Συλλυπητήρια μηνύματα για τον Μητροπολίτη Καστοριάς κυρό Σεραφείμ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ζήση Τζηκαλάγια:

Η Μητρόπολη Καστορίας θρηνεί,ο λαός της Καστοριάς πενθεί. Αυτό το μελαγχολικό χειμωνιάτικο πρωινό και ακούγοντας τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα αναλογίζομαι: Ήταν 24 χρόνια πριν το 1996 όταν ο κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας εξελέγη και ενθρονίσθηκε ως Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σεραφείμ.

Σε αυτά τα χρόνια διακρίθηκε για την ισχυρή ποιμαντική του παρουσία και το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που ανέπτυξε.Νηφάλιος,προσηνής,κοινωνικός συμμετείχε στις χαρές και συνέπασχε στις λύπες και τα βάσανα του ποιμνίου του.Άκουγε και άνοιγε την αγκαλιά του.

Ήταν 21 μέρες πριν όταν εισήχθη στο 424 ΓΣΝΘ.Επικοινώνησα 4 φορές μαζί του και καθημερινά με τους θεράποντες ιατρούς του.Ως άνθρωπος έδωσε μάχη για την ζωή του νηφάλια και κυρίως με αξιοπρέπεια.

Την τελευταία φορά και ενώ παρουσίασε παροδική βελτίωση και 2 ημέρες πριν την εισαγωγή του στην ΜΕΘ( ήταν Παρασκευή 18/12) μου έμεινε στη συζήτησή μας ένα ερωτηματικό.Γιατί όταν ενθαρρύνοντάς τον πως θα ανταμώσουμε Χριστούγεννα στην Καστοριά στο Επισκοπείο,ο πνευματικός μας Πατέρας εσιώπησε… Σήμερα μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μου κλαίμε τον Δεσπότη μας που κοιμήθηκε νωρίς.

Ζήσης Τζηκαλάγια



Συλλυπητήριο μήνυμα της Ολυμπίας Τελιγιορίδου:

Σήμερα είναι ημέρα πένθους για την Καστοριά.

Η είδηση της κοίμησης του αγαπητού Επισκόπου μας κυρού Σεραφείμ είναι συγκλονιστική.

Ένας ταπεινός ποιμενάρχης με σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που έφυγε νωρίς.

Θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου η καλοσύνη και το χαμόγελό του.

Τον αποχαιρετώ με ειλικρινή αγάπη, απόλυτο σεβασμό και ανείπωτη θλίψη.

Ολυμπία Τελιγιορίδου



Συλλυπητήριο μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου:

Σήμερα χάσαμε τον Πνευματικό μας Πατέρα, τον Επίσκοπο Καστορίας Σεραφείμ.

Νιώθω βαθύτατα συγκινημένη για την απώλεια του Ποιμενάρχη μας.

Χαρισματικός, πολυτάλαντος, λόγιος, εργατικός, φιλάνθρωπος υπηρέτησε το ποίμνιό του με ταπεινότητα και αγάπη.

Θα τον θυμόμαστε ως τον καλό και ευγενή Ποιμένα, που αγάπησε τους Καστοριανούς, σαν παιδιά του αληθινά.

Οι συμβουλές του σε κάθε συνάντηση ή επικοινωνία μας, θα με συνοδεύουν πάντα ως πολύτιμος θησαυρός.

Αιώνια του η μνήμη.

Μαρία Αντωνίου



Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημήτριου Σαββόπουλου:

Σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος θρηνεί τη μεγάλη απώλεια ενός σεβαστού ιεράρχη, του μακαριστού μας Μητροπολίτη Καστορίας κυρού Σεραφείμ. Το άκουσμα της κοίμησής του προκαλεί αισθήματα θλίψης και συγκίνησης σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Με το ξεχωριστό κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, θα αποτελεί πάντοτε παράδειγμα ενός πεφωτισμένου ιεράρχη, κατέχοντας ιδιαίτερη θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του. Υπήρξε άνθρωπος σεμνός, πράος, ευγενής και γλυκομίλητος. Μια εξαίρετη προσωπικότητα που κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη του ποιμνίου του. Η απώλεια του αφήνει ένα τεράστιο κενό στον τόπο μας. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη και σεβασμό.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην τοπική μας εκκλησία, στο λαό που υπηρετούσε και στους οικείους του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς
Δημήτριος Ε. Σαββόπουλος



Συλλυπητήριο μήνυμα του Γιάννη Κορεντσίδη:

“Είθε ο Θεός την Αγία του ψυχή να έχει μαζί Του”

Συντετριμμένη η Καστοριά θρηνεί και πενθεί για τη μεγάλη απώλεια του Σεβαστού Μητροπολίτη της Σεραφείμ, ο οποίος υπήρξε πρότυπο Ιεράρχη.

Άοκνος “εργάτης” και υπερασπιστής της Ορθοδοξίας, με ένα τεράστιο και πολυδιάστατο έργο. Πνευματικό, κοινωνικό και βαθιά φιλανθρωπικό. Μία εξαίρετη προσωπικότητα, που κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη του ποιμνίου του. Ένας αληθινός και πραγματικός ηγέτης προσφοράς για την Καστοριά, που τόσο πολύ είχε μέσα στην καρδιά του, ενδιαφέρονταν και υπεραγαπούσε.

Θα αποτελεί για πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα πεφωτισμένου Ιεράρχη κατέχοντας ξεχωριστή θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων μας, που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του. Η μνήμη του, αιώνια, θα πλημμυρίζει τις ψυχές όλων μας.

Με μεγάλη συγκίνηση φιλούμε τα χέρια, που όλα τα προηγούμενα χρόνια, μας αγκάλιαζαν και μας ευλογούσαν. Είθε ο Θεός την Αγία του ψυχή να έχει μαζί Του.

Γιάννης Κορεντσίδης



Συλλυπητήριο μήνυμα του Πάνου Κεπαπτσόγλου:

Ημέρα βαθιάς οδύνης. Ο τόπος μας θρηνεί την απώλεια ενός άξιου Ποιμενάρχη, που υπήρξε μια ανοιχτή αγκαλιά για κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα για τους αναγκεμένους. Θρηνώ προσωπικά, διότι ο Μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας με τίμησε για μια δεκαετία με την ανιδιοτελή αγάπη του και την άριστη συνεργασία του, που θα αποτελούν για μένα παντοτινή παρακαταθήκη.Εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός, Τον οποίο λάτρευσε με όλο του το είναι, να του χαρίσει την αιώνια ανάπαυση. Καλή Ανάσταση Σεβασμιότατε Πατέρα μας.

Πάνος Κεπαπτσόγλου



Συλλυπητήριο μήνυμα του Χρήστου = Γκοσλιόπουλου:

Η Καστοριά και οι Καστοριανοί πενθούν για τον Μητροπολίτη τους. Υπήρξε ένας άξιος ποιμενάρχης που τίμησε τον «θρόνο» του με τον λόγο και τις πράξεις του. Ένας πνευματικός άνθρωπος, με εκκλησιαστική επάρκεια και τεράστια φιλανθρωπική δραστηριότητα. Ένας αεικίνητος και ακούραστος Μητροπολίτης με απόλυτη συνείδηση του καθήκοντος, συμπαραστάτης των απλών ανθρώπων και όσων υπέφεραν από οποιονδήποτε λόγο και αιτία. Ένας άνθρωπος που αγάπησε την Καστοριά και τους ανθρώπους της και ήταν μπροστά σε όλους τους συλλογικούς αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον της περιοχής μας. Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ήταν ένας «μεγάλος» άνθρωπος με καρδιά ενός μικρού παιδιού. Ήταν ο Μητροπολίτης της συγχώρεσης, της καλοσύνης, του καλού και ενθαρρυντικού λόγου, της υπομονής, της φιλευσπλαχνίας. Προσωπικά με τίμησε με την φιλία του από την πρώτη στιγμή της έλευσης του στην Καστοριά. Έχω να διηγηθώ πολλά για την σχέση μου μαζί του, τις επαφές, τις συζητήσεις, τις πρωτοβουλίες, τις κοινές δράσεις για διάφορα ζητήματα του δήμου, του νομού και των ανθρώπων. Τον ευχαριστώ από την καρδιά μου για όσα έχει κάνει για τον τόπο και τον καθένα μας προσωπικά. Θα τον θυμόμαστε όλοι με αγάπη.

Χρήστος Γκοσλιόπουλος



Συλλυπητήριο μήνυμα της Αγνής Ανδρ. Κανδύλη:

Σήμερα εκοιμήθη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ. Ο Άνθρωπος που τίμησε και αγάπησε τον τόπο αυτό από την ημέρα της ενθρόνισης του. Ο Άνθρωπος που στάθηκε πλάι σε όλους, προσευχήθηκε για εμάς, έκλαψε και θύμωσε πολλές φορές για τις αδικίες στην Καστοριά και στους πολίτες της! Η θλίψη είναι τεράστια! Σε μια εποχή που η Χριστιανική πίστη δέχεται συνεχώς πυρά, που η πνευματική αλήθεια αλλοιώνεται διαρκώς, η Καστοριά έχασε τον Πνευματικό της Πατέρα! Σήμερα εκοιμήθη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ.
Σήμερα οι Καστοριανοί ορφανέψαμε!

Αγνή Ανδρ. Κανδύλη



Συλλυπητήριο μήνυμα του Γρηγόρη Γρηγοριάδη

Σήμερα η Καστοριά θρηνεί μια τεράστια απώλεια. Ο σεβαστός μας ιεράρχης, ο μακαριστός μητροπολίτης Καστορίας και έξαρχος άνω Μακεδονίας κυρός Σεραφείμ αναχώρησε εκ χώρας ζώντων, προς την άνω Ιερουσαλήμ.

Το έργο του υπήρξε πολύπλευρο και πολυδιάστατο και ο αείμνηστος μητροπολίτης υπήρξε πρότυπο ιεράρχη.

Ένας άνθρωπος σεμνός και φιλάνθρωπος με μια εξαίρετη προσωπικότητα που κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη του ποιμνίου του.
Με βαθιά συγκίνηση φιλούμε τα χέρια που τόσο καιρό μας ευλογούσαν.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Γρηγόρης Γρηγοριάδης



Συλλυπητήριο μήνυμα της Κατερίνας Σπύρου:

Όσα λόγια και να γράψω για εσένα Σεβασμιώτατε δεν μπορούν να φανούν αντάξια της χάρης σου! Η είδηση της κοιμήσεως σου μας γέμισε δάκρυα και πόνο. Εύχομαι ο Άγιος Μηνάς, η Οσία Σοφία και η Παναγία η Γοργοϋπήκοος που τόσο αγάπησες και διακόνησες στην ζωή σου, να σε συντροφεύουν στο τελευταίο ταξίδι σου! Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ! Καλόν Παράδεισο!

Κατερίνα Σπύρου



Συλλυπητήριο μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την αποδημία του μακαριστού μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ.

Η κοίμηση του ποιμενάρχη μας ο οποίος διακρίθηκε για το μεγάλο Πνευματικό, Κοινωνικό και Φιλανθρωπικό του Έργο, προκαλεί θλίψη και συγκίνηση στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υποβάλουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην Εκκλησία και στους Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, στην πνευματική του οικογένεια και στους οικείους του.

Οι προσευχές και η ευγενική του μορφή θα μας συνοδεύουν πάντα.

Ο Πρόεδρος – ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης
Ο Γενικός Γραμματέας – ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς



Συλλυπητήριο μήνυμα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα πένθους για την Καστοριά, καθώς έχασε πρόωρα έναν ποιμενάρχη που άφησε πίσω του μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, έναν πνευματικό πατέρα αλλά και έναν πραγματικό φίλο και σύμμαχο του κλάδου μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Ευχόμαστε να έχει Καλό Παράδεισο.

Εκ της Διοικήσεως



Συλλυπητήριο μήνυμα της ΕΠΣ Καστοριάς

O Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Καστοριάς εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την κοίμηση του μακαριστού μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ. Εξαίρετος ποιμενάρχης με αστείρευτη αγάπη για το ποίμνιο του, το οποίο υπηρέτησε με σεμνότητα και αφοσίωση. Ο λαμπρός ιεράρχης αφήνει έντονο το αποτύπωμα του καθώς διακρίθηκε για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο.

