4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Συναλλαγή» (2011) σε σκηνοθεσία Άαρον Χάρβεϊ

Αστυνομική – Τρεις εκτελέστριες αναλαμβάνουν για λογαριασμό ενός επικίνδυνου κακοποιού να εμποδίσουν μια συναλλαγή με ναρκωτικά. Όταν όμως ένας φόνος μπερδεύει την κατάσταση πριν καν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, γίνεται προφανές πως τα πράγματα δεν είναι όπως έδειχναν αρχικά και η «εύκολη» δουλειά γρήγορα μετατρέπεται σε ένα ανελέητο κυνηγητό θανάτου, όπου όλοι έχουν ένα όπλο στραμμένο στον κρόταφο.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Φόρεστ Γουίτακερ, Μαλίν Άκερμαν.

*OPEN, Δευτέρα 26/10 στις 22:00

«Υπόθεση Φρίτζ Μπάουερ: Μυστική Ατζέντα» (2015) σε σκηνοθεσία Λαρς Κράουμε

Βιογραφία – Γερμανία, 1957. Ο εισαγγελέας Φριτς Μπάουερ έχει σημαντικά στοιχεία ότι ο συνταγματάρχης των SS και αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος Αδόλφος Άιχμαν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις μαζικές απελάσεις των Εβραίων, φέρεται να κρύβεται στο Μπουένος Άιρες. Ο Μπάουερ, ο οποίος είναι ο ίδιος Εβραίος, έχει προσπαθήσει να οδηγήσει στο δικαστήριο τα εγκλήματα του Τρίτου Ράιχ, μετά την επιστροφή του από την εξορία στη Δανία. Μόνο που η σταυροφορία του αντιμετωπίζει σοβαρά εμπόδια, καθώς οι φορείς της εξουσίας θα προτιμούσαν να ξεχαστεί το ζήτημα, ενώ αρκετοί Ναζί εξακολουθούν να έχουν υψηλά αξιώματα. Εξαιτίας της δυσπιστίας του στο γερμανικό σύστημα Δικαιοσύνης, ο Φριτς Μπάουερ έρχεται σε επαφή με τη Μοσάντ, το Ινστιτούτο Πληροφοριών και Ειδικών Αποστολών του Ισραήλ, διαπράττοντας προδοσία. Ο Μπάουερ δεν ζητεί εκδίκηση για το Ολοκαύτωμα, αλλά τον απασχολεί βαθιά το μέλλον της Γερμανίας. Η σπουδαιότητα του εισαγγελέα Φριτς Μπάουερ στη διαμόρφωση των δικών του Άουσβιτς κατά τη δεκαετία του 1960 είναι αδιαμφισβήτητη. Ωστόσο, μόνο μετά το θάνατό του, έγινε γνωστό το πόσο καταλυτικό ρόλο έπαιξε στη σύλληψη του Άιχμαν.

Παίζουν: Μπούργκχαρτ Κλάουσνερ, Ρόναλντ Ζέρφελντ, Ρούντιγκερ Κλινκ, Λίλιθ Στάνγκενμπεργκ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 26/10 στις 22:00

«Ο Πρώτος Εκδικητής. Captain America» (2011) σε σκηνοθεσία Τζο Τζόνστον

Επιστημονικής φαντασίας – Ο Πρώτος Εκδικητής: Captain America Captain America: The First Avenger είναι αμερικανική περιπέτεια παραγωγής 2011, βασισμένη στον ομώνυμο ήρωα των κόμικς της Μάρβελ. Προσοχή είναι μια ταινία που θα λατρέψουν μόνο οι φανατικοί του είδους. Έτος 1942. Ο στρατιώτης Στιβ Ρότζερς αδυνατεί να ενταχθεί στον Αμερικανικό Στρατό αφού απορρίπτεται συνεχώς λόγω θεμάτων υγείας. Θα δεχτεί τελικά να συμμετάσχει σε ένα πειραματικό πρόγραμμα που στόχο έχει τη δημιουργία ένας Υπερ-Στρατιώτη. Όταν λοιπόν ο πλανήτης αρχίσει να απειλείται από των επέλαση των Ναζί, ο Στιβ Ρότζερς καλείται να σώσει τον κόσμο ως Captain America, ο Πρώτος Εκδικητής. Μαζί με τον παιδικό του φίλο Μπάκι Μπαρνς, την Πέγκι Κάρτερ και τον Τσέστερ Φίλιπς, θα έρθει αντιμέτωπος με τη σκοτεινή οργάνωση Υ.Δ.Ρ.Α., την οποία καθοδηγεί ο Red Skull, προκειμένου να τον εμποδίσουν να κατακτήσει τον κόσμο με το πανίσχυρο όπλο του, το Τεσσεράκτιο. Οι συγκρούσεις που θα ακολουθήσουν, φέρνουν τον Στηβ Ρότζερς απέναντι σε διλήμματα και κρίσιμες αποφάσεις, που κάποια στιγμή θα τον μεταφέρουν –κυριολεκτικά- σε μια άλλη διάσταση…

Παίζουν: με τους Κρις Έβανς, Χιούγκο Γουίβινγκ, Τόμι Λι Τζόουνς, Στάνλεϊ Τούτσι, Ντόμινικ Κούπερ, Χέιλι Άτγουελ.

*Alpha, Δευτέρα 26/10 στις 23:00

«Trespass» (2011) σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Θρίλερ – O πανίσχυρος επιχειρηματίας Κάιλ Μίλερ ζει στην υπέροχη έπαυλη του με την  πανέμορφη σύζυγό του, Σάρα και την επαναστάτρια έφηβη κόρη τους,  Έιβερι.  Ο Κάιλ, ως έμπορος διαμαντιών, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει έναν ιδιαίτερα εύπορο τρόπο ζωής σε εκείνον και την οικογένειά του. Φαίνεται πως τα έχουν όλα. Τα φαινόμενα όμως συχνά απατούν.  Αν και τα μέτρα ασφαλείας είναι σχεδόν δρακόντεια στην πλούσια γειτονιά τους, ένας ευφυής κλέφτης, παρακολουθεί για μήνες το σπίτι του Κάιλ σχεδιάζοντας την τέλεια ληστεία μαζί με τους δεξιοτέχνες συνεργάτες του. Μια νύχτα, ένα απροειδοποίητο, απλό χτύπημα στην πόρτα αλλάζει τα πάντα. Το σπίτι του Κάιλ, της Σάρα και της Έιβερι ξαφνικά κατακλύζεται από μια συμμορία αδίστακτων κακοποιών.  Η αναπάντεχη εισβολή, καταλήγει σε πολύωρη κατάσταση ομηρίας και εκεί οι μάσκες θα πέσουν. Κάτω από την ένταση και την πίεση η οικογένεια ξεσπά και αποκαλύπτει τη μίζερη και κενή πραγματικότητα της μεγαλοαστικής καθημερινής ρουτίνας.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Νικόλ Κίντμαν, Καμ Ζιγκάντε.

*Star, Δευτέρα 26/10 στις 00:50