8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σήμερα Κυριακή οι ταινίες έχουν την τιμητική τους! Σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου για να χαλαρώσεις.

«Baby Driver» (2017) σκηνοθεσία Έντγκαρ Ράιτ

Γενικά είναι καλό παιδί, αλλά διάολος πίσω από το τιμόνι. Αυτός είναι ο Baby (Άνσελ Έλγκορτ), ένας πιτσιρικάς άσος στην οδήγηση  ειδικός στο να φυγαδεύει ληστές αμέσως μετά τα προγραμματισμένα χτυπήματά τους σε τράπεζες. Χρησιμοποιεί συνεχώς ακουστικά, ακούγοντας παλιά ροκ και σόουλ τραγούδια και σχεδιάζει κάθε απόδραση με βάση τον ρυθμό των τραγουδιών που τρυπώνουν στα αυτιά του. Η δράση “χορογραφείται” πάνω σε αυτά.O Baby δουλεύει για τον Ντοκ (Κέβιν Σπέισι), τον αρχηγό μιας συμμορίας που ληστεύει τράπεζες και αποτελείται από τον πρώην χρηματιστή και νυν εγκληματία Μπάντι (Τζον Χαμ), τη νεαρή, σκανδαλώδη σύντροφό του, Ντάρλινγκ (Έιζα Γκονζάλες) και τον αυθόρμητο, εκρηκτικό Μπατς (Τζέιμι Φοξ), που είναι επιφυλακτικός απέναντι στην αλλόκοτη στάση του νεαρού οδηγού. Όταν όμως ο Baby ερωτεύεται την Ντέμπορα (Λίλι Τζέιμς) μια γλυκιά σερβιτόρα, όλα αλλάζουν ξαφνικά…

Παίζουν: Άνσελ Έλγκορτ, Κέβιν Σπέισι, Τζον Χαμ, Λίλι Τζέιμς,Τζέιμι Φοξ, Έιζα Γκονζάλες.

*Mega, Κυριακή 4/10 στις 21:00

«Εραστές του ονείρου» (1974) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ο Δημήτρης, την ημέρα εργάζεται στα ναυπηγεία και, το βράδυ, τραγουδάει σε κάποια ταβέρνα. Ο αδελφός του ο Γιώργος έχει παρασυρθεί από κακές παρέες και, παρά τις συστάσεις του αδελφού του, δεν βάζει μυαλό. ‘Ετσι, προτείνει στον Δημήτρη να ληστέψουν μια βίλα. Εκείνος δέχεται, για να του αποδείξει ότι αυτές οι δουλειές είναι εύκολες και μπορεί ο κάθε ασυνείδητος να τις κάνει. Ο Δημήτρης έχει αποσπάσει την υπόσχεση του Γιώργου ότι, αν η ληστεία πετύχει, θα πάει να δουλέψει στα ναυπηγεία. Την νύχτα, ενώ ο Γιώργος φυλάει τσίλιες, ο Δημήτρης μπαίνει από το παράθυρο στην βίλα. Είναι όμως αδέξιος, κάνει θόρυβο και ξυπνά την Ζωή. Εκείνη αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι επαγγελματίας κλέφτης, του αφαιρεί το πιστόλι και, καθώς ο Δημήτρης πάει να ξεφύγει, τον πυροβολεί. Από τον θόρυβο ξυπνούν όλοι στο σπίτι. Ο Δημήτρης κατορθώνει να τους πείσει ότι ο σκοπός του δεν ήταν κακός. Έτσι τον αφήνουν να φύγει. Κάποια μέρα η Ζωή πηγαίνει στα ναυπηγεία, που ανήκουν στον πατέρα της. Εκεί ξαναβλέπει τον Δημήτρη και, σιγά-σιγά, ένα αίσθημα γεννιέται.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Τιτίκα Στασινοπούλου, Νίκος Δαδινόπουλος, ΛύντιαΛένωση, Καίτη Ιμπροχώρη, ‘ΙλιαΛυβικού.