Αποχαιρετούμε με οδύνη τον Ποιμενάρχη μας και υποβάλλουμε τα συλλυπητήρια μας στην Εκκλησία και τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς καθώς και στους οικείους του.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη. Καλό Παράδεισο. Αιωνία του η μνήμη.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. Ε.Π.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



Συλλυπητήριο μήνυμα του συλλόγου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Καστοριάς:

Ο σύλλογος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Καστοριάς εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον σεβασμιότατο μητροπολίτη μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Καλό παράδεισο.



Συλλυπητήριο μήνυμα του ιδρύματος “Ηρακλή Καλλισθένη”

To Δ.Σ. του ιδρύματος ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗ εκδηλώνοντας την θλίψη του, για τον αδόκητο θάνατο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς από την μάστιγα της εποχής μας , και αναλογιζόμενοι το δυσαναπλήρωτο κενό στην θέση του ποιμένα της σεπτής Μητροπόλεως Καστοριάς , αλλά και του πρόεδρου του Δ. Σ. του Ιδρύματος μας εκδίδει το παρόν ψήφισμα.

1ον] Απευθύνει τον ύστατο χαιρετισμό στον εκλιπόντα .

2ον] Συλλυπείται πάντες τους συγγενείς και οικείους του .

3ον] Αποφασίζει την κατάθεση στεφάνου στην μνήμη του καθώς και την δωρεά ποσού 1.000 € στην τράπεζα της αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς .

4ον] Το παρόν να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο.



Συλλυπητήριο μήνυμα της Κοινότητας Τοιχιού

“Εκφράζω την βαθιά οδύνη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ.

Είναι μια ώρα πένθους και μεγάλης λύπης για όλους τους κατοίκους του Ν. Καστοριάς.
Ο Μακαριστός Ιεράρχης υπήρξε άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας και υπηρέτησε με αφοσίωση την τοπική Εκκλησία αφήνοντας σημαντικό ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο.

Εκ μέρους των κατοίκων της Κοινότητας Τοιχιού εκφράζω τη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας.
Θα τον θυμόμαστε με αγάπη.”

Η Πρόεδρος της Κοινότητας Τοιχιού
Κατερίνα Πηγατσιώτη



Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Λογιστών Ν. Καστοριάς

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Λογιστών Ν. Καστοριάς στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης της Κοίμησης του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ,
εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του, όπως και σε ολόκληρη την κοινωνία της ακριτικής μας περιοχής για το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει πίσω του ο προσφιλής ποιμενάρχης .

Καλό παράδεισο! –  Το ΔΣ



Συλλυπητήριο μήνυμα των Ποντίων νομού Καστοριάς:

Σήμερα πενθεί ο Τόπος μας!! Έφυγε από τη ζωή μας, εκοιμήθη ο πολυαγαπημένος μας Ποιμενάρχης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Σεραφείμ!!

Το Δ,Σ, του Συλλόγου μας, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ!

Ο εκλιπών τίμησε επανειλημμένως με τη παρουσία του τις εκδηλώσεις μας και με τον τρόπο και το στίγμα του πάντοτε δήλωνε παρών και συμπαραστεκόταν στο Σύλλογό μας! Δεν ήταν τυχαίο που και ο ίδιος αν και δεν είχε Ποντιακή καταγωγή, μας ζητούσε να τον λογίζουμε ως Πόντιο Αδελφό μας.

Η επί 24 έτη Δημιουργική και Φιλεύσπλαχνη Ποιμαντορία του, αφήνει ένα τεράστιο κενό στις ψυχές μας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας Συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Ελλάδας, στους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, στη Πνευματική του οικογένειά και στους οικείους του!

Ο Πρόεδρος – ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Η Γραμματέας – ΜΕΓΑΚΛΗ ΜΑΡΙA



Συλλυπητήριο μήνυμα του πανελλήνιου συνδέσμου εκτροφέων γουνοφόρων ζώων:

Η Διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για την αδόκητη απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς κ.Σεραφείμ.

Το έργο του υπήρξε πολύπλευρο και πολυδιάστατο αποδεικνύοντας την μεγάλη αγάπη του για την Καστοριά και τους κατοίκους της οι οποίοι θα τον θυμούνται και θα τον τιμούνε πάντα.

