9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Το Δόλωμα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Αισθηματική κομεντί – Ο Μπάμπης, μικροαπατεώνας και χαρτοκλέφτης, με αριστοκρατικό παρουσιαστικό, αποφασίζουν με το φίλο του, τον Μάνθο, να πάνε στη Ρόδο, νησί που μαζεύει υψηλής στάθμης τουρισμό, για να κλέψουν στα χαρτιά πλούσιους που θα πέσουν στα δίχτυα τους. Μα για να πετύχει το κόλπο χρειάζεται και κάποιο δόλωμα. Το δόλωμα είναι η πολύ όμορφη Καίτη, χορεύτρια και τραγουδίστρια σε καμπαρέ της Τρούμπας, που την εμφανίζουν σαν αδελφή του Μπάμπη, χήρα και με πολλά λεφτά. Προτού όμως γίνουν τα παραπάνω, την εκπαιδεύουν κατάλληλα για να μάθει να συμπεριφέρεται σαν κυρία του καλού κόσμου. Έτσι λοιπόν η Καίτη μορφώνεται και ψαρεύει τους αφελείς πλούσιους.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Ντίνος Ηλιόπουλος, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Ανδρέας Μπάρκουλης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Περικλής Χριστοφορίδης, Κώστας Νάος, Νίκος Φέρμας, Αθηνόδωρος Προύσαλης.

*Ant1, Κυριακή 19/12 στις 21:00

«Οι Απίθανοι» (2004) σκηνοθεσία Μπραντ Μπερντ

Animation – Ο σούπερ-ήρωας Ρόμπερτ Παρ, γνωστός και ως κύριος Απίθανος, μαζί με τη γυναίκα του Έλεν, την περίφημη γυναίκα-λάστιχο και τα τρία παιδιά τους με τις δικές τους υπερφυσικές ικανότητες αναγκάζονται από το κρατικό Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων να ζήσουν την πιο… φυσιολογική και συμβατική ζωή που μπορεί κανείς να φανταστεί, ως ποινή για ζημιές που διέπραξαν στο παρελθόν. Όμως, ο κύριος Απίθανος πλήττει αφόρητα ως ασφαλιστής που ζει στα προάστια. Παρότι λοιπόν δε βρίσκεται πια στην καλύτερή του φόρμα, δεν θα διστάσει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα μιας μυστηριώδους γυναίκας, που τον καλεί σε ένα μακρινό νησί στο πλαίσιο μιας τολμηρής αποστολής. Φυσικά θα τον ακολουθήσει ολόκληρη η οικογένεια, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ταξιδεύουν προς μια… καλοστημένη παγίδα με απρόβλεπτη εξέλιξη.

*Star, Κυριακή 19/12 στις 21:00

«Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει» (2018) σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ 

Κωμωδία φαντασίας – Η καλύτερη και πιο αγαπημένη νταντά όλων των εποχών, Μαίρη Πόπινς, επιστρέφει στον Λονδίνο της μεγάλης ύφεσης, για να σκορπίσει για μια ακόμη φορά την μαγεία της. Στο σίκουελ της αγαπημένης ταινίας της Disney, τα παιδιά της οικογένειας Μπανκς, Τζέιν και Μάικλ, έχουν πια μεγαλώσει και η αινιγματική νταντά καλείται να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα και απώλειες, αλλά κυρίως να δώσει ξανά χρώμα στις γκρίζες ημέρες της οικογένειας τους.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Λιν Μανουέλ Μιράντα, Μέριλ Στριπ, Κόλιν Φερθ, Μπεν Γουίσο, Έμιλι Μόρτιμερ.

*Alpha, Κυριακή 19/12 στις 22:00

«Οι μάγοι και το αστέρι» (2017) σκηνοθεσία Bret Miller

Περιπέτεια φαντασίας – Τρεις μάγοι από διάφορες περιοχές του κόσμου ταξιδεύουν στην έρημο με την ελπίδα να βρουν την απόδειξη μιας παλιάς προφητείας. Αλλά οι Βασιλιάδες και οι έκπτωτοι άγγελοι θα κάνουν τα πάντα για να καταστρέψουν τους Μάγους και να εμποδίσουν την ιερή αποστολή τους. Αυτές οι δυνάμεις του κακού αναγκάζουν τους Μάγους να συμφιλιωθούν με παλιούς δαίμονες για να προετοιμαστούν για την άφιξη του νεογέννητου Βασιλιά.

