9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου. Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Εγώ, ο Απαισιότατος» (2010) σκηνοθεσία Πιέρ Κοφέν, Κρις Ρενό 

Animation – Σε μια γειτονιά, σε ένα όμορφο προάστειο, ανάμεσα στα όμορφα σπίτια με τους λευκούς φράχτες με τα ανθισμένα τριαντάφυλλα, υπάρχει ένα μαύρο σπίτι με ένα καλά κρυμμένο καταφύγιο, θαμμένο από κάτω του, τόπο διαμονής του πανούργου Γκρου και του απερίγραπτα κωμικού στρατού του από minions. Ο Γκρου, που μόνιμα καταστρώνει υποχθόνια σχέδια, έχει ένα νέο, μεγαλεπήβολο στόχο: να κλέψει το φεγγάρι! Έλα όμως που στο δρόμο του και προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά του αναγκάζεται να υιοθετήσει τρία ορφανά κοριτσάκια, που του δείχνουν τέτοια αγάπη και στοργή, θεωρώντας τον μπαμπά τους, με αποτέλεσμα, ακόμα και αυτό το απόρθητο κάστρο κακίας και μίσους, να κινδυνεύει να πέσει ολοσχερώς. Ο απόλυτος κακός του κόσμου βρίσκεται αντιμέτωπος με τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του, τη Μάργκο, την Έντιθ και την Άγκνες…

Ακούγονται οι φωνές των: Γιάννη Ζουγανέλη, Θανάση Τσαλταμπάση, Κώστα Τσάκωνα.

*Star, Παρασκευή 11/12, στις 21:00

«Υπάρχει και Φιλότιμο» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο υπουργός της Αγροτοεργατικής Οικονομίας έχει σκοπό να επισκεφθεί κάποιο χωριό της εκλογικής του περιφέρειας για να εγκαινιάσει ένα μαιευτήριο, το οποίο έχει ανοικοδομηθεί με δικές του ενέργειες. Ο ιδιαίτερος γραμματέας του έχει προετοιμάσει το λόγο που θα εκφωνήσει και έχει ήδη οργανώσει μια λαμπρή υποδοχή. Ένα τροχαίο ατύχημα, όμως, που θα συμβεί στον υπουργό, θα σταθεί αφορμή να ξεσκεπαστούν οι απάτες των μέχρι τώρα «έμπιστων» προσώπων του.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκη Λινάρδου, Ανδρέας Ντούζος, Νικήτας Πλατής, Μέλπω Ζαρόκωστα, Χρήστος Δοξαράς, Γιώτα Σοϊμίρη.

*Mega, Παρασκευή 11/12, στις 21:00

«Δάσος από ασήμι» (2019) σκηνοθεσία Emmanuel Bourdieu

Δράμα – Η Ροξάνα είναι μια νεαρή Ρουμάνα νταντά, που προσέχει τον οκτώ ετών Ζορζ, γιο του Νταβίντ και της Ελιζαμπέτ. Ο Νταβίντ είναι οικονομολόγος στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα του Στρασβούργου. Δουλεύοντας πάνω σε ένα πρότζεκτ για έναν αυτοκινητόδρομο στη Ρουμανία, ο Νταβίντ ζητά τη βοήθεια της Ροξάνα. Αυτή η πρόταση, που ξεπερνά κάθε προσδοκία της, της φαίνεται σαν όνειρο. Θα γυρίσει στην πατρίδα της, θα ξαναδεί τη μητέρα της και θα βοηθήσει το αφεντικό της σε ένα γενναιόδωρο αναπτυξιακό σχέδιο. Το όνειρο, όμως, γίνεται εφιάλτης. Τυφλωμένος από τη φιλοδοξία και τα αισθήματά του, ο Νταβίντ θα αναγκάσει την Ροξάνα να προδώσει ό,τι πιο πολύτιμο έχει.

Παίζουν: Nicolas Duvauchelle, Marina Palii, Julia Faure.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 11/12, στις 22:00

«1968» (2018) σκηνοθεσία Τάσου Μπουλμέτη

Δραματική – Στις 4 Απριλίου 1968 η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ αντιμετωπίζει στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, ως αουτσάιντερ, τη Σλάβια Πράγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ενώ 80.000 θεατές παρακολουθούν ζωντανά τον αγώνα, όλη η Ελλάδα ζει στον παλμό του μπροστά στο ραδιόφωνο.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Βασιλική Τρουφάκου, Γιώργος Μητσικώστας, Ορφέας Αυγουστίδης.

