Τι λέει ο πρώτος Έλληνας γιατρός που εμβολιάστηκε στη Σκωτία

Ο εμβολιασμός του νοσηλευτικού προσωπικού και των ηλικιωμένων στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζεται και ένας από τους Έλληνες γιατρούς που εμβολιάστηκε στη Σκωτία περιγράφει την εμπειρία του, καθώς ανήκει στην ομάδα των υγειονομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον κορονοϊό.

«Δεν ξέρω αν έχει φυτρώσει τίποτα, αλλά νιώθω μια χαρά», λέει αστειευόμενος ο Πέτρος Τσαφρακίδης, ουρολόγος στο Victoria Hospital Fife στην Σκωτία. Όπως λέει ο κ. Τσαφρακίδης, ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία.

«Την πρώτη μέρα των εμβολιασμών υπήρξε μια σύγχυση», ανέφερε στο Μega περιγράφοντας τη διαδικασία του εμβολιασμού, ενώ σημειώνει ότι αν και το εμβόλιο είναι ακόμη στο αρχικό στάδιο και δεν έχει πάρει έγκριση από την ΕΕ, δε δίστασε να το κάνει. «Η επιλογή ήταν προσωπική και μου δόθηκε η ευκαιρία και το έκανα».

Δύο από τους συναδέλφους του ωστόσο παρουσίασαν ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις. «Υπήρχαν δύο άτομα που έκαναν αλλεργική αντίδραση αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν». Ο κ. Τσαφρακίδης σημείωσε ότι «χρειάζεται χρόνος και αξιολόγηση», όσον αφορά τα συμπτώματα και τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου.