Οι δηλώσεις του Ν. Χαρδαλιά μετά την έκτακτη σύσκεψη στην Καστοριά – [video]

Ο Νίκος Χαρδαλίας μετά την έκτακτη σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Καστοριάς, ανέφερε ότι στην Καστοριά υπάρχει μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από του πρώτου γύρου.

« Έχουμε μια επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του πρώτου γύρου εμφάνισης κρουσμάτων στην περιοχή. Σήμερα θα συζητηθεί το ζήτημα στην επιτροπή λοιμοξιολόγων. Δεν μπορώ να προκαταβάλω την απόφαση της επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση κάνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να συμμορφωθούν απόλυτα με τα μέτρα. ‘Ολοι να φοράμε μάσκες, να τηρούμε αποστάσεις και να ακολουθούμε τις οδηγίες των επιδημιολόγων. Ανεξάρτητα με το αν θα περάσει στο επίπεδο 4 η Καστοριά, τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι σημαντικά, διότι θα πρέπει η έξαρση του ιού να σταματήσει. Μας προβληματίζει γιατί πέρα από τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων, τα κρούσματα αυτά συσχετίζονται με clusters-εστίες, τα οποία έχουν υψηλούς επιδημιολογικούς πολλαπλασιαστές, δηλαδή είναι εστίες υπερμετάδοσης» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς

Στις 5 μμ το απόγευμα, αναμένεται η συνεδρίαση και η τελική απόφαση από την Ειδική Επιτροπή Λοιμοξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Δείτε στο παρακάτω video τις δηλώσεις του Ν. Χαρδαλιά μετά την έκτακτη σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Καστοριάς.