12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το βράδυ του Σαββάτου όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Hachiko: Η Ιστορία Ενός Σκύλου» (2009) σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Δράμα – Aπό τη μέρα που ο καθηγητής Πάρκερ μάζεψε από το δρόμο τον εγκαταλελειμμένο σκύλο, Χάτσικο, ο δεσμός που αναπτύσσεται ανάμεσά τους θα είναι πολύ δυνατός και ιδιαίτερος. . Ο ένας φροντίζει με τον τρόπο του τον άλλο, και κάποια στιγμή γίνονται αχώριστοι. O Χάτσικο συνοδεύει τον Πάρκερ κάθε πρωί στο τρένο, και το απόγευμα είναι πάλι εκεί περιμένοντάς τον να επιστρέψει από τη δουλειά. Κάποια μέρα όμως ο Πάρκερ δε θα είναι συνεπής στο πρόγραμμα αναχωρήσεων του σταθμού και το καθιερωμένο ραντεβού τους.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζόαν Άλεν, Τζέισον Αλεξάντερ.

*Open, Σάββατο 30/1, στις 21:00

«Η μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης» (2016) σε σκηνοθεσία Έρικ Σάμερ, Έρικ Ουάριν 

Animation – «Μην εγκαταλείπεις ποτέ τα όνειρά σου». Μ? αυτή τη φράση, η αριστουργηματική ταινία κινουμένων σχεδίων, «δίνει φτερά», σε κάθε μικρό ή μεγάλο φανταστικό σχέδιο των παιδιών! Η Φελίσια είναι ένα 11χρονο ορφανό κορίτσι, που έχει ένα και μόνο πάθος: τον χορό. Με τον Βίκτορ, τον καλύτερό της φίλο, που θέλει να γίνει ένας σπουδαίος εφευρέτης, θα σκεφτούν ένα απίστευτο σχέδιο για να φτάσουν στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι. Ενωμένοι θα δώσουν έναν αγώνα ζωής για να τα καταφέρουν και να ευοδωθούν οι προσπάθειές τους. Θα καταφέρουν να κάνουν το όνειρο να κρατήσει για πάντα;

*Star, Σάββατο 30/1, στις 21:00

«Ο Θόδωρος και το Δίκανο» (1962) σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Κωμωδία – Ο Θόδωρος, ένας πατέρας παλαιών αρχών, όχι μόνο δεν επιτρέπει στην κόρη του Χριστίνα να πηγαίνει σε πάρτι και να έχει προσωπική ζωή, αλλά θέλει να επιλέξει αυτός τον άντρα που θα παντρευτεί. Ο Θόδωρος βρίσκει ότι ο Μιχάλης, ο ανιψιός του αφεντικού της εταιρίας που είναι αρχιλογιστής και φαίνεται σεμνός και μετρημένος νέος, είναι ο κατάλληλος άντρας για την κόρη του. Εκείνος όμως αποδεικνύεται πολύ πιο «μοντέρνος» από τη Χριστίνα και όταν ο πατέρας της το συνειδητοποιεί είναι πια πολύ αργά για να κάνει αυτό που πάντα απειλούσε: να αρπάξει το δίκανο, ένα παλιό οικογενειακό κειμήλιο! Η κόρη του έχει αγαπήσει τον Μάκη, έναν νεαρό που συναντούσε με την κάλυψη του Μιχάλη, και ο Θόδωρος δίνει την ευχή του για να τον παντρευτεί, ενώ ο Μιχάλης γοητεύεται από τη Ρούλα, τη φίλη της Χριστίνας…

Παίζουν: Μίμης Φωτόπουλος, Σμαρούλα Γιούλη, Κώστας Βουτσάς, Χρήστος Τσαγανέας, Λαυρέντης Διανέλλος, Νίτσα Τσαγανέα.

*Ant1, Σάββατο 30/1, στις 21:00

«Έχετε Κάνει Κράτηση;» (2007) σε σκηνοθεσία Σκοτ Χικς 

Ρομαντική κομεντί – Η Κέιτ είναι μια επιτυχημένη σεφ σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Μανχάταν. Για να φτάσει όμως σε αυτό το επίπεδο, η Κέιτ είχε να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις που διαμόρφωσαν τον αυστηρό χαρακτήρα της, αλλά και τη σχολαστική συμπεριφορά της μέσα στη κουζίνα. Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν, όταν αναγκαστεί να φροντίσει τη νεαρή ανιψιά της, που έμεινε ορφανή. Οι αλλαγές όμως δε σταματούν εδώ. Σύντομα, ένας νέος μάγειρας, ο γοητευτικός αλλά και κάπως εκκεντρικός Νικ, έρχεται να δουλέψει στο εστιατόριό της, αλλά η χημεία μεταξύ τους δεν είναι η ιδανική. Πόσες ανατροπές μπορεί να αντέξει μια γυναίκα που έχει μάθει να ακολουθεί στη ζωή αυστηρούς κανόνες, όπως και στις συνταγές της; Πολύ σύντομα όμως θα αναγκαστεί να ανακαλύψει ότι κάποια πράγματα μπορεί να είναι νόστιμα επειδή ακριβώς προκύπτουν από τα πιο αναπάντεχα υλικά…

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Άαρον Έκχαρτ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Πατρίσια Κλάρκσον.

*Alpha, Σάββατο 30/1, στις 21:50

«Oh! Mammy Blue» (2018) σε σκηνοθεσία Antonio Hens

Κωμωδία – Η Λάουρα είναι μία Ισπανίδα τραγουδίστρια της ροκ που τώρα ζει σε έναν οίκο ευγηρίας. Ξαφνικά, την επισκέπτεται ένας άγνωστος εγγονός της, ο Χάιμε, που της ζητάει να του μάθει πώς θα γίνει ροκάς. Η Λάουρα τού γράφει ένα τραγούδι για έναν μουσικό διαγωνισμό. Αλλά για να πάρει μέρος, πρέπει να φτιάξουν συγκρότημα, και η Λάουρα έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια.

Παίζουν:  Leni Adams, Itziar Aizpuru, María José Alfonso.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 30/1, στις 22:00

«Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς» (2016) σε σκηνοθεσία Σάρον Μαγκουάιρ

Ρομαντική κομεντί – Έπειτα από μια νύχτα πάθους με έναν γοητευτικό Αμερικανό, η Μπρίτζετ ξανασυναντά τον Μαρκ Ντάρσι και διαπιστώνει πως η μεταξύ τους ερωτική έλξη είναι πάντα δυνατή. Οπότε σε ποιον λένε τώρα τα νέα του θετικού τεστ εγκυμοσύνης;

Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Κόλιν Φερθ, Πάτρικ Ντέμσι, Έμα Τόμσον.

*Ant1, Σάββατο 30/1, στις 23:00

«Η Σιωπή των Αμνών» (1991) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι

Θρίλερ – H νεαρή μαθητευόμενη πράκτορας του FBI Clarice Starling (Τζόντι Φόστερ) θα επισκεφθεί τον χρόνια έγκλειστο ιδιοφυή κανίβαλο, ψυχίατρο Hannibal Lecter (Άντονυ Χόπκινς) με σκοπό να του αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με κάποιον κατ’ εξακολούθηση δολοφόνο (Τεντ Λεβίνι), ο οποίος έχει απαγάγει την κόρη (Μπρουκ Σμιθ) μιας γερουσιαστού. Για να αποσπάσει, όμως, τις πληροφορίες που θέλει, θα πρέπει να του ανοίξει τις πύλες της ψυχής της και να του μιλήσει για τη χειρότερη ανάμνηση των παιδικών της χρόνων.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Άντονι Χόπκινς, Σκοτ Γκλεν.

*Open, Σάββατο 30/1, στις 23:00

«Ραντεβού στα Κλεφτά» (2015) σε σκηνοθεσία Ben Palmer

Αισθηματική κομεντί – Μια single τριαντατετράχρονη κοπέλα «κλέβει» κατά λάθος το κρυφό ραντεβού μιας άγνωστης, κάτι που την οδηγεί στο να βρει τον τέλειο άντρα…

Παίζουν: Lake Bell, Rory Kinnear, Ken Stott, Harriet Walter.

*Μακεδονία, Σάββατο 30/1, στις 23:00

«Η Πολιορκία» (1998) σε σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Δράσης – Όταν ένα λεωφορείο εκρήγνυται στο Μπρούκλιν επιβεβαιώνοντας τις τρομοκρατικές απειλές που προηγήθηκαν εναντίον της Νέας Υόρκης, ο Άντονι Χάμπαρντ, ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η Ελίζ Κραφτ, μια μυστική πράκτορας της CIA και ο Στρατηγός Γουίλιαμ Ντεβερό, καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσουν τους ανθρώπους, την πόλη και εν τέλει τη χώρα ολόκληρη από την καταστροφή. Ένας από αυτούς όμως, ίσως δεν σταθεί ικανός να τιμήσει τον όρκο του απέναντι στο σύνταγμα της χώρας.  Δράση, αγωνία και διλήμματα από ένα κλασικό πια στο είδος του θρίλερ που παρακολουθείται με αμείωτη ένταση.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ανέτ Μπένινγκ, Μπρους Γουίλις, Τόνυ Σαλούμπ.

