέαρχος με τον Φάνη κι άλλους τρεις Θεσσαλονικείς έχουν φτιάξει ένα μουσικό συγκρότημα, στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει και η Ρένα, τα αγόρια όμως δεν της το επιτρέπουν. Η Ρένα γνωρίζει τον κύριο Ντίνο Εξαρχόπουλο ο οποίος συνοδεύει την Τζένη, την κόρη του διευθυντή του, σε μια επίσκεψη στη “Διεθνή ‘Eκθεση της Θεσσαλονίκης”. Ο εν λόγω κύριος, θέλοντας να κατακτήσει τη Ρένα της υπόσχεται να βοηθήσει το συγκρότημα. Οι σκοτούρες του Ντίνου μεγαλώνουν με την άφιξη της Σοφίας, η οποία μόνο αν τον παντρευτεί θα εισπράξει την κληρονομιά του μακαρίτη θείου της.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος(Ντίνος Εξαρχόπουλος) , Ρένα Βλαχοπούλου (Σοφία Φραντζή) , Μάρθα Καραγιάννη (Ρένα) , Χλόη Λιάσκου (Πόπη Φραντζή) , ‘Eλενα Ναθαναήλ (Τζένη Πετρίδη) , Χρήστος Νέγκας (Φάνης) , Κώστας Βουτσάς (Κλέαρχος).

*Open, Κυριακή 13/9 στις 21:00

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού» (2003) σκηνοθεσία Γκόρ Βερμπίνσκι

Ο πειρατής Τζακ Σπάροου με τη βοήθεια του Γουίλ Τέρνερ αναζητά στα πια απόμακρα σημεία των θαλασσών το «Μαύρο Μαργαριτάρι», το καταραμένο πλοίο του πειρατή Μπαρμπόσα. Καταδικασμένος να ζει με το αρχαίο πλήρωμά του μεταξύ ζωής και θανάτου, χωρίς να μπορεί ούτε να ζήσει, ούτε να πεθάνει, ο Μπαρμπόσα έχει απαγάγει την Ελίζαμπεθ, αφού στα χέρια της κρατά το πολύτιμο μαγικό φίλτρο που μπορεί να σπάσει αυτήν την κατάρα. Συνεπώς, ο Τζακ Σπάροου με τον Γουίλ δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους. Πρέπει να προσεγγίσουν άμεσα το στοιχειωμένο πλήρωμα, προτού η Ελίζαμπεθ γίνει θυσία για να λυτρωθεί ο τρομερός Μπαρμπόσα. Τα εμπόδια που θα συναντήσουν όμως, ξεπερνούν κάθε φαντασία, ακόμα και αυτήν του δαιμόνιου Τζακ… Πρώτη ταινία της blockbuster σειράς ταινιών «Οι Πειρατές της Καραϊβικής», που επανέφερε στη μεγάλη οθόνη με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο τη μυθολογία των πειρατών. Πέντε υποψηφιότητας για Όσκαρ®, μεταξύ αυτών και Ά αντρικού ρόλου για τον Τζόνι Ντεπ, στη σειρά ταινιών με την τεράστια εισπρακτική επιτυχία και την υπογραφή του μάγου των κολοσσιαίων παραγωγών, Τζέρι Μπρουκχάιμερ.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζέφρι Ρας, Κίρα Νάιτλι, Ορλάντο Μπλουμ, Τζόναθαν Πράις.

*Alpha, Κυριακή 13/9 στις 22:00

«Karate Kid» (1984) σκηνοθεσία John G. Avildsen 

Ο ορφανός από πατέρα Ντάνιελ μετακομίζει στο Λος ‘Αντζελες, όπου και δυσκολεύεται να αποκτήσει καινούριους φίλους. Στην πορεία, γίνεται ο στόχος των Κόμπρας, μιας συμμορίας μαθητών καράτε, επειδή σχετίζεται με την ‘Αλι, το πρώην κορίτσι του αρχηγού τους. Ο Ντάνιελ, που θέλει να αντιμετωπίσει τα μέλη της συμμορίας, αλλά και να εντυπωσιάσει το κορίτσι του, ζητά από τον Ιάπωνα Μιγιάκι, που γνωρίζει ότι είναι δάσκαλος των πολεμικών τεχνών, να του μάθει καράτε. Ο Μιγιάκι διδάσκει στον Ντάνιελ ότι το καράτε είναι κάτι παραπάνω από πολεμική τέχνη – είναι φιλοσοφία και τρόπος ζωής – και ότι η σωματική αναμέτρηση είναι η έσχατη λύση σ’ ένα πρόβλημα. 

