5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος» (2017) σκηνοθεσία Μάθιου Βον

 

Όταν τα κεντρικά γραφεία της Kingsman καταστρέφονται, οι ήρωές μας ξεκινούν ένα ταξίδι, που τους οδηγεί στην ανακάλυψη ενός οργανισμού κατασκοπίας στην Αμερική με το όνομα Statesman, η ίδρυση του οποίου συμπίπτει χρονικά με την ίδρυση του δικού τους οργανισμού. Μια νέα περιπέτεια ξεκινά, δοκιμάζοντας τις αντοχές και την εξυπνάδα των πρακτόρων στα άκρα. Οι δύο ελίτ μυστικές οργανώσεις, συνεργάζονται για να εξουδετερώσουν τον αδίστακτο, κοινό εχθρό τους, προκειμένου να σώσουν τον κόσμο, μια διαδικασία που έχει αρχίσει να γίνεται συνήθεια στον Έγκσι. 

Παίζουν: Κόλιν Φερθ, Τζούλιαν Μουρ, Μαρκ Στρονγκ, Χάλι Μπέρι, Τζεφ Μπρίτζες, Έλτον Τζον.

*Star, Πέμπτη 1/10, στις 21:00

«Ταξίδι στην Αλαμπάμα» (2015) σκηνοθεσία Κεν Κουάπις

Ο Μπιλ Μπράισον είναι ένας αναγνωρισμένος ταξιδιωτικός συγγραφέας που όταν βγαίνει στη σύνταξη, επιδιώκοντας μια τελευταία πρόκληση και, ταυτόχρονα, τη δημιουργική μοναξιά, αποφασίζει να διασχίσει περπατώντας το κοπιαστικό και επικίνδυνο μονοπάτι των Απαλαχίων Ορέων, μήκους 2.200 μιλίων. Μια ορειβατική διαδρομή σε μια από τις πιο άγριες και παρθένες ομορφιές της Αμερικής, που εκτείνεται από τη Τζόρτζια έως το Μέιν. Η γαλήνη που τόσο ποθεί να βρει εκεί όμως, δε θα έρθει ποτέ όταν συμφωνεί, κατ΄ απαίτηση της συζύγου του που ανησυχεί, να τον συνοδεύσει ο παλιός του φίλος Στίβεν Κατζ. Ο Κατζ πέρασε όλη του τη ζωή να ξεγελά το νόμο με τη γοητεία του και να χρησιμοποιεί την περιπέτεια αυτή για να μην πληρώσει τα αμέτρητα χρέη του. Το πρόβλημα είναι, ότι οι δυο τους έχουν πολύ διαφορετική άποψη για την έννοια «περιπέτεια».

Παίζουν: Ρόμπερντ Ρέντφορντ, Νικ Νόλτε, Έμα Τόμπσον, Νικ Όφερμαν, Μαίρη Στινμπέργκεν.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 1/10, στις 22:00

«Πολεμιστής της Φωτιάς» (2012) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Μπάρετ

Ένας άντρας γίνεται μάρτυρας μιας διπλής δολοφονίας με ρατσιστικό κίνητρο. Παρόλο που μπαίνει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, η ταυτότητά του αποκαλύπτεται κι έτσι αποφασίζει να κυνηγήσει ο ίδιος τους δολοφόνους.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τζος Ντουχαμέλ, Ροζάριο Ντόσον.

*Open, Πέμπτη 1/10, στις 22:30

«Το Αυτό» (2017) σκηνοθεσία Αντρέ Μουσιέτι

Επτά παιδιά, που μεγαλώνουν στην αμερικανική κωμόπολη του Ντέρι, στην πολιτεία του Μέιν, έχουν δημιουργήσει τη «Λέσχη των Χαμένων», καθώς, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, έχουν περιθωριοποιηθεί από τις παρέες των συνομηλίκων τους. Την ίδια στιγμή, το Ντέρι είναι και λημέρι ενός διαβολικού κλόουν, του Πένιγουαϊζ, που κάθε 27 χρόνια, βγαίνει από τους υπονόμους της πόλης, αρπάζει παιδιά και σπέρνει τον τρόμο στην πόλη. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο τρόμου του master του τρόμου, Στίβεν Κινγκ, με φανατικούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Παίζουν: Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Τζέιντεν Μαρτέλ, Τζέρεμι Ρέι Τέιλορ, Σοφία Λίλις.

*Star, Πέμπτη 1/10, στις 00:00

«Οι Μπάτσοι του Χόλιγουντ» (2003) σκηνοθεσία Ρον Σέλτον

Ο Τζόε Γκάβιλαν και ο Κέι Σι Κάλντεν, δύο αντισυμβατικοί αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Λος ‘Αντζελες, απασχολούνται παράλληλα σε εντελώς διαφορετικές δουλειές: ο πρώτος είναι μεσίτης και ο δεύτερος δάσκαλος της γιόγκα και υποψήφιος ηθοποιός! ‘Οταν τα μέλη ενός δημοφιλούς συγκροτήματος δολοφονούνται προκλητικά επί σκηνής, η έρευνα οδηγεί τους δύο ντετέκτιβ στον Σαρτέιν, πρόεδρο γνωστής δισκογραφικής εταιρείας. Φήμες τον θέλουν να έχει οργανώσει το θάνατο κι άλλων καλλιτεχνών, που ήθελαν να σπάσουν τα συμβόλαιά τους. ‘Ενα μείγμα πραγματικότητας, δράσης και χιούμορ, η ταινία εξερευνά παράλληλα διάφορα θέματα και σε διαφορετικά επίπεδα . Από τη μια, το αστικό και εξωτικό σκηνικό του Λος ‘Αντζελες και από την άλλη, ο χαοτικός κόσμος της δισκογραφικής βιομηχανίας. Από τη μια, η επαγγελματική, σκληρή ζωή των δύο ντετέκτιβ, που καλούνται να εξιχνιάσουν φόνους-μυστήριο, και από την άλλη το ξετύλιγμα της προσωπικής τους ιστορίας, που λίγο θυμίζει το θορυβώδες καθήκον.

Παίζουν: Μάρτιν Λαντάου, Λολίτα Νταβίντοβιτς,  Χάρισον Φορντ, Τζος Χάρτνετ.

*Mega, Πέμπτη 1/10, στις 00:30