*Alpha, Σάββατο 30/1, στις 00:00

«Νορβηγία» (2014) σε σκηνοθεσία Γιάννης Βεσλεμές

Τρόμου – 1984. Ο Ζανό (Βαγγέλης Μουρίκης) φτάνει πρώτη φορά στην πόλη. Φωτοφοβικός, βρικόλακας, δεινός χορευτής, καίγεται, σκορπίζεται, χαραμίζεται σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Και το μόνο που θέλει είναι ένα «ζεστό κορίτσι». Στην Ντίσκο Ζαρντόζ, ένα καταγώγιο, άντρο παρανόμων, συναντά την πόρνη Αλίκη (Αλεξία Καλτσίκη) και τον Νορβηγό ντίλερ Πίτερ (Daniel Bolda). Μαζί τους αναλαμβάνει μια ύποπτη δουλειά που τον οδηγεί στο βουνό της Πάρνηθας, στα έγκατα της γης, στο βασίλειο του Μαθουσάλα, και στην αποκάλυψη ενός επικίνδυνου μυστικού.

Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αλεξία Καλτσίκη, Ντάνιελ Μπόλντα (Daniel Bolda), Μάρκος Λεζές, Σόφη Ζαννίνου, Βασίλης Καμίτσης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Κρις Πρότιν.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 30/1, στις 00:00

«Μόλις Χώρισα» (2007) σε σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος, Άγγελος Φραντζής

Κωμωδία – Η Ηλέκτρα είναι μια συνηθισμένη γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Μέχρι τη στιγμή που συνέβη το «μοιραίο», δεν είχε καμία καρμική σχέση με την τραγικότητα που τυλίγει το όνομά της. Η μόνη σχέση που είχε ήταν με τον Πέτρο. Την ημέρα των γενεθλίων της και ενώ οι φίλοι της ετοίμαζαν πάρτι-έκπληξη, ήρθε και χτύπησε την πόρτα της το κακό. Με ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή, ο Πέτρος της ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν. Το μήνυμα το ακούν όλοι οι φίλοι της εκτός από την ίδια, που λείπει. Αποφασίζουν να της κρύψουν το συμβάν για να γιορτάσουν πρώτα τα γενέθλιά της. Έτσι, ξεκινούν και όλες οι παρεξηγήσεις της Ηλέκτρας με τους φίλους της: τη Μαίρη και τον Δημήτρη, τη Λου, τον Μήτσο και τη μαμά της. Την κατάσταση περιπλέκουν ένας Ισπανός, ο Βίτορ, τυχαία γνωριμία της Λου, μια ακάλεστη τάπερ-γούμαν, η Τιτίκα Καρλατήρα και ένα pizza boy. Και μέσα στον γενικό χαμό, τι σχέση έχει ο χωρισμός με τον Μπάτμαν και το Μαμούθ; Με τις επιδείξεις τάπερ και τις βαλεριάνες; Τις πίτσες και τα strip show; Τα ισπανικά και τον ‘Αγιο Πέτρο; Καμία; Πόσο γελιόμαστε.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μαρία Λεκάκη, Σήφης Πολυζωίδης, Ζαν Μπερνάρ Φενάιγ, Μαρία Μπακοδήμου, Σίσσυ Χρηστίδου.

*Star, Σάββατο 30/1, στις 00:00

«Alfie» (2004) σε σκηνοθεσία Τσαρλς Σάιερ

Κωμωδία – Ο Άλφι είναι ένας γοητευτικός εργένης και αμετανόητος γυναικάς που ζει στο Μανχάταν για ένα και μόνο λόγο, να σαγηνεύει γυναίκες – μεγάλες, μικρές, παντρεμένες, δεν έχει σημασία. Όλη του η ζωή περιστρέφεται γύρω από το αέναο παιχνίδι του άντρα – κυνηγού και του θηλυκού – αντικείμενου του πόθου. Μόνο που, κάποια στιγμή, ο Άλφι θα βρει το δάσκαλό του από μια μεγαλύτερή του γυναίκα και θα καταλάβει ότι έχει έρθει η ώρα να ιεραρχήσει εκ νέου τις προτεραιότητές του.

Παίζουν: Τζουντ Λο, Σούζαν Σαράντον, Μαρίζα Τομέι, Ομάρ Επς, Σιέννα Μίλερ, Νία Λονγκ, Ρενέ Τέιλορ.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 30/1, στις 00:30