Παίζουν: Ralph Macchio, Pat Morita, Elisabeth Shue.

*Ant1, Κυριακή 13/9 στις 22:45

«Ο Φρουρός των Συνόρων» (2008) σκηνοθεσία Ισαάκ Φλορεντίν

Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ είναι ένας πρώην αστυνομικός, ο  Τζακ Ρομπιντό, που υπηρετεί ως φρουρός των συνόρων του Μεξικό. ‘Ενα αδίστακτο καρτέλ ναρκωτικών σχεδιάζει να περάσει από τα σύνορα ένα φορτίο ηρωίνης αξίας 35 εκατομμυρίων δολαρίων και ο Τζακ είναι ο μόνος που μπορεί να εμποδίσει τη σκοτεινή αυτή επιχείρηση. Για αυτόν είναι προσωπική υπόθεση καθώς η κόρη του έχασε τη ζωή της από υπερβολική δόση. Μόνος εναντίον όλων θα αντιμετωπίσει αποστολές αυτοκτονίας, σαδιστικά βασανιστήρια και διεφθαρμένους αξιωματούχους.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Σκοτ ‘Ατκινς, Γκάτι Μακντόναλντ, Αντρέ Μπερνάρντ.

*Mega, Κυριακή 13/9 στις 23:00

«Φιλαδέλφεια» (1993) σκηνοθεσία Jonathan Demme

Ο Andrew Beckett, ένας ανερχόμενος δικηγόρος, απολύεται από την φημισμένη δικηγορική εταιρεία του, επειδή πάσχει από AIDS. Αποφασίζει να τους κάνει μήνυση, αλλά κανένας δικηγόρος στην Philadelphia δεν θέλει να τους αντιμετωπίσει. Απελπισμένος, απευθύνεται στον ομοφοβικό δικηγόρο καταδικασμένων υποθέσεων, Joe Miller. Ο Andrew παλεύει για τη φήμη του, τη ζωή του, για δικαιοσύνη. Ο Joe, από την άλλη, αντιμετωπίζει τους φόβους και τις προκαταλήψεις του.

Παίζουν: Tom Hanks, Denzel Washington, Joanne Woodward, Jason Robards, Anna Deveare Smith.

*Μακεδονία, Κυριακή 13/9 στις 23:00

«Ο Εκλεκτός» (2010) σκηνοθεσία Άλμπερτ & Άλεν Χιούζ

Στο κοντινό μέλλον, 30 χρόνια περίπου μετά τον τελευταίο πόλεμο, ένας μοναχικός άνθρωπος (Ντένζελ Ουάσινγκτον)  διασχίζει την κατεστραμμένη πλέον Αμερική. Άδειες πόλεις, ραγισμένες λεωφόροι, καμένη γη γύρω του – τα σημάδια μιας ολέθριας καταστροφής. Δεν υπάρχει πλέον πολιτισμός, ούτε νόμος. Οι δρόμοι ανήκουν σε συμμορίες που θα σκότωναν έναν άνθρωπο για τα παπούτσια του, για μια στάλα νερό… ή και για κανένα λόγο. Ο Ίλαϊ νιώθει επιλεγμένος από τον Θεό για να εκπληρώσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο με τεράστιο προσωπικό κόστος: Να προστατεύσει ένα ιερό βιβλίο, το οποίο περιέχει τα μυστικά για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Ο Κάρνεγκι (Γκάρι Όλντμαν) όμως, δεσπότης μιας μικρής πόλης, γνωρίζει τη δύναμη που κρατάει στα χέρια του ο Ίλαϊ και είναι αποφασισμένος να την αποκτήσει με κάθε τρόπο…

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Γκάρι Όλντμαν, Μίλα Κούνις.