Ευχόμαστε να έχει Καλό Παράδεισο.

Εκ της Διοικήσεως



Συλλυπητήριο μήνυμα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς:

“Βαθύς πόνος γεμίζει την ψυχή μας, από την ώρα που ο Ποιμενάρχης μας, κοιμήθηκε. Μακριά μας για μέρες στον δύσκολο προσωπικό του αγώνα,μας συντρόφευε με τις ευχές του και την ανάμνηση της προσήνειας, του χαρακτήρα του.

Με ιδιαίτερες ευαισθησίες για τον κάθε άνθρωπο , ακούραστος και αφοσιωμένος στο ποιμαντικό, κοινωνικό του έργο ,μα πάνω απ’όλα χαρακτηριζόταν για την απαράμιλλη αγάπη του για τα παιδιά.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς συμμετέχει στο πάνδημο πένθος του Νόμου μας για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη μας Σεραφείμ

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς



Συλλυπητήριο μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς:

Μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας Κυρός Σεραφείμ ,
Υπέρτιμος και Εξαρχος Ανω Μακεδονίας.

“Μακαρία η οδός , ήν πορεύει σήμερον”

Έφυγε από κοντά μας , αφήνοντας έτσι ένα δυσαναπλήρωτο κενό , ένας άνθρωπος που σε όλη του την επίγεια ζωή έζησε και έδρασε σύμφωνα με την πίστη του , την πίστη των πατέρων μας . Ένας άνθρωπος , αφιερωμένος στον Χριστό , τους Αγίους , στην τοπική Εκκλησία μας με τους δικούς μας τοπικούς Αγίους , ένας βαθιά θρησκευόμενος και πνευματικός άνθρωπος , ένας ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου και της διακονίας , ένας δυναμικός και τολμηρός πατριώτης , ένας διαχρονικός και ανυποχώρητος υπερασπιστής της Μακεδονίας μας , πιστός στα της Εκκλησίας και στις παραδόσεις της , ασκητικός , περισσότερο , δε , μοναχός αλλά ταυτόχρονα προσιτός στο ποίμνιό του , παρά Επίσκοπος και Μητροπολίτης .

Από τις 5 Οκτωβρίου 1996 που χειροτονήθηκε Επίσκοπος και Μητροπολίτης Καστορίας και μέχρι την τελευταία του στιγμή , έκανε την Βυζαντινή Αρχόντισσα , την Καστοριά , πατρίδα του και τους ανθρώπους της αδέλφια του. Ανέπτυξε τεράστια και ανυπολόγιστη φιλανθρωπική και πνευματική δράση , καλλιέργησε στον μέγιστο βαθμό τις ψυχές όλων μας με τα κηρύγματά του και δημιούργησε δομές για την στήριξη , την βοήθεια και την παρηγορία όλων των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας , ειδικά τα τελευταία χρόνια , αφιερώνοντας και προσφέροντας γι’ αυτόν τον σκοπό όλες του τις δυνάμεις.

Καλόν Παράδεισο Δέσποτα και από το Ουράνιο Θυσιαστήριο , όπου βρίσκεσαι , με την χορεία των τοπικών μας Αγίων , Πρέσβευε υπέρ υμών.

Αιωνία σου η μνήμη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ι. ΠΑΝΤΑΖΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ –  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΔΗΛΑΣ



Συλλυπητήριo μήνυμα του Α.Σ. Καστοριάς:

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Α.Σ. Καστοριάς εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του Σεβασμιωτάτου Μακαριστού μας Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη για το θεάρεστο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό του έργο.



Συλλυπητήριο μήνυμα των προσκόπων Καστοριάς:

Σήμερα, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Καστοριάς, αποχαιρετά τον αγαπημένο Πνευματικό Πατέρα όλης της πόλης μας.

Τον Μακαριστό Μητροπολίτη μας Κύριο Κύριο Σεραφείμ.

Έναν άνθρωπο που πάντοτε αγκάλιαζε με την αγάπη και το ζεστό του χαμόγελο όλους μας.
Θα μας λείψει πολύ.

Καλό ταξίδι Δέσποτα…

Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς