8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το βράδυ του Σαββάτου όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων» (2009) σε σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνια

Animation – Το τρίτο μέρος της αγαπημένης σειράς «Η εποχή των παγετώνων», ο Σκρατ, ο προϊστορικός σκίουρος, θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο βελανίδι και την αγάπη, ο Σιντ, ο γκαφατζής βραδύπους, μπλέκει σε μπελάδες όταν προσπαθεί να φτιάξει μια οικογένεια κλέβοντας αυγά δεινόσαυρου. Ο Μάνι το μαμούθ και η αγαπημένη του Έλλη περιμένουν τη γέννηση του μωρού-μαμούθ τους, ενώ ο Ντιέγκο, ο προϊστορικός τίγρης, ανησυχεί πως έχει αρχίσει να εξημερώνεται επικίνδυνα.Αυτοί αλλά και οι φίλοι τους, Ο Κρας, η Σκρατέ, ο Έντι, ο Μπακ, η Μαμά Δεινόσαυρος, τα 3 μωρά δεινοσαυράκια και ο Ρούντι σε μια ακόμη γοητευτική ταινία που μας μεταφέρει στο προϊστορικό παρελθόν και μας διασκεδάζει .Αλλά ας γνωρίσουμε καλύτερα τους ήρωές μας: Η Έλλη είναι έγκυος και είναι πανέτοιμη για τον ερχομό του μωρού, λαμβάνοντας υπ’όψιν πως ο χρόνος εγκυμοσύνης για τα μαμούθ είναι 18 μήνες. ….

*Star, Σάββατο 5/12, στις 21:00

«Ραντεβού στον Αέρα» (1966) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Μιούζικαλ – Στο Παρίσι γίνεται διαγωνισμός για την Μις Ευρώπη και η Μαίρη, η οποία λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Δημήτρη, ο οποίος όμως αναχωρεί ξαφνικά για την Ελλάδα. Λίγο αργότερα ο Δημήτρης, που υπηρετεί στην Αεροπορία, μαζί με δύο φίλους του σμηνίτες, θα συναντήσει την Μαίρη μαζί με δύο φίλες της και έτσι θα δημιουργηθούν τρία ζευγάρια ερωτευμένων.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Γιάννης Βογιατζής.

*Ant1, Σάββατο 5/12, στις 21:00

«Η Μορφή του νερού» (2017) σε σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Δράμα – Η Ελάιζα Εσπόζιτο είναι καθαρίστρια σε ένα εργαστήριο της κυβέρνησης με φόντο την Αμερική του Ψυχρού Πολέμου γύρω στο 1962. Δεν μπορεί να μιλήσει, καθώς την τραυμάτισαν στις φωνητικές χορδές. Κάνει παρέα με τη συνάδελφό της, Ζέλντα, και με τον γείτονά της, Τζάιλς, ο οποίος είναι κρυφά ομοφυλόφιλος. Μία μέρα, φέρνουν στο εργαστήριο ένα ον, το οποίο αιχμαλώτισε ο Συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Στρίκλαντ. Η Ελάιζα μπαίνει κρυφά στο εργαστήριο και ανακαλύπτει ότι είναι ένα ανθρωποειδές αμφίβιο για ένα αυστηρά απόρρητο πείραμα. Ταυτόχρονα ερωτεύεται παράφορα το αμφίβιο και κάνει τα πάντα για να το σώσει από τα μοχθηρά χέρια των ψυχροπολεμικών αφεντικών της.

Παίζουν: Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Οκτάβια Σπένσερ, Νταγκ Τζόουνς, Ρίτσαρντ Τζέκινς.

*Alpha, Σάββατο 5/12, στις 22:15

«Το παιδί που δεν περίμενα» (2019) σε σκηνοθεσία Bruno Garcia 

Δράμα – Παντρεμένη, με μια 7χρονη κόρη, η Ζοανά είναι ευτυχισμένη, μέχρι τη νύχτα που γεννάει εντελώς αναπάντεχα. Σοκαρισμένη, εγκαταλείπει το παιδί. Το μωρό εντοπίζεται αργότερα ζωντανό, αλλά εκείνη κατηγορείται για απόπειρα παιδοκτονίας. Η Ζοανά δεν καταλαβαίνει και επιμένει πως δεν ήταν έγκυος. Βιώνοντας την απόρριψη όλων, είναι αναγκασμένη να εξηγήσει τις πράξεις της στο δικαστήριο, αλλά και στην οικογένεια και τους φίλους της. Πρέπει επίσης να δεθεί σαν μητέρα με το παιδί που απέκτησε ξαφνικά. Με τη βοήθεια της δικηγόρου της και μιας οργάνωσης, αποφασίζει να παλέψει εκ μέρους όλων των γυναικών που βίωσαν αυτό το φαινόμενο: την άρνηση εγκυμοσύνης.

