4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Συμμορία των 8» (2018) σκηνοθεσία Γκάρι Ρος

Περιπέτεια – Πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και 12 ημέρες … Τόσο πήρε στη μόλις αποφυλακισμένη Ντέμπι Όσεαν, την αποξενωμένη αδελφή του θρυλικού Ντάνι Όσεαν, να σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής της. Ξέρει ακριβώς από που πρέπει να ξεκινήσει και τι χρειάζεται: μια ομάδα από τις καλύτερες στον τομέα τους, ξεκινώντας από την πρώην παρτενέρ της στο έγκλημα, τη Λου. Οι δυο τους επιστρατεύουν τις υπόλοιπες «ειδικούς»: την κοσμηματοπώλη Αμίτα, την πορτοφολού Κοστάνς, την εξπέρ κλεπταποδόχο Τάμι, τη χάκερ Νάιν Μπολ και τη σχεδιάστρια μόδας, Ρόουζ. Ο στόχος είναι 150 εκατομμύρια δολάρια σε μορφή διαμαντιών, τα οποία θα κοσμούν τον λαιμό της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Ντάφνε Κλούγκερ, στην εκδήλωση της χρονιάς του Met Gala. Θεωρητικά, το σχέδιο είναι άψογο όμως στην πράξη πρέπει να αποδειχτεί εξίσου αψεγάδιαστο με τα πολυπόθητα διαμάντια, αν η συμμορία θέλει να πετύχει το στόχο της και να τη βγάλει καθαρή…

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουεϊ, Μίντι Κάλινγκ, Σάρα Πόλσον, Ακουαφίνα Ριάνα, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρίτσαρντ Άρμιταζ, Τζέιμς Κόρντεν.

*Star, Πέμπτη 5/11, στις 21:00

«Πριν έρθεις εσύ» (2016) σκηνοθεσία Θία Σάροκ 

Αισθηματικό δράμα – Η εικοσιεξάχρονη Λουίζα Κλαρκ (Εμίλια Κλαρκ) είναι μία χαρούμενη,εξωστρεφής γυναίκα που ζει και υποστηρίζει την εργατική της οικογένεια. Έχοντας χάσει την δουλειά της σε μία τοπική καφετέρια, προσλαμβάνεται ως η φροντιστής του Γουιλ Τρέινορ (Σαμ Κλάφλιν) ενός πρώην επιτυχημένου τραπεζίτη και κάποτε δραστήριου νεαρού άνδρα που έμεινε παράλυτος κατόπιν της εμπλοκής του σε αυτοκινητικό δυστύχημα πριν δύο χρόνια. Η Λουίζα δεν έχει καμία εμπειρία στον τομέα αυτό, αλλά η μητέρα του Γουιλ πιστεύει ότι η χαριτωμένη προσωπικότητά της θα τον βοηθήσει να συνέλθει. Ο Γουιλ περνάει τον χρόνο του μόνο με τον Νέιθαν, τον νοσοκόμο του, ο οποίος βοηθάει στην φροντίδα του, την άσκηση και την κίνηση και γνωρίζει ότι δεν θα επανακτήσει την χρήση του σώματός του εξαιτίας της ζημιάς στην σπονδυλική του στήλη. Κυνικός και δυσαρεστημένος επειδή δεν μπορεί να ζει πλέον μια δραστήρια ζωή, ο Γουιλ αρχικά αντιδρά ψυχρά στην αισιόδοξη στάση της Λουίζα και την αντιμετωπίζει με περιφρόνηση, αλλά σταδιακά δημιουργείται ένα δέσιμο ανάμεσά τους. Η ταινία µας υπενθυμίζει πως πολλές φορές βρίσκεις την αγάπη εκεί που δεν το περιμένεις. Και κάποιες φορές σε πηγαίνει εκεί που δεν περίμενες ποτέ ότι θα φτάσεις.

Παίζουν: Εμίλια Κλαρκ, ο Σαμ Κλάφλιν, η Τζένα Κόουλμαν, ο Τσάρλς Ντανς, ο Μάθιου Λέβις, η Τζάνετ ΜακΤιρ, η Βανέσα Κίρμπι, η Τζοάνα Λούμλευ και ο Στιβ Πεκόκ.

*Open, Πέμπτη 5/11, στις 21:45

«Αγνωσία» (2010) σκηνοθεσία Ευγένιο Μίρα

Θρίλερ – Φανταστείτε να μην είστε σε θέση να εμπιστευτείτε τις αισθήσεις σας. Ποιον θα εμπιστευόσασταν; Η Χοάνα Πρατς πάσχει από αγνωσία, μια παράξενη νευροψυχολογική ασθένεια που επηρεάζει την αντίληψη της. Αν και τα μάτια και τα αυτιά της είναι σε άριστη κατάσταση, το μυαλό της δεν μπορεί να ερμηνεύσει τα ερεθίσματα που λαμβάνει μέσω αυτών. Ως η μόνη που ξέρει το βιομηχανικό μυστικό που άφησε πίσω του, ο πατέρας της, η αινιγματική νεαρή κοπέλα θα γίνει το θύμα ενός απειλητικού σχεδίου, που σκοπό έχει να αποσπαστούν πληροφορίες μέσα από τις συγχυσμένες της αισθήσεις. Καθώς η πλοκή εκτυλίσσεται, οι δύο άνδρες που βρίσκονται κοντά της, ο Κάρλες, ο αρραβωνιαστικός της Χοάνα και το δεξί χέρι του πατέρα της και ο Βίσεντ, ένας νεαρός, παρορμητικός υπάλληλος που εργάζονται στο μέγαρο Πρατς, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση της ιστορίας.

Παίζουν: Εδουάρδο Νοριέγα, Φελίξ Γκόμεθ, Μπάρμπαρα Χουενάγα, Μαρτίνα Γκέντεκ, Σεργι Ματέου.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 5/11, στις 22:00

«Κούρσα θανάτου» (2008) σκηνοθεσία Πολ Άντερσον

Δράσης – Στη μεταπολεμική κοινωνία ενός αόριστου μέλλοντος, σ΄ ένα σωφρονιστικό ίδρυμα, οι δεσμοφύλακες έχουν βρει έναν αποτρόπαιο τρόπο να περνάνε την ώρα τους: αναγκάζουν τους κρατούμενους να παίρνουν μέρος σε αγώνες, όπου στο τέλος, μονάχα ένας μπορεί να βγει ζωντανός. Ένας πρώην κατάδικος και δεινός οδηγός σε αγώνες ταχύτητας, που θεωρεί, πως πλέον η ζωή του έχει πάρει το δρόμο της, βρίσκεται ξαφνικά κατηγορούμενος για έναν φόνο, που ποτέ δε διέπραξε και καταλήγει στο ίδρυμα. Εκεί, προκειμένου να επιβιώσει, πρέπει να συμμορφωθεί με τους αποτρόπαιους κανόνες της φυλακής και να παίξει κυριολεκτικά το παιχνίδι τους, με έπαθλο τη ζωή και κατ’ επέκταση την ελευθερία του. Από τη θέση του οδηγού πια, ενός θηριώδους αυτοκινήτου, οπλισμένου με πολυβόλα, ένας απελπισμένος άνθρωπος καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του για να στεφθεί νικητής στο πιο απάνθρωπο άθλημα του πλανήτη.

Παίζουν: Ίαν ΜακΣέιν, Τζέισον Στέιθαμ, Νάταλι Μαρτίνεζ, Τζόαν Άλεν.

*Star, Πέμπτη 5/11, στις 23:15