*Open, Κυριακή 13/9 στις 23:15

«Το Τελευταίο Σημείωμα» (2017) σκηνοθεσία Παντελής Βούλγαρης

Ο Βούλγαρης καταπιάνεται με μια από τις πιο γνωστές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης. Ο Παντελής Βούλγαρης, με την Ιωάννα Καρυστιάνη («Μικρά Αγγλία», «Νύφες») να υπογράφει το σενάριο, θα μας μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του 44, και θα μας γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα τραγικά γεγονότα. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του. Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης. Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του Ναπολέοντα, Χαρά Λιουδάκη, με σθένος, καρτερία και βαθιά αγάπη στεκόταν δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω κι αν οι συναντήσεις τους ήταν για ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, και πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών. Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενών του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων. Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό.

Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου – Ναπολέων Σουκατζίδης, Αντρέ Χένικε – Καρλ Φίσερ, Μελία Κράιλινγκ – Χαρά Λιουδάκη, Τάσος Δήμας – Κώστας, Αινείας Τσαμάτης – Χρήστος, Βασίλης Κουκαλάνι – Σαράντος.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 13/9 στις 00:00

«Stronger: Με τη Δύναμη της Ζωής» (2017) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Η ταινία είναι η συγκλονιστική αληθινή ιστορία του Τζεφ Μπάουμαν, ενός συνηθισμένου ανθρώπου που ενέπνευσε την πόλη του, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο όταν έγινε σύμβολο ελπίδας, μετά τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, το 2013. Ο 27χρονος Τζεφ βρέθηκε στον Μαραθώνιο απλά και μόνο, προσπαθώντας να κερδίσει την καρδιά της πρώην αγαπημένης του. Η έκρηξη τον βρήκε να περιμένει στη γραμμή του τερματισμού, με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο του πόδια. Όταν συνέρχεται στο νοσοκομείο, είναι σε θέση να βοηθήσει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αναγνωρίζοντας έναν από τους βομβιστές, αλλά η δική του προσωπική μάχη έχει μόλις ξεκινήσει. Παλεύει μήνες με τη σωματική και συναισθηματική του αποκατάσταση με την αμέριστη υποστήριξη της οικογένειάς του. Είναι ο ειλικρινής προσωπικός απολογισμός του Τζεφ και ενός ηρωικού ταξιδιού που έθεσε σε δοκιμασία τους οικογενειακούς του δεσμούς, καθόρισε την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου κοινωνικού συνόλου και τον τροφοδότησε με εσωτερική δύναμη να αντέξει τις αντιξοότητες.

Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Τατιάνα Μασλάνι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Κλάνσι Μπράουν, Λένι Κλαρκ, Ρίτσαρντ Λέιν Τζούνιορ, Νέιτ Ρίτσμαν, Φράνκι Σο.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 13/9 στις 00:15

«Δεν Έχω Ξεχάσει το Περσινό Καλοκαίρι» (1998) σκηνοθεσία Ντάνι Κάνον

Ένα χρόνο μετά το συμβάν που άλλαξε τη ζωή της, η Τζούλι βρίσκεται πλέον στο κολέγιο αλλά βασανίζεται από τρομερούς εφιάλτες όπου έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με το δολοφόνο. Ψυχικά πιεσμένη από τους εφιάλτες αυτούς δε θέλει να γυρίσει στην πόλη της  για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου. Ως αποτέλεσμα, η σχέση της με το Ρέι αρχίζει να περνάει κρίση. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν η καλύτερη φίλη της Τζούλι, η Κάρλα, κερδίζει ένα διαγωνισμό με δώρο ένα ταξίδι τεσσάρων ατόμων στις Μπαχάμες. Σύντομα το ταξίδι θα εξελιχθεί σε αγώνα επιβίωσης.

Παίζουν: Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, Μπράντι Νόργουντ, Φρέντι Πρινς.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 13/9 στις 00:30