Παίζουν: Alix Poisson, Bruno Solo, Romane Libert.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 5/12, στις 22:30

«Μαζί τα Φάγαμε» (2018) σε σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα. Η γυναίκα του Γκέλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογένειας πάνε από το κακό στο χειρότερο.. Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρα της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλυ τα καταφέρνει και από εκείνη τη στιγμή αναλαμβάνει, με διάφορα γυναικεία κόλπα, να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Μπέσυ Μάλφα, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Κατερίνα Στικούδη, Σταύρος Νικολαΐδης, Αναστασία Τσιλιμπίου.

*Star, Σάββατο 5/12, στις 22:50

«Spiderman 3» (2007) σε σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι 

Επιστημονικής Φαντασίας – Ο άνθρωπος – αράχνη ανακηρύσσεται ήρωας της πόλης, τα προβλήματά του, όμως, συσσωρεύονται. Ο φίλος του Χάρι γίνεται ο νέος Γκόμπλιν, ο Σάντμαν είναι μια ανίκητη καινούργια απειλή, ο ίδιος μετατρέπεται στον σκοτεινό, μαυροφορεμένο Σπάιντερμαν, ενώ η Μέρι Τζέιν αποφασίζει να τον χωρίσει γιατί την παραμελεί.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Κίρστεν Ντανστ, Τζέιμς Φράνκο.

* Ant1, Σάββατο 5/12, στις 23:00

«Η Εμμονή» (2004) σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Ρούμπεν

Θρίλερ – Τί θα έκανες αν ό,τι γνώρισες, ό,τι πίστεψες, ό,τι αγάπησες δεν υπήρξε ποτέ; Η Τέλι Παρέτα καταφεύγει σε ψυχιατρική βοήθεια για να ξεπεράσει την απώλεια του 8χρονου γιου της σ’ ένα αεροπορικό ατύχημα. Προς μεγάλη της έκπληξη, ο ψυχίατρος ισχυρίζεται ότι ο γιος της δεν υπήρξε ποτέ και ότι τα οκτώ χρόνια αναμνήσεων είναι αποκύημα της φαντασίας της! Η Τέλι θα γνωρίσει έναν πατέρα με παρόμοια εμπειρία και μαζί θα προσπαθήσουν  να αποδείξουν την ύπαρξη των παιδιών τους.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Γκάρι Σινίζ, Ντόμινικ Γουέστ.

*Mega, Σάββατο 5/12, στις 00:00

«Ο Δρόμος της Απώλειας» (2002) σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Αστυνομική – Στο Σικάγο του 1930, ο Μάικλ Σάλιβαν, ένας μέσος Αμερικανός ζει τη ζωή ενός κανονικού πολίτη της δεκαετίας του 1930. Είναι ένας καλός πατέρας, ένας υπεύθυνος εργάτης, αλλά ένα πράγμα στοιχειώνει στον μεγαλύτερο γιο του, τον Μαικλ, ο οποίος αναρωτιέται τι ακριβώς δουλειά κάνει ο πατέρας του κάθε πρωί και ποιοι άνθρωποι τον περιβάλλουν. Μια μέρα ο Μαικλ μπαίνει κρυφά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του πατέρα του και άθελα γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας. Τότε διαπιστώνει ο πατέρας του είναι ένας γκάνγκστερ που δουλεύει για το αφεντικό της ιρλανδικής μαφίας, Τζονι Ρουνει. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η ζωή του Μαικλ μπαίνει σε κίνδυνο επειδή ο γιος του Ρουνει, Κόνορ δεν θέλει να υπάρχει κάποιος μάρτυρας για την δολοφονία που διέπραξε. Για να σώσει τον Μάικλ, ο πατέρας του Μαικ Σαλιβαν αναγκάζεται να πάει ενάντια στους αρχηγούς της μαφίας.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Πολ Νιούμαν, Τάιλερ Χέτσλιν, Τζουντ Λο, Στάνλεϊ Τούτσι, Τζένιφερ Τζέισον Λι.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 5/12, στις 00:30