5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Σύγκρουση» (2017) σκηνοθεσία Ματ Ριβς 

Περιπέτεια – O Σίζαρ και οι πίθηκοι αναγκάζονται να εμπλακούν σε μία φονική μάχη, έχοντας απέναντι τους ένα στρατό ανθρώπων που θέλει να τους εξοντώσει, υπό την ηγεσία ενός αδίστακτου συνταγματάρχη . Μετά τις ανυπολόγιστες απώλειες των πιθήκων, ο αδίστακτος συνταγματάρχης  σκοτώνει τον γιο και τη σύζυγο του Σίζαρ. Ο Σίζαρ παλεύει με τα πιο σκοτεινά του ένστικτα και ξεκινά μία προσωπική αναζήτηση ώστε να εκδικηθεί και για τις δικές του απώλειες και για το είδος του. Όταν το ταξίδι του θα τους φέρει αντιμέτωπους πρόσωπο με πρόσωπο, ο Σίζαρ και ο συνταγματάρχης θα αναμετρηθούν σε μία επική μάχη, που θα κρίνει τη μοίρα των δύο ειδών, αλλά και του μέλλοντος του πλανήτη…

Παίζουν: Άντι Σέρκις, Γούντι Χάρελσον, Στιβ Ζαν, Τζούντι Γκριρ

*Star, Πέμπτη 10/12, στις 21:00

«Οδηγός για Singles» (2016) σκηνοθεσία Κρίστιαν Ντίτερ

Κωμωδία – Υπάρχει ο σωστός τρόπος να είσαι single, ο λάθος τρόπος, και έπειτα υπάρχει… η Άλις. Όπως και η Ρόμπιν. Η Λούσι. Η Μεγκ. Ο Τομ. Ο Ντέιβιντ. Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη μοναχικές καρδιές που ψάχνουν το σωστό ταίρι, είτε πρόκειται για έρωτα, ραντεβού ή κάτι ενδιάμεσα. Και κάπου ανάμεσα στα ερωτικά μηνύματα και τα one-night stands, κοινό σημείο όλων των ανύπανδρων ανδρών και γυναικών, είναι η ανάγκη τους να μάθουν να είναι μόνοι σε έναν κόσμο που η έννοια της αγάπης αλλάζει διαρκώς.

Παίζουν: Ντακότα Τζόνσον, Άλισον Μπρι, Ρέμπελ Γουίλσον, Λέσλι Μαν.

*Open, Πέμπτη 10/12, στις 22:00

«Λόρενς για Πάντα» (2012) σκηνοθεσία Ξαβιέ Ντολάν

Δράμα – Το τρομερό παιδί του παγκόσμιου σινεμά, ο 23χρονος Ξαβιέ Ντολάν επιστρέφει με την τρίτη και πιο φιλόδοξη ταινία της καριέρας του, η οποία περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου που αποφασίζει να ζήσει απόλυτα ελεύθερος, μακριά από τις κοινωνικές συμβάσεις που του επιβάλλει κάθε θεσμός εξουσίας. Καναδάς 1989. Ο Λόρενς είναι ένας φιλόλογος που ζει μια φυσιολογική ζωή, έχοντας μάλιστα μια παθιασμένη ερωτική σχέση με τη Φρεντ. Μια μέρα, ο νεαρός καθηγητής θα αποφασίσει να μοιραστεί ένα μεγάλο μυστικό με τη γυναίκα της ζωής του: ο Λόρενς θέλει να ντύνεται με γυναικεία ρούχα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χωρίσει με τη Φρεντ. Όταν πλέον κάνει το μεγάλο βήμα στη ζωή του, συνειδητοποιεί ότι η επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή του ζωή βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί και ότι αυτό θα αποτελέσει την αρχή ενός μεγάλου αγώνα.

Παίζουν: Μελβίλ Πουπό, Σουζάν Κλεμάν, Ναταλί Μπέι, Μόνια Τσόκρι.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 10/12, στις 22:00

«Ο Τιμωρός» (2004) σκηνοθεσία Τζόναθαν Χέσλεγκ

Περιπέτεια – Ο Φρανκ Καστλ, πρώην μυστικός πράκτορας του FBI, γίνεται αδυσώπητος τιμωρός του εγκλήματος, όταν χάνει την οικογένειά του από αντίποινα μαφιόζων και μετατρέπεται σε αδίστακτο κυνηγό εγκληματιών, με ένα και μοναδικό σκοπό: να αποδώσει δικαιοσύνη. Οπλισμένος με τρομακτική εφυία και σιδερένια θέληση, δεν αναζητά την εκδίκηση, αλλά την τιμωρία…

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Τομ Τζέιν, Ρεμπέκα Ρόμπιν Στάμος, Γουίλ Πάτον, Ρόι Σάιντερ.

*Mega, Πέμπτη 10/12, στις 23:10

«Drive Angry» (2011) σκηνοθεσία Πατρίκ Λισιέ 

Περιπέτεια – Ο Μίλτον, ένας σκληροτράχηλος άνδρας, ξεκινά ένα ανελέητο κυνηγητό για να βρει αυτούς, που σκότωσαν την κόρη του. Έχει στη διάθεσή του τρεις μέρες προτού εκείνοι θυσιάσουν τη μικρή εγγονή του στην πανσέληνο. Προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, ο Μίλτον ξέρει πως πρέπει να ξεπεράσει όλα τα ανθρώπινα όρια. Στο πλευρό του βρίσκεται η Πάιπερ, μια νεαρή σέξι σερβιτόρα, η οποία με το γρήγορο αυτοκίνητο του πρώην της, βοηθάει τον Μίλτον να καταδιώξει τον Τζόνα Κινγκ και τη θανάσιμη ομάδα του. Στο κατόπι τους όμως είναι και η αστυνομία, καθώς και ένας μυστηριώδης δολοφόνος, που  κυνηγάει τον Μίλτον στους δρόμους του αμερικανικού Νότου… Από το Κολοράντο μέχρι τη Λουιζιάνα, οι χαρακτήρες της ταινίας τρέχουν στους δρόμους με κάθε είδους όχημα, από κλασικό γρήγορο αυτοκίνητο μέχρι τροχόσπιτο, καθώς οδεύουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τον τελικό τους προορισμό.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Άμπερ Χερντ, Γουίλιαμ Φίκτνερ, Μπίλι Μπερκ.

*Star, Πέμπτη 10/12, στις 00:00