*Ant1, Παρασκευή 11/12, στις 22:00

«21 Jump Street» (2012) σκηνοθεσία Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Δράσης – Σμιντ και ο Τζένκο, δύο παλιοί συμμαθητές που δεν είχαν και την καλύτερη σχέση στο σχολείο, ξανασυναντιούνται στη Σχολή για Αστυνομικούς και αναθεωρούν. Δεν είναι βέβαια και οι ικανότεροι αστυνομικοί, αλλά τους δίνεται μια ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα, όταν γίνονται μέλη της μυστικής ομάδας αστυνομικών που εδρεύει στη Jump Street. Για την πρώτη τους μυστική αποστολή θα χρειαστεί να ανταλλάξουν τα όπλα τους με σχολικές τσάντες και να επιστρέψουν στα θρανία για να εξιχνιάσουν μια υπόθεση ναρκωτικών. Πολύ γρήγορα θα ανακαλύψουν ότι τα πράγματα στη σύγχρονη εφηβική πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετικά! Σκηνοθεσία:

Παίζουν: Τζονα Χιλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μπρι Λάρσον, Αις Κιουμπ.

*Open, Παρασκευή 11/12, στις 22:45

«Μη μου Χαλάς τη Μέρα» (2013) σκηνοθεσία Τζιν Γου Κιμ

Δράσης – Ο σερίφης Ρέι Όουενς, εγκαταλείπει τη μεγαλούπολη του Λος Άντζελες για να «πατάξει το κακό» στην πιο ήσυχη και γαλήνια συνοριακή πόλη των Η.Π.Α. Αντίπαλος του, ο διαβόητος βαρόνος των ναρκωτικών, Γκαμπριέλ Κορτέζ, ο οποίος αποφασίζει να μετατρέψει μια απλή μεταγωγή φυλακισμένου σε κινηματογραφική απόδραση επικών διαστάσεων. Θα τα καταφέρει άραγε ο Κορτέζ να προσπεράσει την ισχυρότατη ενέδρα, που του στήνουν οι Αρχές και να ξεγλιστρήσει στο γειτονικό Μεξικό ή θα του κόψουν την πορεία, μια για πάντα, ο Σερίφης Όουενς με το άπειρο προσωπικό του και ο πράκτορας Τζον Μπάνιστερ;

Παίζουν: Φόρεστ Γουίτακερ, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζέιμι Αλεξάντερ, Τζόνι Νόξβιλ, Τζένεσις Ροντρίγκεζ, Χάρι Ντιν Στάντον.

*Star, Παρασκευή 11/12, στις 22:50

«Η Ελιά» (2016) σκηνοθεσία Ισιάρ Μπογαΐν

Δραματική κομεντί – Η Άλμα είναι 20 χρόνων και ζει σ ένα μικρό χωριό στην ανατολική ακτή της Ισπανίας. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον αγαπημένο της παππού, παρόλο που εκείνος έχει σταματήσει να μιλά εδώ και χρόνια. Όταν αρνείται πια και να φάει, η Άλμα πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να τον βοηθήσει, είναι να βρει και να φέρει πίσω την ελιά που ξεριζώθηκε και πουλήθηκε από την οικογένειά του πριν από δώδεκα χρόνια. Χωρίς πλάνο και χρήματα, πείθει συγγενείς και φίλους να την ακολουθήσουν στην αναζήτηση της ελιάς που ανήκε στην οικογένειά της για περισσότερες από δύο χιλιετίες.

Παίζουν: Άννα Καστίγιο, Χαβιέ Γκουτιέρεζ, Πεπ Άμπρος, Μανουέλ Κουκάλα.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 11/12, στις 23:00

«Ολική Επαναφορά» (2012) σκηνοθεσία Λεν Γουάιζμαν

Περιπέτεια – Στο τέλος του 21ου αιώνα ένας βιομηχανικός εργάτης που ζει μια ζωή ρουτίνας επισκέπτεται μια εταιρεία η οποία «μετατρέπει τα όνειρα σε πραγματικότητα» για να ζήσει λίγο σαν μυστικός πράκτορας. Εκεί όμως τα πράγματα περιπλέκονται και ο ίδιος μπαίνει στο στόχαστρο της αστυνομίας σαν αληθινός καταζητούμενος πράκτορας.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Μπράιαν Κράνστον, Τζέσικα Μπίελ.

*Mega, Παρασκευή 11/12, στις 23:10

«Το Κρυφτό» (2005) σκηνοθεσία Τζον Πόλσον

Θρίλερ – Μετά το θάνατο της συζύγου του, ένας πατέρας και η μικρή του κόρη μετακομίζουν κοντά στο δάσος, ελπίζοντας ότι η επαφή με τη φύση θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν το τραγικό γεγονός. Εκεί, η κόρη του αρχίζει να μιλά με ένα φανταστικό φίλο. Σύντομα όμως τα παιχνίδια τους θα πάψουν να είναι αθώα, και η μικρή Emily θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας θύελλας εφιαλτικών καταστάσεων που ούτε ο ίδιος ο πατέρας της δεν μπορεί να σταματήσει.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ντακότα Φάνινγκ, Φάμκε Γιάνσεν.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 11/12, στις 00:30