8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις ως αργά στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Τα Μυαλά που Κουβαλάς» (2015) σκηνοθεσία Πιτ Ντόκτερ 

Αναρωτήθηκες ποτέ τι συμβαίνει στο… μυαλό του καθενός; Στο Κέντρο Ελέγχου του μυαλού της 11χρονης Ράιλι οι πέντε αισθήσεις δουλεύουν κανονικά και ασταμάτητα υπό τη γενική διεύθυνση της ξέγνοιαστης Χαράς. Ο Φόβος ελέγχει τα θέματα ασφάλειας, ο Θυμός φροντίζει όλα να είναι ισορροπημένα, ενώ η Αηδία έχει αναλάβει την προστασία της από τις τοξίνες κάθε είδους. Η μόνη που δεν ξέρει ακριβώς το ρόλο της είναι η Λύπη. Όταν όμως η Ράιλι χρειαστεί να εγκαταλείψει την ήσυχη κωμόπολη που ζει με την οικογένειά της, για να μετακομίσουν στο Σαν Φρανσίσκο λόγω της μετάθεσης του πατέρα της, οι αισθήσεις παθαίνουν μεγάλη αναστάτωση. Οι συνέπειες δεν αργούν να φανούν. Χαρά και Λύπη μπερδεύουν τις θέσεις τους στο Κέντρο Ελέγχου και συνεπώς το… ρόλο τους. Ο Φόβος, ο Θυμός και η Αηδία αναλαμβάνουν τώρα προσωρινά τη γενική διεύθυνση του Κέντρου Ελέγχου. Όμως η Χαρά και η Λύπη, καθώς έχουν μπλέξει στις αχαρτογράφητες περιοχές της μακροπρόθεσμης μνήμης και των κέντρων ονείρου, έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να ξαναβρούν την πραγματική θέση και το ρόλο τους στο μυαλό της Ράιλι…

*Star, Σάββατο 3/10, στις 21:00

«Η Ρένα Είναι Οφ-Σάιντ» (1972) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Μια μοδίστρα, η Ρένα, αδυνατώντας να παραδώσει ένα φόρεμα λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει ο διάσημος ποδοσφαιριστής Χούλιο Μπάλμας, εξοργίζεται και χαστουκίζει τον Χούλιο. Οι μάρτυρες πιστεύουν πως πρόκειται για την μητέρα του και σύντομα οι διάφοροι ποδοσφαιρικοί παράγοντες την εκλιπαρούν να πείσει τον Χούλιο να υπογράψει στην ομάδα τους. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο Χούλιο ερωτεύεται την κόρη της Ρένας, και η ίδια τσακώνεται με τον άντρα της αρνούμενη να δώσει την κόρη της σε ποδοσφαιριστή.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκος Γαλανός, Δημήτρης Νικολαϊδης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Άρης Μαλιαγρός, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Σωτήρης Τζεβελέκος, Νίκος Δενδρινός, Περικλής Χριστοφορίδης, Αθηνόδωρος Προύσαλης κ.α.

*Mega, Σάββατο 3/10, στις 21:00

«Θεός για μία Εβδομάδα» (2003) σκηνοθεσία Τομ Σάντιακ

Ακόμα κι ο Θεός κουράζεται από τα τόσα παράπονα και την γκρίνια του Μπρους Νόλαν για τα όσα δυσάρεστα και προβληματικά συμβαίνουν στη ζωή του. Προκειμένου, λοιπόν, να απαλλαγεί από τη γκρίνια του, αλλά και για να του δώσει την ευκαιρία να δει τα πράγματα κάπως αλλιώς, τον προικίζει με την απόλυτη θεϊκή δύναμη, για να πάρει το… μάθημά του: δεν είναι τελικά και τόσο εύκολο να κυβερνάς τον κόσμο!   

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Τζένιφερ Άνιστον, Μόργκαν Φρίμαν, Στιβ Καρέλ, Φίλιπ Μπέικερ Χολ, Κάθριν Μπελ.

*Alpha, Σάββατο 3/10, στις 22:00

«Sex and the City» (2008) σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Η Κάρι δέχεται πρόταση γάμου από τον Mr. Big, η Μιράντα σοκάρεται από μια αποκάλυψη του Στιβ και αντιμετωπίζει τις συνέπειες, η Σαμάνθα έχει αρχίσει να βαριέται τη ζωή της στο Λος Άντζελες με τον Σμιθ, ενώ η Σάρλοτ γίνεται έξαλλη με τη στάση του Mr. Big απέναντι στην Κάρι λίγο πριν το γάμο.

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κάτραλ, Σίνθια Νίξον, Κριστίν Ντέιβις.

*Open, Σάββατο 3/10, στις 22:30

«Συλλέκτης οστών» (1999) σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

Ενας δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους του Μανχάταν. Τα ανατριχιαστικά ίχνη που αφήνει σε κάθε τόπο του εγκλήματος μοιάζουν να έχουν κρυφή σημασία και δεν διευκολύνουν τις έρευνες της αστυνομίας. Ποιος μπορεί άραγε να κατανοήσει τα μηνύματα που στέλνει ο δολοφόνος; Ποιος είναι αρκετά ικανός για να “παίξει” μαζί του; Ο Λίνκολν Ράιμ είναι ίσως ο καλύτερος αστυνομικός ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης και ένας σπουδαίος εγκληματολόγος. ‘Ενας τραυματισμός, όμως, εν ώρα υπηρεσίας, τον αφήνει ανάπηρο -δεν μπορεί να κινήσει τα άκρα του – και έτσι χάνει σιγά σιγά τη θέληση για ζωή. Η Αμίλια Ντόναχι είναι μια ικανή νεαρή αστυνομικός, που οι ικανότητές της πέφτουν στην αντίληψη του Ράιμ και εντυπωσιασμένος από τη δουλειά της, πείθεται ότι πρέπει να συνεργαστούν, εάν θέλουν να προλάβουν το επόμενο χτύπημα του δολοφόνου. Καθώς οι έρευνες προχωρούν, ο Ράιμ και η Αμίλια συνειδητοποιούν πως ο δολοφόνος δρα με βάση ένα νοσηρό σχέδιο, που βρίσκεται μονάχα στο ξεκίνημά του. Ο χειρότερος εχθρός της Αμίλια είναι ο χρόνος, στην προσπάθειά της να σώσει τα επόμενα πιθανά θύματα. Κανείς, όμως, δεν υπολογίζει που ακριβώς μπορεί να οδηγεί η συλλογή οστών, με την οποία “παίζει” ο αδίστακτος δολοφόνος… 

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Αντζελίνα Τζολί, Κουίν Λατίφα, Μάικλ Ρούκερ, Μάικ Μακ Γκλόουν, Λούις Γκάζμαν, Λίλαντ ‘Ορσερ.

*Mega, Σάββατο 3/10, στις 22:50

«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού» (2001) σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Μια επική περιπέτεια για το καλό που αντιστέκεται στο κακό,  τη δύναμη της φιλίας, το προσωπικό θάρρος. Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από ένα Χόμπιτ, τον Φρόντο Μπάγκινς. Ο νεαρός Φρόντο, που κατοικεί στη Μέση Γη, κληρονόμει ένα δαχτυλίδι, που θα δώσει σε ένα σκοτεινό και ισχυρό άρχοντα τη δύναμη να υποδουλώσει ολόκληρο τον κόσμο. Με μια πιστή συντροφιά, που αποτελείται από ξωτικά, νάνους, γενναίους άντρες και έναν σοφό μάγο, τον Γκάνταλφ, ο Φρόντο ξεκινά μια ηρωική προσπάθεια να καταστρέψει το δαχτυλίδι και να ανοίξει το δρόμο για την εμφάνιση της ανθρωπότητας. Στη δύσκολη αυτή διαδρομή, ο Φρόντο θα συναντήσει πολλούς, που θα αγωνιστούν για να αποκτήσουν το δαχτυλίδι… Η ταινία Βασίζεται στο πρώτο βιβλίο της σειράς «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Ο  Πίτερ Τζάκσον, εκτός από τη σκηνοθεσία, υπογράφει και το σενάρι, που έγραψε μαζί με  τις Φραν Γουόλς και Φιλίπα Μπόγιενς. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 19 Δεκεμβρίου 2001 και για πολλούς θεωρείται η πιο πιστή μεταφορά βιβλίου στον κινηματογράφο. Η ταινία ήταν υποψήφια για 13 βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για «Καλύτερη Ταινία», «Καλύτερη Σκηνοθεσία», «Β’ Ανδρικού Ρόλου», κερδίζοντας τελικά 4 βραβεία σε τεχνικές κατηγορίες.  Ήταν 2η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως για το 2001.

Παίζουν: Ελάιτζα Γουντ, Ίαν ΜακΚέλεν, Βίγκο Μόρτενσεν, Σον Άστιν, Άντι Σέρκις, Τζον Ρις Ντέιβις, Λιβ Τάιλερ, Ορλάντο Μπλουμ, Μπίλι Μπόιντ, Ντόμινικ Μόναχαν, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστοφερι Λι, Χιούγκο Γουΐβινγκ, Ίαν Χολμ, Σον Μπιν.

*Star, Σάββατο 3/10, στις 22:50

«Ένας για Όλες» (2007) σκηνοθεσία Μαρκ Χέλφριτς

Ένας επιτυχημένος 35χρονος οδοντίατρος διαπιστώνει ότι τον έχουν καταραστεί και κάθε γυναίκα με την οποία κάνει έρωτα παντρεύεται τον επόμενο άντρα που γνωρίζει. Όταν βρίσκει την γυναίκα των ονείρων του, μια εκπαιδεύτρια πιγκουΐνων, προσπαθεί με κάθε τρόπο να σπάσει την κατάρα.

Παίζουν: Ντέιν Κουκ, Τζέσικα Άλμπα, Νταν Φόγκλερ.

*Ant1, Σάββατο 3/10, στις 23:15

«Οκτώ Χιλιοστά» (1999) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Ο Τομ Γουέλς είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που αναλαμβάνει συνήθως υποθέσεις συζυγικής απιστίας. Η ευκαιρία του για κάτι μεγαλύτερο έρχεται, όταν μια πλούσια χήρα του αναθέτει να ερευνήσει την προέλευση ενός φιλμ 8 χιλιοστών που ανήκε στον άνδρα της. Το φιλμ φαίνεται να περιέχει μια ερασιτεχνική ταινία όπου μια αθώα κοπέλα βασανίζεται και δολοφονείται. Αν το φιλμ είναι ψεύτικο, πού βρίσκεται τώρα το κορίτσι; Και αν όχι, ποιός γύρισε το φιλμάκι και ποιός την σκότωσε;

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Χοακίν Φίνιξ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Κάθριν Κίνερ κ.ά.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 3/10, στις 00:30