Παίζουν: Yancy Butler, Rance Howard, Terence Knox.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 19/12 στις 22:30

«Ο Μπάτσος του Mall» (2009) σκηνοθεσία Στιβ Καρ

Κωμωδία – Ο Πολ Μπλαρτ έχει ένα μεγάλο όνειρο: να γίνει αστυνομικός. Προς στιγμήν αρκείται στο να φυλάει το μεγάλο εμπορικό κέντρο της πόλης. Ο ίδιος παίρνει πολύ σοβαρά τη δουλειά του, αλλά όχι και οι υπόλοιποι. Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν σύντομα, όταν μια ομάδα νεαρών καταλαμβάνει το εμπορικό και κρατά όμηρους τους πελάτες του. Ο Πολ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, καθώς καταλαβαίνει πως ήρθε η μεγάλη στιγμή να γίνει πραγματικός μπάτσος και γιατί όχι ήρωας!

Παίζουν: Κέβιν Τζέιμς, Σίρλεϊ Νάιτ, Άνταμ Φεράρα.

*Ant1, Κυριακή 19/12 στις 23:00

«Άνθρωπος από Ατσάλι» (2013) σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Περιπέτεια Φαντασίας – Ο πλανήτης Κρύπτον απειλείται με άμεση καταστροφή.  Ο επιστήμονας Τζορ-Ελ και η σύζυγός του Λάρα, αποφασίζουν να σώσουν τον νεογέννητο γιο τους Καλ-Ελ και τον στέλνουν με ένα μικρό διαστημόπλοιο στη Γη. Έχουν φροντίσει όμως να εισχωρήσουν στον οργανισμό του  έναν γεννητικό κώδικα ώστε να διατηρήσει τη φυλή του Κρύπτον. Ο Καλ-Ελ μεγαλώνει ως ο υιοθετημένος γιος ενός ζευγαριού στη Γη, του  Τζόναθαν και της Μάρθα Κεντ, οι οποίοι του δίνουν το όνομα Κλαρκ. Εξαιτίας της πραγματικής του καταγωγής, ο Κλαρκ έχει υπεράνθρωπες δυνάμεις, οι οποίες αρχικά του δυσκολεύουν τη ζωή αλλά σταδιακά μαθαίνει να τις ελέγχει και να βοηθάει άλλους ανθρώπους, που βρίσκονται σε ανάγκη ή κίνδυνο. Ο Τζόναθαν αποκαλύπτει στον έφηβο Κλαρκ ότι είναι εξωγήινος και τον συμβουλεύει να μην χρησιμοποιεί τις δυνάμεις τους δημοσίως καθώς φοβάται ότι η κοινωνία δεν θα τον δεχτεί. Μετά το θάνατο του Τζόναθαν, ο ενήλικος πια Κλαρκ, αποφασίζει να φύγει από την πόλη, που μεγάλωσε. Ξεκινάει μια εντυπωσιακή περιπέτεια, αναζητώντας τις ρίζες του και την αποστολή του σ αυτό τον κόσμο. Περνάει αρκετά χρόνια περιπλανώμενος σε διάφορες πόλεις, κάνοντας διαφορετικές δουλειές και χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα ενώ ταυτόχρονα βοηθάει ανθρώπους. Ένα τυχαίο γεγονός, θα φέρει στο δρόμο του τη μαχητική δημοσιογράφο Λόις Λέιν, της οποίας και θα σώσει τη ζωή. Η Λόις βάζει στόχο να εντοπίσει τον Κλαρκ με την πρόθεση να γράψει ένα άρθρο για τον υπεράνθρωπο, που βρίσκεται ανάμεσά τους.

Παίζουν: Χένρι Καβίλ, Έιμι Άνταμς, Μάικλ Σάνον, Νταϊάν Λέιν, Ράσελ Κρόου.

