7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις σινεμά από τον καναπέ σου.

«Ρομπέν των Δασών» (2018) σκηνοθεσία Ότο Μπάθερστ

Περιπέτεια – Ο κόμης Ρόμπεν του Λόξλεϊ, ένας σκληραγωγημένος Σταυροφόρος μαζί με τον Μαυριτανό διοικητής του, Λιτλ Τζον, ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμένο αγγλικό στέμμα. Αν και γεννήθηκε με τα προνόμια του τίτλου του λόρδου, τώρα έχει επιστρέψει από τον πόλεμο έχοντας χάσει τα πάντα, ακόμα και την αληθινή του αγάπη, τη Μαριάν. Ο Ρομπέν μεταμορφώνεται σε έναν κουκουλοφόρο τιμωρό, που αναζητά και επιδιώκει τη δικαιοσύνη για όλους του ανθρώπους…

Παίζουν: Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Φοξ, Μπεν Μέντελσον, Ιβ Χιούσον, Τζέιμι Ντόρναν.

*Star, Τετάρτη 6/1, στις 21:00

«Χριστουγεννιάτικο Δώρο» (2007) σκηνοθεσία Λανς Ριβέρα

Κωμωδία – Αυτή τη φορά θα λάβει περισσότερα από ό,τι είχε ζητήσει! Η Νάνσυ, είναι μια χωρισμένη μητέρα με τρία παιδιά, που είναι πολύ απασχολημένη με την ανατροφή τους για να κοιτάξει τον εαυτό της. Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, αποφασίζει να πάει τα παιδιά της στο εμπορικό κέντρο για να δουν τον Άγιο Βασίλη και να φωτογραφηθούν μαζί του. Ωστόσο, δεν γνωρίζει ότι η Έμιλυ, η μικρή της κόρη έχει καταλάβει πόσο στεναχωρημένη είναι και έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το χρόνο της με τον Άγιο Βασίλη για να κάνει τη μαμά της και πάλι ευτυχισμένη. Λίγες μέρες πριν, η Έμιλυ είχε ακούσει τη μητέρα της να λέει ότι το μόνο που θα ήθελε για τα Χριστούγεννα ήταν ένα κομπλιμέντο από έναν άντρα! Κι αυτό είναι που πρόκειται να ζητήσει η Έμιλυ από τον Άγιο Βασίλη…

Παίζουν: Κουίν Λατίφα, Τέρενς Χάουαρντ, Μόρις Τσέστνατ, Γκάμπριελ Γιούνιον.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 6/1, στις 22:00

«Επικίνδυνη Οικογένεια» (2013) σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν

Περιπέτεια – Μπορεί το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να λειτουργεί άψογα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να προστατέψει τους μάρτυρες από τον ίδιο τους τον εαυτό. Ειδικά, αν πρόκειται για πρώην μέλη της μαφίας που είναι εθισμένα στην παρανομία. Ο Φρεντ Μανζόνι, ένας σκληροτράχηλος και βίαιος Αμερικανός μαφιόζος μετακομίζει με τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά σε μια ήσυχη κωμόπολη της Νορμανδίας υπό την επίβλεψη ενός πράκτορα του FBI. Όμως, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η φύση των ανθρώπων και η οικογένεια Μανζόνι θα υποκύψει ξανά στις εγκληματικές της συνήθειες. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν μερικοί «παλιόφιλοι» από τη Νέα Υόρκη αποφασίσουν να επισκεφτούν τη Γαλλία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η γραφική και ήρεμη γαλλική κωμόπολη θα γίνει σύντομα το σκηνικό μιας εκρηκτικής αντιπαράθεσης.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μισέλ Φάιφερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Νταϊάνα Άγκρον, Ρικάρντο Κορντέρο.

