5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ιστορία Αγάπης και Σκότους» (2015) σε σκηνοθεσία Νάταλι Πόρτμαν

Είναι η ιστορία του συγγραφέα Άμος Οζ και των παιδικών του χρόνων στην Ιερουσαλήμ στο τέλος της Βρετανικής κυριαρχίας στην Παλαιστίνη και στα πρώτα χρόνια του κράτους του Ισραήλ. Ο αγώνας που έκανε η μητέρα του Φάνια για να τον μεγαλώσει μέσα σ έναν γάμο όλο ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην ενσωμάτωσή της στην ξένη χώρα. Η Φάνια παλεύει με τους εσωτερικούς της δαίμονες και οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο για το γιο της.

Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Αμίρ Τέσλερ, Γκιλάντ Καχάνα, Τόμερ Καπόν, Οχάντ Νόλερ, Σίρα Χάας, Μάκραμ Κούρι, Αλεξάντερ Πέλεγκ, Γιόνατον Σιράι.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 28/09 στις 22:00

«Blood Father: Βίαιη Δικαιοσύνη» (2016) σε σκηνοθεσία Ζαν-Φρανσουά Ρισέ

Ένας πρώην κατάδικος συναντά ξανά έπειτα από καιρό τη 17χρονη κόρη του και προσπαθεί να την προστατεύσει από τους εμπόρους ναρκωτικών που την καταδιώκουν για να τη σκοτώσουν. H 17χρονη Λίντια έχει γίνει ο στόχος ενός ανελέητου ανθρωποκυνηγητού. Ο φίλος της είναι έμπορος ναρκωτικών και την έχει παγιδέψει σε μια πλεκτάνη εξαιτίας της οποίας ένα καρτέλ ναρκωτικών την αναζητά παντού γιατί θεωρεί ότι έχει κλέψει χρήματα. Ο μοναδικός της σύμμαχος είναι ο πατέρας της που και ο ίδιος έχει μπλεξίματα με τον νόμο, έχει υπάρξει κατάδικος, μα πάνω απ΄όλα είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την κόρη του. Εστω και για πρώτη φορά στη ζωή του, σκοπεύει να κάνει το σωστό.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Ντιέγκο Λούνα, Γουίλιαμ Μέισι.

*Open, Δευτέρα 28/09 στις 22:00

«Ο Προστάτης» (2012) σε σκηνοθεσία Boaz Yakin

Ο Λουκ Ράιτ, ένας δευτεροκλασάτος παλαιστής του κυκλώματος πολεμικών τεχνών, ζει μια βαρετή ζωή αγώνων ρουτίνας μέχρι την ημέρα που θα «πουλήσει» έναν στημένο αγώνα. Προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, η Ρώσικη Μαφία θα δολοφονήσει την οικογένειά του και θα τον «σβήσει» από τη μέχρι τώρα ζωή του, αφήνοντάς τον να περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης, απόκληρος, στοιχειωμένος από τις ενοχές, ταλανισμένος από την επίγνωση ότι πάντα θα τον παρακολουθούν και με τη βεβαιότητα ότι όποιος τον ξαναπλησιάσει συναισθηματικά θα βρεθεί νεκρός. Όταν όμως θα συναντήσει μια δωδεκάχρονη Κινέζα, την Μέι, που καταδιώκεται από τους ίδιους ανθρώπους που σκότωσαν τη γυναίκα του, ο Λουκ θα αναλάβει δράση και θα εμπλακεί ενεργά σε έναν πόλεμο όπου παίζονται πολλά. Σιγά-σιγά, θα συνειδητοποιήσει ότι η Μέι δεν είναι ένα απλό κορίτσι, αλλά μια μαθηματική διάνοια που έχει αναγκαστεί να δουλέψει για την Τριάδα ως «λογίστρια». Στο μυαλό της έχει καταγράψει έναν ανεκτίμητο αριθμητικό κώδικα, που η Τριάδα, η Ρώσικη Μαφία και κάποιοι διεφθαρμένοι αξιωματικοί της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης θα σκότωναν για να τον αποκτήσουν.

Παίζουν: Jason Statham(Luke Wright), Catherine Chan(Mei), Robert John Burke(Captain Wolf), James Hong(Han Jiao).

*Alpha, Δευτέρα 28/09 στις 23:00

«Όρια αντοχής» (2000) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Μια τραγωδία χωρίζει τις μοίρες δύο αδελφών. Σε ένα ορειβατικό ατύχημα, ο Πίτερ Γκάρετ παίρνει την μοιραία απόφαση να κόψει το σκοινί που συγκρατεί τον πατέρα του, προκειμένου να σώσει την ζωή της αδελφής του ‘Αννι, αλλά και της δικής του. Εκείνος δεν μπορεί να ξεχάσει. Εκείνη δεν μπορεί να τον συγχωρέσει. Ο πόνος απομακρύνει τα δύο αδέλφια. Ο Πίτερ αφιερώνεται στην γοητεία της άγριας φύσης ως φωτογράφος, ενώ η ‘Αννι συνεχίζει με επιτυχία το όνειρο του πατέρα τους και επιδιώκει να βρεθεί στην κορυφή του ψηλότερου βουνού. Τώρα, παγιδευμένη σε υψόμετρο 26.000 ποδών, δεν ελπίζει σε βοήθεια και βλέπει τους πάγους γύρω της σαν τον επικείμενο “τάφο” της. Ο Πίτερ θα είναι η μοναδική της σωτηρία, εάν μπορέσει να σκαρφαλώσει στην Κ2, την πιό επικίνδυνη βουνοκορφή του κόσμου.

Παίζουν: Κρις Ο’Ντόνελ, Ρόμπιν ΤάνεϊΜπιλ Πάξτον, Σκοτ Γκλεν, Ιζαμπέλα Σκορούπκο.

*Mega, Δευτέρα 28/09 στις 00:00

«Σκοτεινή Ανάμνηση» (2015) σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Αμεναμπάρ

Μινεσότα, 1990. Ο ντετέκτιβ Μπρους Κένερ ερευνά την υπόθεση της νεαρής Άντζελα, η οποία κατηγορεί τον πατέρα της Τζον Γκρέι, για ένα αποτρόπαιο έγκλημα, τη σεξουαλική κακοποίησή της. Όταν ο Τζον απροσδόκητα ομολογεί το έγκλημα, για το οποίο όμως δεν έχει καμία ανάμνηση, επιστρατεύεται ο διακεκριμένος ψυχολόγος δρ. Ράινς, για να τον βοηθήσει να ανακτήσει τις καταπιεσμένες του αναμνήσεις. Ένα τρομερό μυστήριο αποκαλύπτεται σιγά – σιγά, που ξεφεύγει από τα όρια τη μικρής πόλης και παίρνει εθνικές διαστάσεις…

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Έμα Γουάτσον, Ντέιβιντ Θιούλις, Ντέιλ Ντίκι, Ντέιβιντ Ντένσικ.

*Star, Δευτέρα 28/09 στις 00:10