*Open, Κυριακή 4/10 στις 21:00

«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» (1960) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ο Στέλιος Κοντογιώργης, ράφτης στην Αθήνα, δέχεται την επίσκεψη ενός θείου του, που τον πληροφορεί ότι δύο νέα θύματα αναζωπύρωσαν την παλιά βεντέτα μεταξύ της οικογένειάς τους και εκείνης των Μακρυκοσταίων και του ζητάει να πάρει εκδίκηση σκοτώνοντας τον Θωμά Μακρυκώστα. Ο Θωμάς, που φτάνει την ίδια μέρα στην Αθήνα για δική του δουλειά, μαθαίνει τα καθέκαστα από έναν συγχωριανό τους, που του συνιστά να φυλάγεται από τον δήθεν αδίστακτο εχθρό του. Οι δύο φιλήσυχοι άνδρες, που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν ο ένας από τον άλλον, συναντιούνται τυχαία σε ένα ξενοδοχείο, πιάνουν το ίδιο δωμάτιο και προσπαθούν να αλληλοβοηθηθούν. Ο πυροβολισμός ενός παιδικού όπλου τους πανικοβάλλει και χάνονται μέσα στη νύχτα για να συναντηθούν την επομένη σε ένα καφενείο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό,  όπου μαθαίνουν ποιος είναι ποιος και δίνουν φιλικά τα χέρια.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Χατζηχρήστος, Παντελής Ζερβός, Λαυρέντης Διανέλλος, Τζόλυ Γαρμπή, Αλέκα Στρατηγού, Μπέμπη Κούλα.

*Star, Κυριακή 4/10 στις 21:00

«Λευκός Θεός» (2014) σκηνοθεσία Κορνέλ Μουντρούκτσο

Η 13χρονη Λίλη προσπαθεί να σώσει τον σκύλο της, Χάγκεν. Απογοητευμένη, τα βάζει με τον πατέρα της για την «εξαφάνιση» του φίλου της. Η Λίλη ξεκινάει να βρει τον σκύλο της και να τον σώσει. Ο Χάγκεν από τη μεριά του επίσης προσπαθεί να επιστρέψει στη φίλη του. Παλεύοντας να επιβιώσει σε έναν κόσμο γεμάτο κακοτοπιές, ο Χάγκεν σύντομα συνειδητοποιεί πως λίγοι είναι αυτοί που αγαπούν έναν σκύλο. Μάλιστα όταν πιάνεται στα δίχτυα του μπόγια, και το μέλλον του δεν μοιάζει και τόσο ευοίωνο, αυτός και οι υπόλοιποι σκύλοι που έχουν κατακλύσει την πόλη, θα εξεγερθούν εναντίον της ανθρωπότητας. Και μόνο η Λίλη, ίσως, είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει τη «μάχη» ανάμεσα στον άνθρωπο και τον σκύλο.

Παίζουν: Ζόφια Πσότα, Σάντορ Ζότερ, Λίλι Μονόρι, Λίλι Χόρβαθ, Λάζλο Γκάλφι, Έργουιν Νάγκι.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 4/10 στις 22:00

«Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi» (2017) σκηνοθεσία Ράιαν Τζόνσον

Η Ρέι προσπαθεί να πείσει τον απρόθυμο Λουκ Σκάιγουοκερ, που έχει αποτραβηχτεί στο δικό του κόσμο, να επιστρέψει στη μάχη για να βοηθήσει τους Επαναστάτες. Την ίδια στιγμή, διαπιστώνει ότι έχει μια απρόβλεπτη σύνδεση με τον Κάιλο Ρεν μέσω της Δύναμης, γεγονός που αποφεύγει να αποκαλύψει στον Λουκ Σκάιγουοκερ. Στο μεταξύ, οι Επαναστάτες προσπαθούν να βρουν τρόπο να αμυνθούν στην επίθεση που ετοιμάζει εναντίον τους το Πρώτο Τάγμα. Μια επίθεση που δεν έχει κανένα περιθώριο αποτυχίας.

Παίζουν: Μαρκ Χάμιλ, Κάρι Φίσερ, Άνταμ Ντράιβερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα, Όσκαρ Άιζακ, Άντι Σέρκις, Λουπίτα Νιόνγκο, Ντόμναλ Γκλίσον, Άντονι Ντάνιελς, Γκουίντολιν Κρίστι, Λόρα Ντερν, Φρανκ Οζ, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο.

