5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες» (2015) σκηνοθεσία Ουές Μπολ

Επιστημονικής Φαντασίας – Η ταινία αποτελεί τη συνέχεια της ταινίας του 2014, Ο Λαβύρινθος. Ο Τόμας και οι τολμηροί σύντροφοί του έχουν βγει πια από τον εφιαλτικό Λαβύρινθο. Όσο φιλόξενοι και περιποιητικοί κι αν είναι οι άνδρες που τους περισυνέλλεξαν μετά την απόδρασή τους, ο Τόμας δεν μπορεί να αφήσει στην άκρη τις αμφιβολίες του σχετικά με τα αληθινά τους κίνητρα. Σιγά-σιγά εκείνος και οι φίλοι του συνειδητοποιούν ότι ο έξω κόσμος κρέμεται από μια κλωστή και ότι μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο περιμένει όλους όσοι μείνουν πίσω στην απέραντη ερημωμένη περιοχή της Πύρινη Γης. Καθώς τρέχουν μέσα στην έρημο και σε κατεστραμμένες πόλεις, πρέπει να ξεφύγουν από τους στρατιώτες της WCKD και να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους των Πύρινων Δοκιμασιών, ενός ερημωμένου τοπίου γεμάτο με επικίνδυνα εμπόδια.

Παίζουν: Ντίλαν Ο Μπράιεν, Κάια Σκοντελάριο, Τόμας Μπρόντι – Σάνγκστερ

*Open, Τετάρτη 27/1, στις 21:00

«Ο Λαβύρινθος της Σιωπής» (2014) σκηνοθεσία Τζούλιο Ρικιαρέλι

Δράμα – Κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στο Άουσβιτς. Και κανείς δε ρωτά. Ένας νεαρός δικηγόρος ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ήταν ναζί και δήμιοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Πρώην μέλη των Ες Ες είναι τώρα δάσκαλοι, αρτοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι. Κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανυποψίαστους συμπατριώτες τους, που νομίζουν ότι οι ιστορίες για τα ολοκαυτώματα και τα βασανιστήρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν αστικοί μύθοι ή, ακόμη περισσότερο, προπαγάνδα των συμμαχικών δυνάμεων.

Παίζουν: Αλεξάντερ Φέλινγκ, Αντρέ Σιμάνσκι, Φριντερίκε Μπεχτ, Γιοχάνες Κρις, Χάνζι Γιόχμαν, Γκερτ Βος.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 27/1, στις 22:00

«Φονική Καταιγίδα» (2015) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Χακλ

Δράσης – Αγωνία και ένταση πολλών… watt σε μια «ηλεκτρισμένη» περιπέτεια καταστροφής και επιβίωσης που κόβει την ανάσα, με τον Τζον Τραβόλτα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Μια «Φονική καταιγίδα» ανατρέπει τις ζωές των μελών μιας κοινότητας εναεριτών στην ομώνυμη ταινία δράσης.  Μπο είναι ένας έμπειρος εναερίτης, που με κίνδυνο της ζωής του φροντίζει καθημερινά να αποκαθιστά τις βλάβες που προκύπτουν στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος της περιοχής. Μόνη του οικογένεια η ανιψιά του, Μπέιλι, της οποίας έχει αναλάβει τη φροντίδα μετά τον θάνατο του, επίσης εναερίτη, αδελφού του εν ώρα εργασίας. Όνειρό του είναι να την βοηθήσει να σπουδάσει, ώστε να ξεφύγει από την προδιαγεγραμμένη ζωή της κοινότητας, αλλά και από το βαρύ φορτίο του παρελθόντος. Καθώς όμως η Μπέιλι ερωτεύεται τον Ντάνκαν, που μόλις προσλήφθηκε στην ομάδα των εναεριτών, το όνειρο του Μπο αρχίζει να διαλύεται και σύντομα θα γίνει εφιάλτης, όταν μια φονική καταιγίδα αρχίσει να απειλεί την πόλη τους. Καθώς η απειλή μετατρέπεται σε συναγερμό, τότε ο Μπο, ο Ντάνκαν –τον οποίο ο Μπο δε συμπαθεί καθόλου- και η υπόλοιπη ομάδα καλούνται να υπερβούν όχι μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τις εμμονές και τις φοβίες τους, προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί…

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κέιτ Μπόσγουορθ, Ντέβον Σάουα, Τζούλι Μπενζ, Ζιλ Μπιλόους, Ράιαν Ρόμπινς, Σάρον Στόουν.

*Alpha, Τετάρτη 27/1, στις 23:00

«Μαύρο γεράκι: η κατάρριψη» (2001) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Πολεμική – Σομαλία, 3 Οκτωβρίου 1993. Εκατό επίλεκτοι Αμερικάνοι στρατιώτες καταφθάνουν με ελικόπτερα στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Εκτελούν μια μυστική και επικίνδυνη αποστολή με στόχο να απάγουν κορυφαίους αξιωματικούς του δικτάτορα Mohamed Farrah Aidid, βασικού υπεύθυνου για τον εμφύλιο πόλεμο στη Σομαλία. Η αποστολή είναι οργανωμένη άριστα στα χαρτιά μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ σκληρή. Οι υποστηρικτές του Aidid θα καταφέρουν καίρια πλήγματα στις Αμερικανικές δυνάμεις καταρρίπτοντας δύο ελικόπτερα προηγμένης τεχνολογίας, γνωστά και ως “Μαύρα Γεράκια”. Οι ακόλουθες 15 ώρες θα στείλουν την Αμερικάνικη διοίκηση στην κόλαση καθώς οι στρατιώτες θα εγκλωβιστούν στο χάος της πρωτεύουσας, σαν ποντίκια στη φάκα που έχουν στήσει οι αντάρτες και η καλά εξοπλισμένη πολιτοφυλακή…

Παίζουν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Τζος Χάρτνετ.

*Mega, Τετάρτη 27/1, στις 23:10

«War» (2007) σκηνοθεσία Φίλιπ Άτγουελ

Δράσης – Πριν από τρία χρόνια, ο Ρογκ, διαβόητος επαγγελματίας δολοφόνος, είχε σκοτώσει τον πράκτορα του FBI Τομ Λόουν και την οικογένειά του. Από τότε, η εκδίκηση έγινε εμμονή για τον Τζακ Κρόφορντ, πρώην συνάδελφο του Λόουν, που ορκίστηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να εντοπίσει και να δολοφονήσει τον Ρογκ. Η επανεμφάνιση του Ρογκ στο Σαν Φρανσίσκο σηματοδοτεί και την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στην ιαπωνική και την κινέζικη μαφία.

Παίζουν: Τζετ Λι, Τζέισον Στέιθαμ, Ναντίν Βελάσκεθ, Λουίς Γκουζμάν, Ντέβον Αόκι, Ρίο Ισιμπάσι.

*Open, Τετάρτη 27/1, στις 23:45