*Open, Τετάρτη 6/1, στις 22:30

«Τρελή κι Ερωτευμένη… 60άρα» (2015) σκηνοθεσία Μίχαελ Σοουγουόλτερ

Κωμωδία – Η 60χρονη Doris είναι ερωτοχτυπημένη με έναν νεότερο συνάδελφο της. Με τη βοήθεια της εγγονής της κολλητής της, εφευρίσκει συνεχώς τρόπους προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του. Αν και όλο αυτό τη φέρνει σε κόντρα με το περιβάλλον της, εκείνη ακολουθεί την καρδιά της για πρώτη φορά.

Παίζουν: Σάλι Φιλντ, Μαξ Γκρίνφιλντ, Μπεθ Μπερς.

*Μακεδονία, Τετάρτη 6/1, στις 23:00

«Τα Δάκρυα του Ήλιου» (2003) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Πολεμική περιπέτεια – ‘Οταν η δημοκρατική κυβέρνηση της Νιγηρίας ανατρέπεται από έναν αδίστακτο δικτάτορα, ο αμερικανός υπολοχαγός Γουότερς αναλαμβάνει την αποστολή να βγάλει από την χώρα την γιατρό Λίνα Κέντρικς, μέλος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», που φροντίζει τα θύματα του εμφυλίου πολέμου στις εγκαταστάσεις μιας ιεραποστολής σε ένα απομακρυσμένο χωριό, κοντά στη ζούγκλα. Εκείνη, όμως, αρνείται να φύγει, αν δεν σωθούν μαζί της και οι κάτοικοι του χωριού, που διαφορετικά είναι καταδικασμένοι. Ο βετεράνος Γουότερς και η επίλεκτη ομάδα του πρέπει τώρα να διαλέξουν ανάμεσα στο καθήκον και την ανθρωπιά τους: ή θα αδιαφορήσουν και θα υπακούσουν στις διαταγές τους ή θα βρουν το κουράγιο να υπακούσουν στη συνείδησή τους.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μόνικα Μπελούτσι, Φιονούλα Φλάναγκαν.

*Mega, Τετάρτη 6/1, στις 23:10

«Colombiana» (2010) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Δράσης – Αφού έζησε τη δολοφονία των γονιών του, ένα μικρό κορίτσι διαφεύγει από την Κολομβία στις ΗΠΑ, εκπαιδεύεται ως επαγγελματίας δολοφόνος και έπειτα από χρόνια βάζει μπροστά το σχέδιο εκδίκησης. Η Καταλίγια Ρεστρέπο είναι μια ψυχρή εκτελέστρια, που θέλει να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία των γονιών της, στην οποία ήταν μάρτυρας, όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι. Η Καταλίγια βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του θείου της και του ζητάει να την κάνει επαγγελματία δολοφόνο. Στα επόμενα 15 χρόνια η ηρωίδα εκπαιδεύεται και δουλεύει ως γυναίκα – εκτελέστρια.

Παίζουν: Ζόι Σαλντάνα, Μάικλ Βαρτάν, Κάλουμ Μπλου, Κλιφ Κέρτις.

*Star, Τετάρτη 6/1, στις 23:20

«Η κραυγή ενός ανθρώπου» (2010) σκηνοθεσία Μαχαμέτ Σαλέχ Χαρούν

Δράμα – Ο Άνταμ, ένας 60χρονος παλαιός πρωταθλητής της κολύμβησης, ζει στην πρωτεύουσα του Τσαντ, την Τζαμένα και εργάζεται ως υπεύθυνος της πισίνας ενός ξενοδοχείου. Αφού αναγκάζεται από τη νέα ιδιοκτησία να παραχωρήσει τη δουλειά του στο γιο του, δέχεται την επίσκεψη αντιπροσώπων της κυβέρνησης, που ουσιαστικά απαιτούν απ αυτόν ή να τους δώσει χρήματα ή κάποιον συγγενή του που να βρίσκεται σε μάχιμη ηλικία, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους ένοπλους αντάρτες.

Παίζουν: Γιουσούφ Ντζαορό, Ντιουκ Κομά, Εμίλ Αμπόσολο Έμπο.

*Βουλή, Τετάρτη 6/1, στις 00:00