8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και η αγαπημένη μας μέρα της εβδομάδας έφτασε, γι΄αυτό βάλε μια από τις παρακάτω ταινίες και απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

«Η νύφη το ‘σκασε» (1962) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Η Καίτη, αρνούμενη να παντρευτεί τον ηλικιωμένο άντρα που της προξενεύουν οι γονείς της, το σκάει φορώντας το νυφικό της, και επιβιβάζεται στο φορτηγό ενός περιπλανώμενου εμπόρου. Ξεκινάει μια προσπάθεια για να βρει τον στρατευμένο αγαπημένο της, ο οποίος το σκάει και αυτός από την μονάδα που υπηρετεί για να την συναντήσει. Οι δυο νέοι ακολουθούν διαφορετική κατεύθυνση ο ένας από τον άλλον, και ξεκινά μια σειρά από σπαρταριστές περιπέτειες και συμπτώσεις με στόχο να ανταμώσουν.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Θανάσης Βέγγος, Νίκος Ρίζος, Κούλης Στολίγκας, Γιάννης Γκιωνάκης, Πάρις Αλεξάντερ, Πέτρος Κυριάκος, Γιάννης Μαλούχος, Αλέκος Τζανετάκος, Χριστόφορος Χειμάρας.

*Mega, Σάββατο 10/10 στις 21:00

«Εγώ, ο Απαισιότατος 2» (2013) σε σκηνοθεσία Πιέρ Κοφέν, Κρις Ρενό

Καθώς ο Γκρου αρχίζει να συνηθίζει το ρόλο του ως κλασικός οικογενειάρχης και πατέρας των Μάργκο, Ίντιθ και Άγκνες, μια άκρως απόρρητη οργάνωση, αφιερωμένη στην καταπολέμηση του κακού σε παγκόσμια κλίμακα, ζητάει τη βοήθειά του. Τώρα είναι στο χέρι του Γκρου, των Μινιόν και της νέας συνεργάτιδάς του, της Λούσι, να πατάξουν το κακό. Άλλωστε, ο μεγαλύτερος πρώην παγκόσμιος κακός είναι ο μόνος που μπορεί να πιάσει αυτόν που προσπαθεί να του πάρει τη θέση.

Τις φωνές τους στους ήρωες «δανείζουν»: ο βραβευμένος με «Χρυσή Σφαίρα» και υποψήφιος για Όσκαρ, Στιβ Καρέλ, ο Μπέντζαμιν Μπρατ, ο Ράσελ Μπραντ. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

*Star, Σάββατο 10/10 στις 21:00

«Ο Κατάσκοπος της Διπλανής Πόρτας» (2010) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Λέβαντ

Ο Μπομπ Χο, είναι ένας μυστικός πράκτορα της CIA που αποφασίζει να παρατήσει την δουλειά του και να παντρευτεί την αγαπημένη του γειτόνισσα Τζίλιαν. Ο Μπομπ όμως, πρέπει να φέρει σε πέρας μια ακόμα αποστολή πριν συμφωνήσει η Τζίλιαν να τον παντρευτεί: Να κερδίσει την εκτίμηση των τριών ξεροκέφαλων παιδιών της. Όταν η Τζίλιαν αναγκάζεται να φύγει αιφνίδια από την πόλη, ο Μπομπ προσφέρεται να κρατήσει τα παιδιά της προκειμένου να κερδίσει την αγάπη τους. Όταν ένα από τα παιδιά όμως, θα κατεβάσει κατά λάθος μια άκρως απόρρητη φόρμουλα από τον υπολογιστή του, ο μεγαλύτερος εχθρός του Μπομπ, ένας Ρώσος τρομοκράτης, θα εξαπολύσει επίθεση, αναγκάζοντας τον Μπομπ σε ένα παιχνίδι ισορροπίας ανάμεσα σε δύο ρόλους: αυτόν του κατασκόπου και αυτόν του πιθανού πατριού στην πιο επικίνδυνη, απαιτητική και καίρια αποστολή της καριέρας του!

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Άμπερ Βαλέτα, Μάντλιν Κάρολ.

*Star, Σάββατο 10/10 στις 22:10

«Sex and the City 2» (2010) σε σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Δύο χρόνια μετά το πρώτο Sex and the City, οι τέσσερις φίλες εξακολουθούν να δοκιμάζουν τα όρια τους, ενώ η διάθεση για περιπέτεια «χτυπάει κόκκινο». Η Κάρι καλείται για άλλη μια φορά να πάρει αποφάσεις σχετικά με τον «Mr. Big», που έχει «πιάσει» τον καναπέ και τις ασπρόμαυρες κλασικές ταινίες στην τηλεόραση, χωρίς τίποτα να μπορεί να τον αποσπάσει από τη νιρβάνα του. Αυτό φυσικά ισοδυναμεί με αιτία πολέμου για την Κάρι, που καταφεύγει στις φίλες της για να πάρει συμβουλές και δυνάμεις. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι και οι ίδιες δε βρίσκονται στη καλύτερη φάση τους. Η Σάρλοτ έχει παγιδευτεί για τα καλά στα της οικογένειας, η Μιράντα προσπαθεί να βγάλει άκρη με το νέο αφεντικό της, που φαίνεται να έχει αλλεργία στις δυναμικές γυναίκες, ενώ η Σαμάνθα δουλεύει… πυρετωδώς πάνω στις δημόσιες σχέσεις μια εταιρείας. Ωστόσο, αυτό ακριβώς το τελευταίο πρότζεκτ είναι που θα δώσει την ευκαιρία στις τέσσερις φιλενάδες να ξεκολλήσουν από το τέλμα τους, αφού για επαγγελματικούς λόγους θα βρεθούν στο κοσμοπολίτικο Άμπου Ντάμπι, με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Δε θα αργήσουν όμως να διαπιστώσουν ότι οι προκλήσεις που τις περιμένουν εκεί, θα είναι λίγο πιο… εξωτικές από όσο μπορούν να αντέξουν τα πανάκριβα γοβάκια τους.

