6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα και τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την εβδομάδα με μια καλή ταινία στον καναπέ σου. Σου έχουμε έξι επιλογές:

«Μαθητευόμενος Μπάτσος 2» (2016) σκηνοθεσία Τιμ Στόρι

Κωμωδία – Ο Μπεν, ένας μαθητευόμενος αστυνομικός, που μόλις αποφοίτησε από τη σχολή, θέλει να γίνει ντετέκτιβ στο πλευρό του μελλοντικού κουνιάδου του, Τζέιμς. Ο Τζέιμς όμως δεν πιστεύει ότι o Μπεν είναι έτοιμος για επικίνδυνες αποστολές. Παρά τις επιφυλάξεις του, τελικά τον παίρνει μαζί του στο Μαϊάμι για να ερευνήσουν μια υπόθεση. Σύντομα η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα να απειλείται η λύση της υπόθεσης αλλά και ο επικείμενος γάμος του Μπεν με την αγαπημένη του.

Παίζουν: Κέβιν Χαρτ, Άις Κιούμπ, Μπέντζαμιν Μπρατ, Ολίβια Μουν.

*Star, Δευτέρα 21/12, στις 21:00

«Χριστούγεννα στα Τέσσερα» (2008) σκηνοθεσία Σεθ Γκόρντον

Αισθηματική κομεντί – Ένα ανύπαντρο ζευγάρι έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να μείνει μακριά από τις άβολες στιγμές των γιορτινών συναντήσεων με τους γονείς. Ένα τυχαίο περιστατικό θα τους χαλάσει αυτή τη φορά τα σχέδια και ο Μπραντ με την Κέιτ θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τις ιδιόρρυθμες οικογένειές τους.

Παίζουν: Βινς Βον, Ρις Γουίδερσπουν, Ρόμπερτ Ντιβάλ.

*Open, Δευτέρα 21/12, στις 22:00

«Χωρίς Παιδιά» (2015) σκηνοθεσία Άριελ Γουίνογκραντ

Ρομαντική κομεντί – Ο Γκαμπριέλ, έμπορος μουσικών οργάνων και ερασιτέχνης κιθαρίστας, χώρισε πριν από τέσσερα χρόνια. Από τότε η Σόφια, η οκτάχρονη κόρη του, είναι το κέντρο της ζωής του. Κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιοδήποτε φλερτ ή νέο έρωτα, χαρίζει όλη την ενέργειά του στην κόρη και τη δουλειά του. Μέχρι τη στιγμή που στη ζωή του θα μπει η Βίκι, μια όμορφη, ανεξάρτητη και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα, η οποία στην πρώτη τους συνάντηση, και χωρίς να ξέρει τίποτα για τη ζωή του, του παραθέτει τον μοναδικό της όρο σε οποιαδήποτε νέα γνωριμία: δεν θα κάνει ποτέ σχέση με κάποιον που έχει παιδιά. Πριν καν το καταλάβει, ο Γκαμπριέλ της αποκρύπτει ότι είναι πατέρας, ξεκινώντας ένα καθημερινό «μαρτύριο» ψεμάτων και ελιγμών, προκειμένου να μην τη χάσει από τη ζωή του.

Παίζουν: Ντιέγκο Περέτι, Μαριμπέλ Βερντού, Γουαδαλούπε Μανέντ, Μάρτιν Πιρογιάνσκι, Οράσιο Φοντόβα, Μαρίνα Μπελάτι, Γκιγιέρμο Αρένγκο, Πάμπλο Ράγκο.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 21/12, στις 22:00

«Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» (2017) σκηνοθεσία Μάρτιν ΜακΝτόνα

Δράμα – Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέιζ κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στην είσοδο της κωμόπολης όπου κατοικεί, με ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον Γουίλιαμ Γουίλοουμπι σεβάσμιο αρχηγό της αστυνομίας στην περιοχή. Όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, Αξιωματικός Ντίξον, ανακατεύεται στην υπόθεση, η μάχη μεταξύ της Μίλντρεντ και του νόμου στο Έμπινγκ επιδεινώνεται.

Παίζουν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Γούντι Χάρελσον, Σαμ Ρόκγουελ.

*Alpha, Δευτέρα 21/12, στις 23:00

«Million Dollar Baby» (2004) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ 

Κοινωνική – Ο Φράνκι είναι ένας πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας, ο οποίος έχει τώρα το δικό του γυμναστήριο για να προπονεί επίδοξους πυγμάχους. Παρά το σκληροτράχηλο παρουσιαστικό του, στην πραγματικότητα κρύβει πολλές ευαισθησίες αλλά φοβάται να τις δείξει γιατί η ζωή τον έχει πληγώσει βαθιά. Όλα θα αλλάξουν την ημέρα που θα μπει στο γυμναστήριό του η Μάγκι, μια τριαντάχρονη σερβιτόρα με δύσκολο παρελθόν αλλά γεμάτη θέληση και αποφασιστικότητα. Ο Φράνκι επιμένει πως δεν προπονεί γυναίκες, όμως η Μάγκι με την επιμονή της θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι που θα μάθει και στους δύο πολύ περισσότερα απ? ό,τι μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Παίζουν: Χίλαρι Σουόνκ, Κλιντ Ίστγουντ, Μόργκαν Φρίμαν.

*ΣΚΑΙ, Δευτέρα 21/12, στις 23:00

«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» (1988) σκηνοθεσία Τζον Μακ Τίρναν

Δράσης – Ο Τζον Μακ Κλέιν είναι ένας ιδιόρρυθμος αστυνομικός της Νέας Υόρκης.  Τα Χριστούγεννα θα είναι για αυτόν πολύ μοναχικά καθώς η γυναίκα του και τα δύο του παιδιά βρίσκονται στο Λος Άντζελες.  Αποφασίζει να περάσει μαζί τους τις γιορτές και φορτωμένος δώρα ταξιδεύει στο Λος  Άντζελες, με την ελπίδα πως θα μπορέσει να κάνει μία νέα αρχή με την γυναίκα του. Τον ίδιο προορισμό έχει και ο τρομοκράτης Χαν Γκρούμπερ, ο οποίος σχεδιάζει να καταλάβει το κτίριο της πολυεθνικής στην οποία δουλεύει η Χόλι, η γυναίκα του Μακ Κλέιν και να αρπάξει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Ο Μακ  Κλέιν φτάνει στα γραφεία της γυναίκας του και χαλαρώνει καθώς και εκεί η ατμόσφαιρα είναι γιορταστική. Την ίδια ώρα ο Γκρούμπερ και οι άνδρες του σιγά – σιγά εισέρχονται στο χώρο του κτιρίου. Μιας και είναι Παραμονή Χριστουγέννων το κτίριο είναι άδειο και έτσι ο Γκρούμπερ και οι υπόλοιποι τρομοκράτες αποκτούν εύκολα τον έλεγχο του και κρατάνε όμηρους του εργαζόμενους εκεί. Η παρουσία του Μακ Κλέιν όμως έχει περάσει απαρατήρητη από τους αδίστακτους τρομοκράτες και έτσι ανενόχλητος ετοιμάζεται να τους αντιμετωπίσει και να σώσει τους ομήρους ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η γυναίκα του. Τώρα ο Μακ Κλέιν είναι η μόνη τους η ελπίδα…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπόνι Μπεντέλια, Ρεγκίνα Βελτζόνσον, Πολ Γκλίσον, Γουΐλιαμ Άθερτον.

*Star, Δευτέρα 21/12, στις 23:15