*Alpha, Κυριακή 4/10 στις 22:10

«Είμαστε Μια Ομορφιά» (2019) σκηνοθεσία Kristian Gianfreda

Το «Solo cose belle» είναι η ιστορία της Μπενεντέτα, μιας δημοφιλούς δεκαεξάχρονης, και της συνάντησής της με μια αλλόκοτη «οικογένεια» που μόλις έφτασε στο χωριό της, στην ενδοχώρα της Εμίλια-Ρομάνια. Η «οικογένεια» αυτή –θορυβώδης και περίεργη- αποτελείται από έναν μπαμπά και μια μαμά, έναν αιτούντα άσυλο που μόλις έφτασε στην Ιταλία, μια πρώην πόρνη με τη μικρή της κόρη, έναν νεαρό πρώην κρατούμενο, δύο παιδιά με σοβαρές αναπηρίες και τον βιολογικό γιο του ζευγαριού. Η Μπενεντέτα, αντίθετα, είναι η κόρη του δημάρχου, υποχρεωμένη να προσαρμοστεί σε έναν κοινωνικό ρόλο που, όπως θα ανακαλύψει στη συνέχεια, δεν της αρέσει καθόλου και στο ιδανικό της τελειότητας- ακόμα και αισθητικής- που, όμως, την κάνει δυστυχισμένη. Η Μπενεντέτα –μέσω της ιστορίας αγάπης της με τον Κέβιν, ένα από τα παιδιά της «οικογένειας» – οδηγεί τον θεατή σε έναν «κόσμο του περιθωρίου» όπου όλοι μοιάζουν «λάθος» ή «ελαττωματικοί», αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς πολύ ανθρώπινοι. Εμπλέκεται τελικά ολόκληρο το χωριό, που ετοιμάζεται με πάθος για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, και αναστατώνεται από τη συνάντηση με τους «τελευταίους των τελευταίων», μέσα από πολλές διασκεδαστικές και δραματικές στιγμές, χορούς, γέλια, δάκρυα, βαρκούλες από χαρτί, πιτούλες και εξώσεις. Μέχρι τη στιγμή που, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα, όλα εκτυλίσσονται ραγδαία και μοιάζουν χαμένα, γιατί, μετά από κάποιες ατομικές επιλογές, τίποτα δεν θα είναι πια όπως πρώτα.

Παίζουν: Idamaria Recati, Erica Zambelli, Patrizia Bollini, Caterina Gramaglia, Aaron T. Maccarthy, Barbara Abbondanza, Federica Pocaterra.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 4/10 στις 22:30

«Το Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα» (2007) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

 

Ο Νταν Έβανς, βετεράνος του Eμφυλίου, δουλεύει σκληρά τη γη του και προσπαθεί να ξεφύγει από τα χρέη. Έναντι αμοιβής, δέχεται να συμμετάσχει στο απόσπασμα το οποίο θα συνοδεύσει τον παράνομο Μπεν Γουέιντ ως το σιδηροδρομικό σταθμό, απ’ όπου θα μεταφερθεί στο δικαστήριο της Γιούμα.

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Ράσελ Κρόου, Μπεν Φόστερ.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 4/10 στις 00:15

«Ghost Rider» (2002) σε σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

O μοτοσικλετιστής κασκαντέρ Τζόνι Μπλέιζ αναγκάζεται να πουλήσει την ψυχή του σε μία σατανική δύναμη, για να σώσει τη ζωή του πατέρα του. Το τίμημα που πληρώνει όμως είναι παραπάνω από βαρύ: κάθε νύχτα μεταμορφώνεται στον Ghost Rider, κυνηγό κεφαλών του Διαβόλου, που συλλαμβάνει διαβολικές ψυχές και τις οδηγεί στην κόλαση. Όταν εμφανίζεται στη ζωή του η παλιά του αγάπη, ο Τζόνι έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην ευτυχία.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Εύα Μέντες, Μάθιου Γουίλκινσον, Ματ Λονγκ, Πήτερ Φόντα.

*ΣΚΑΙ, Κυριακή 4/10 στις 00:30