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Κριστίν Ντέιβις, Σίνθια Νίξον, Πενέλοπε Κρουζ, Τζον Κορμπέτ, Λάιζα Μινέλι, Μάιλι Σάιρους.

*Open, Σάββατο 10/10 στις 22:15

«Django ο Τιμωρός» (2012) σε σκηνοθεσία Κουεντίν Ταραντίνο

 

Η ταινία διαδραματίζεται στο Νότο δύο χρόνια πριν από την έναρξη του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου. Ο Τζάνγκο είναι ένας σκλάβος που ζει στο Νότο,  Όταν ο Τζάνγκο βρίσκεται σε έναν πλειστηριασμό σκλάβων, ο Δόκτωρ Κινγκ Σουλτζ, ένας κυνηγός επικηρυγμένων, ελευθερώνει τον Τζάνγκο και  επειδή δεν γνωρίζει πώς μοιάζουν οι αδελφοί Μπριτλ, πάλαι ποτέ επιστάτες στη φυτεία που μεγάλωσε ο Τζάνγκο του κάνει την πρόταση εάν τον βοηθήσει να τους βρουν, να έχει μέρος της αμοιβής. Ο Τζάνγκο δέχεται, αλλά ζητά και κάτι ακόμα: τη βοήθεια του Σουλτς για να απελευθερώσουν την γυναίκα του Μπρουμχίλντα, η οποία έχει πουληθεί σε έναν διαβόητο σκληρό ιδιοκτήτη  μίας φυτείας-κόλασης για τους σκλάβους.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτς, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέρι Ουάσινγκτον, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Mega, Σάββατο 10/10 στις 22:40

«Eat Pray Love» (2010) σε σκηνοθεσία Ράιαν Μέρφι

Καταλαβαίνοντας ότι έχει εγκλωβιστεί σε έναν τυπικό γάμο, η Λιζ αποφασίζει να χωρίσει και να ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη ένα ταξίδι στον κόσμο, προκειμένου να βρει την εσωτερική ισορροπία και τον πραγματικό εαυτό της.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζέιμς Φράνκο.

*Ant1, Σάββατο 10/10 στις 22:45

«DJAM Μποέμικη ψυχή» (2017) σε σκηνοθεσία Τόνι Γκάτλιφ

Μια ταινία δρόμου, με πρωταγωνίστριες δύο νεαρές γυναίκες που ψάχνουν τις ρίζες αλλά και τον προορισμό τους στην Ανατολική Μεσόγειο: στα μονοπάτια του ρεμπέτικου και στις διαδρομές των προσφύγων. Η Τζαμ, μια νεαρή Ελληνίδα, αποστέλλεται στην Κωνσταντινούπολη από τον θείο της Κακούργο, πρώην ναυτικό και παθιασμένο θαυμαστή του ρεμπέτικου, σε μια αποστολή να βρει ένα σπάνιο ανταλλακτικό για τον κινητήρα του χαλασμένου καϊκιού τους. Εκεί συναντά την Αβρίλ, 18 ετών από τη Γαλλία που βρίσκεται σε εθελοντική αποστολή για τους μετανάστες και έχασε τα χρήματά της, ενώ δεν γνωρίζει κανέναν στην Τουρκία. Η Τζαμ, γενναιόδωρη, αθόρυβη, απρόβλεπτη και ελεύθερη, παίρνει υπό την προστασία της την Αβρίλ και κατευθύνονται προς τη Μυτιλήνη. Ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, συναντήσεις, απρόοπτα και ελπίδα.

Παίζουν: Δάφνη Πατακιά, Σάιμον Αμπκαριάν, Μαρίν Καγιόν, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Κίμων Κουρής, Σόλων Λέκκας, Ελευθερία Κόμη.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 10/10 στις 00:00

«Η Χρηματαποστολή» (1995) σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Ρούμπεν

Δυο ετεροθαλή αδέλφια που εργάζονται ως μυστικοί αστυνομικοί στο μετρό της Νέας Υόρκης ονειρεύονται να ληστέψουν τη χρηματαποστολή του τρένου, η οποία μεταφέρει καθημερινά τεράστια ποσά. Όμως το όνειρό τους «σκοντάφτει» σε δύο μεγάλα εμπόδια: πρώτον ότι είναι αστυνομικοί, και δεύτερον ότι το αφεντικό τους είναι πραγματικά σκληρό καρύδι και δεν του ξεφεύγει τίποτα. Όταν μια νέα και γοητευτική συνάδελφος έρχεται στο προσκήνιο, ο ένας αδελφός την ερωτεύεται και αποφασίζει να ληστέψει τη χρηματαποστολή για να την εντυπωσιάσει.  

Παίζουν: Γουέσλι Σνάιπς, Γούντι Χάρελσον, Τζένιφερ Λόπεζ, Κρις Κούπερ, κ.ά

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 10/10 στις 00:30