*Star, Κυριακή 19/12 στις 23:30

«Καλά κρυμμένα μυστικά, Αθανασία» (2008) σκηνοθεσία Πάνος Καρκανεβάτος 

Κοινωνικό δράμα – Η ιστορία διαδραματίζεται πενήντα χρόνια πριν, σε ένα απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου. Ο τόπος είναι φτωχός και σκληρός όπως οι άνθρωποι που τον κατοικούν, ενώ οι νόμοι της μικρής μητριαρχικής κοινότητας συμβαδίζουν με αυτούς της φύσης. Το ηφαίστειο που κοιμάται κι ανασαίνει κάτω από τα πόδια τους κρατά καλά κρυμμένα μυστικά. Η Αθανασία, δευτερότοκη κόρη, χωρίς δικαιώματα στην πατρική περιουσία σύμφωνα με το παλιό έθιμο, ακολουθεί τη νιόπαντρη αδερφή της ως ψυχοκόρη. Η πρωτότοκη Γεωργία είναι η επιλογή της κοινότητας, η δευτερότοκη Αθανασία, η επιλογή της φύσης. Πλάσμα δυνατό, πρόσωπο γήινο, που γυρεύει μια θέση στη ζωή και την αγάπη. Κάτω από την ίδια στέγη, ξετυλίγεται ένας ιδιόμορφος, μυστικός και απαγορευμένος έρωτας. Η Αθανασία θα υποστεί τις συνέπειες και θα φύγει για πάντα. Πενήντα χρόνια μετά, μία νεαρή γυναίκα έρχεται από την Νέα Υόρκη για να βρει τις ρίζες της∙ τον πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ. Είναι η κόρη της Αθανασίας. Σημείωμα Σκηνοθέτη: «Πρόκειται για μια αδρή ιστορία. Οι χαρακτήρες είναι γήινοι, με πάθη και αδυναμίες. Ο τόπος τους είναι σκληρός, σε μια εποχή όπου ο αγώνας για την επιβίωση ήταν επίσης σκληρός. Άνθρωποι, στη δύναμη και την αδυναμία τους, στο πάθος, στην ανάγκη και την ελευθερία, στον έρωτα. Οι εκδοχές της αγάπης. Ο βαθύτερος παλμός που κινεί τις ζωές. Η αξιοπρέπεια κι η περηφάνια, η θυσία, η ορμή, η υποταγή, η ελευθερία. Η αγάπη.»

Παίζουν: Μαρίνα Καλογήρου, Γιώργος Καραμίχος, Σταυρούλα Λογοθέτη, R. H. Thomson, Αγγελική Παπούλια, Βαγγέλης Μουρίκης, Μαρίνα Κοέμ.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 19/12 στις 00:00

«Μπέιμπι σίτερ για κλάματα» (2011) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Κωμωδία – Ένας φοιτητής που έχει αποβληθεί από το Πανεπιστήμιο για ένα εξάμηνο και μένει μαζί με την μητέρα του, πρόκειται να ζήσει μια αξέχαστη νύχτα στο Μανχάταν, όταν αναλαμβάνει να κάνει baby-sitting σε τρία παιδιά της γειτονιάς του.

Παίζουν: Τζόνα Χιλ, Σαμ Ρόκγουελ, Άρι Γκέινορ.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 19/12 στις 00:50

«Ταυτότητα» (2003) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ 

Ψυχολογικό θρίλερ – Μια νύχτα με σφοδρή καταιγίδα, δέκα ταξιδιώτες, άγνωστοι μεταξύ τους, βρίσκουν καταφύγιο σ ένα απομονωμένο μοτέλ. Οταν, όμως, ένας-ένας αρχίζουν να δολοφονούνται μυστηριωδώς, οι παγιδευμένοι υποπτεύονται ότι ίσως δεν βρέθηκαν εκεί από σύμπτωση. Η τρομακτική αλήθεια, που ξεπερνά κάθε φαντασία, κρύβεται στην ταυτότητα του δολοφόνου…. Μήπως κάθε μας επιλογή έχει ήδη γίνει από άλλους για μας; Μήπως δεν υπάρχουν συμπτώσεις στη ζωή, αλλά η μοίρα μας είναι προκαθορισμένη; Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Μανγκολντ και η παραγωγός Κάθι Κόνραντ παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο ψυχολογικό θρίλερ με ευρηματικές ανατροπές  και απρόοπτη λύση του μυστηρίου.

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Ρέι Λιότα, Αλφρεντ Μολίνα, Τζέικ Μπάσεϊ, Ρεμπέκα Ντε Μορνέ, ΚλέαΝτιβάλ, Αμάντα Πιτ.

*Mega, Κυριακή 19/12 στις 00:50