4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Χάνσελ και Γκρέτελ: Κυνηγοί Μαγισσών» (2013) σε σκηνοθεσία Τόμι Βίρκολα

Περιπέτεια – Τα γνωστά δίδυμα του παραμυθιού, δεκαπέντε χρόνια μετά την απαγωγή τους, έχουν εξελιχθεί σε αιμοσταγείς κυνηγούς κεφαλών μαγισσών. Παρότι δεν έχουν συνέλθει τελείως από το παιδικό τραύμα, η δουλειά τους είναι σχετικά εύκολη αφού δεν τους πιάνουν ούτε τα ξόρκια, ούτε οι κατάρες. Τώρα, ο δήμαρχος του Ογκσμπουργκ τους προσλαμβάνει για να εξουδετερώσουν την δαιμονική μάγισσα Μίριελ που καταδυναστεύει την πόλη κι έχει σκοπό να θυσιάσει ντόπια παιδιά στη σύναξη των μαγισσών, γνωστή ως Ματωμένο Φεγγάρι. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, αφού ο βίαιος σερίφης Μπέρινγκερ καταλαμβάνει την εξουσία στην πόλη και καταστρώνει τα δικά του σχέδια εξόντωσης.

Παίζουν: Τζέρεμι Ρένερ, Τζέμα Άρτερτον, Πίτερ Στορμάρε.

*Open, Δευτέρα 9/11 στις 22:00

«Κόκκινο Σπουργίτι» (2018) σε σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Κατασκοπικό θρίλερ – Στην σύγχρονη Ρωσία, η πρωταγωνίστρια της ταινίας Dominika Egorova είναι μία γνωστή μπαλαρίνα, η οποία υποστηρίζει οικονομικά την άρρωστη μητέρα της. Ωστόσο ένας σημαντικός τραυματισμός τερματίζει την καριέρα της ως μπαλαρίνα. Μέτα τον τραυματισμό ο θείος της την προσεγγίζει ώστε να της προσφέρει δουλεία στο γραφείο πληροφοριών το οποίο δουλεύει ο ίδιος. Η Dominica αποδέχεται την προσφορά του θείου της, η οποία προϋποθέτει να αποπλανήσει έναν Ρώσο πολιτικό με αντάλλαγμα να πληρωθούν τα ιατρικά έξοδα της άρρωστης μητέρας της. Το σχέδιο όμως δεν πάει όπως είχε προγραμματιστεί καθώς ο Ρώσος πολιτικός την βιάζει, πριν τελειώσει την πράξη του ένας άλλος πράκτορας πληρωμένος από τον θείο της Dominica σκοτώνει εν ψυχρώ τον Ρώσο πολιτικό. Έτσι η πλοκή αλλάζει καθώς ο θείος της της δίνει μια επιλογή είτε να δουλέψει ξανά ως πράκτορας στο γραφείο πληροφοριών είτε να δολοφονηθεί επειδή είναι μάρτυρας στην δολοφονία του Ρώσου πολιτικού. Η Dominika χωρίς να έχει άλλη επιλογή δέχεται την πρόταση του θείου της και αποστέλνεται για εξάσκηση ώστε να γίνει μια πράκτορας, η οποία θα είναι ικανή να αποπλανεί τους στόχους της. Η Dominika τελειώνει την εξάσκησή της παρόλο την τριβή με τους δασκάλους της και αποστέλνεται στην Βουδαπέστη. Από εκεί ξεκινάει και η προσπάθεια της Dominika να αντεπεξέλθει στην δουλεία που της ανατέθηκε ενώ παράλληλα προσπαθεί να διασφαλίσει με όποιον τρόπο μπορεί την ασφάλεια της ίδιας αλλά και της μητέρας της.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζόελ Έντγκερτον, Ματίας Σένερτς, Τζέρεμι Άιρονς, Μαίρη Λουίζ Πάρκερ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ.

*Alpha, Δευτέρα 9/11 στις 23:00

«Η Σιωπηλή Επανάσταση» (2018) σε σκηνοθεσία Λαρς Κράουμε

Δράμα – 1956. Ο Κούρτ και ο Τέο, μαθητές από το Ανατολικό Βερολίνο, επισκέπτονται έναν κινηματογράφο στη δυτική πλευρά της πόλης, όπου πληροφορούνται τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν την εξέγερση στην Βουδαπέστη. Για τους δύο εφήβους, η πάλη του ουγγρικού λαού αντανακλά τη δική τους δυσφορία με το άκαμπτο καθεστώς τους. Γυρίζοντας στο σχολείο πείθουν τους υπόλοιπους συμμαθητές τους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των Ούγγρων για ανεξαρτησία από τους Σοβιετικούς. Παρόλο που ο διευθυντής του σχολείου επιχειρεί να αποσιωπήσει το γεγονός, ο κρατικός μηχανισμός επιστρατεύει κάθε μέσο για να ανακαλύψει και να τιμωρήσει παραδειγματικά τον αντιφρονούντα υποκινητή της διαμαρτυρίας.

Παίζουν: Γιόνας Ντάσλερ, Σίνα Έμπελ, Μίκαελ ντελ Κόκο.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 9/11 στις 23:00

«Τζόκερ» (2015) σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Περιπέτεια – Ο Νικ Γουάιλντ εργάζεται ως σωματοφύλακας στο Λας Βέγκας, κι έχει θανάσιμες δεξιότητες αλλά και πάθος με το τζόγο. Όταν ένας πολύ καλός του φίλος θα πέσει θύμα ξυλοδαρμού, ξυπνάει η δίψα του για εκδίκηση, σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι τα έχει βάλει με τη μαφία.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Μίλο Βεντιμίλια, Σοφία Βεργκάρα, Στάνλεϊ Τούτσι, Αν Χες.

*Star, Δευτέρα 9/11 στις 23:00