Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στη Θεσσαλονίκη – Ενισχύονται με κρεβάτια οι ΜΕΘ

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη έθεσε σε εφαρμογή ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του Ε.Σ.Υ. στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του Ε.Σ.Υ. στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Ο κ. Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στο Υπουργείο Υγείας.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο Υπουργός Υγείας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

Φλέγεται η Θεσσαλονίκη από τον κορονοϊό με 839 κρούσματα σε ένα 24ωρο!

Η Θεσσαλονίκη “οδηγεί” πλέον την εκθετική αύξηση των κροσυμάτων στη χώρα καθώς μέσα σε 24 ώρες κατέγραψε 839 κρούσματα από τα 2.056 που δηλώθηκαν σε όλη τη χώρα. Εηξ αυτών τα 11 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 260 κρούσματα συνδέονται με δειγματοληπτικό έλεγχο του ΕΟΔΥ.

Στα 464 εκτοξεύθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Συνολικά, από τα 2.030 εγχώρια κρούσματα, τα 62 συνδέονται με γνωστές συρροές. 22 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ 4 είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

news4health