Ο καιρός σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου

φωτογραφία dina papageorgiou

Νεφώσεις και πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια συνοδεία καταιγίδων στα βορειοδυτικά. Εξασθενημένοι άνεμοι στα πελάγη. Τοπικά πυκνές ομίχλες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει συννεφιά, ενώ ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Τοπικές βροχές εκδηλωθούν σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρεια χώρας, με εντονότερα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 35, στην Ήπειρο από 15 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 31 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 30 ενώ στη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην Ανατολική και Νότια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Καστοριά – Τρίτη 6 Οκτωβρίου

ΩΡΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΝΕΜΟΣ bf ΥΓΡΑΣΙΑ
9:00 Πιθανή βροχή Αραιές νεφώσεις 18 °C 3 Δ ΝΔ 88%
12:00 Αραιές νεφώσεις Αραιές νεφώσεις 25 °C 3 ΝΔ ΝΔ 45 %
15:00 Αραιές νεφώσεις Αραιές νεφώσεις 26 °C 5 ΝΔ ΝΔ 39 %
18:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 22 °C 3 ΝΔ ΝΔ 54 %
21:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 18 °C 2 ΝΔ ΝΔ 69 %
00:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 15 °C 2 ΝΑ ΝΑ 83 %

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις , αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης και περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά και είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης και η ορατότητα περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα δυτικά και βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Στη Θράκη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια.
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, βαθμιαία και στη δυτική Στερεά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.
Άνεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.
Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ που από το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.