Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κατασκευάζεται στην Ελλάδα

Πρόκειται για ένα λιλιπούτειο αυτοκίνητο πόλης, αμιγώς ηλεκτροκίνητο , με διαστάσεις που το κάνουν ιδιαίτερα ευέλικτο.

εταιρεία Next.e.GO Mobile SE, που εδρεύει στο Ααχεν, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα εγκαταστήσει το νέο της εργοστάσιο στην Ελλάδα. Είναι μια εταιρεία που εξειδικεύεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σήμερα το μοναδικό αυτοκίνητο παραγωγής της είναι το e.Go Life. Πρόκειται για ένα λιλιπούτειο αυτοκίνητο πόλης, αμιγώς ηλεκτροκίνητο , με διαστάσεις που το κατατάσσουν στην κατηγορία των Fiat500.

Επιδόσεις – αυτονομία

Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες. Όσον αφορά τον ηλεκτροκινητήρα του αποδίδει 27 ίππους και υπάρχουν τρεις εκδόσεις, με γνώμονα την ισχύ της μπαταρίας που καθορίζει και την αυτονομία του. Έτσι, η εφαλτήρια έκδοση είναι αυτή με την μπαταρία  των 14,9 kWh , όπου μετά από μια πλήρη φόρτιση μπορεί να αγγίξει σε αυτονομία τα 121 χιλιόμετρα.

Η δεύτερη και μεσαία έκδοση έχει μπαταρία 17,9 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 54 ίππων με την αυτονομία του να αγγίζει τα 142 χιλιόμετρα, ενώ, η πιο ισχυρή εκδοσή με την μπαταρία των 23,9 kWh, και το ηλεκτρικό μοτέρ των 80 ίππων η αυτονομία του ανεβαίνει στα 184 χιλιομέτρα.

Οι τιμές του στην Γερμανία ξεκινούν από τα 15.000 ευρώ. Η εταιρεία έχει έτοιμα και άλλα πρότζεκτ σε ηλεκτρικά μοντέλα που θα δούμε στο εγγύς μέλλον να υλοποιούνται στην γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα.