11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή και τι καλύτερο από το να δώσεις ένα τέλος στην εβδομάδα στον καναπέ σου απολαμβάνοντας μια καλή ταινία στην μικρή σου οθόνη.

«Spiderman: Η επιστροφή στον τόπο του» (2017) σκηνοθεσία Τζον Γουότς 

Περιπέτεια επιστ. φαντασίας – Ενθουσιασμένος μετά την περιπέτειά του με τους Εκδικητές, ο νεαρός Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει σπίτι του όπου ζει μαζί με τη θεία του, Μέι, περιμένοντας από τον μέντορά του Τόνι Σταρκ να του αναθέσει την επόμενη υπερηρωική αποστολή. Ο Πίτερ προσπαθεί να γυρίσει στη ρουτίνα της καθημερινότητάς θέλοντας να αποδείξει στον εαυτό του και στους γύρω του ότι δεν  είναι μόνο ο  φιλικός ήρωας της γειτονιάς. Έτσι, όταν ανακαλύπτει τα σκοτεινά σχέδια του Βόλτσουρ, αποφασίζει να δράσει μόνος καθώς απειλείται ότι πιο σημαντικό έχει. Τρίτη εκκίνηση για το δημοφιλή υπερ-ήρωα δημιούργημα του Stan Lee. Αυτή τη φορά ο ανανεωμένος άνθρωπος – αράχνη, ενσαρκώνεται με μεγάλη επιτυχία από τον Τομ Χόλαντ, –  ο οποίος πλαισιωμένος από ένα εκλεκτό επιτελείο ηθοποιών – απογειώνει το ρόλο του σε μια εκρηκτική περιπέτεια που έσπασε τα ταμεία αγγίζοντας τα $ 900 εκ εισπράξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παίζουν: Τομ Χόλαντ, Μάικλ Κίτον, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ΜαρίζαΤομέι.

*Mega, Κυριακή 31/1, στις 21:00

«Η Χαμένη Ήπειρος» (2009) σκηνοθεσία Μπραντ Σίλμπερλινγκ

Κωμωδία – Ο δρ. Ρικ Μάρσαλ, ένας ιδιόρρυθμος επιστήμονας, θεωρεί ότι είναι κοντά σε μια μεγάλη ανακάλυψη, το ταξίδι στο χρόνο, χωρίς όμως  επιτυχία. Μια μέρα όμως το απίστευτο αυτό επίτευγμα γίνεται πραγματικότητα και ο Ρικ μαζί με την ομάδα του βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη σε έναν κόσμο με προϊστορικά τέρατα, πρωτόγονους και πολλά άλλα, επικίνδυνα, πλάσματα. Στην  προσπάθειά τους να επιβιώσουν, μπλέκουν στις πιο ευτράπελες καταστάσεις… Η ταινία βασίζεται στη δημοφιλή ομώνυμη σειρά του 1974.

Παίζουν: Γουίλ Φέρελ, Ντάνι Μακ Μπράιαντ, Άννα Φρίελ.

*Ant1, Κυριακή 31/1, στις 21:00

«Τα Κίτρινα Γάντια» (1960) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Κωμωδία -‘Eνας παθολογικά ζηλιάρης σύζυγος, ο Ορέστης Καλλιγαρίδης κάνει μαρτύριο τη ζωή της γυναίκας του Ρένας . Η σχέση της υπηρέτριάς τους με τον Λέανδρο, τον σωφέρ, ρίχνει λάδι στη φωτιά, αλλά το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται όταν η Ρένα δανείζει στη φίλη της Άννα ένα φόρεμα κι ένα ζευγάρι κίτρινα γάντια. Ο Ορέστης βρίσκει τα κίτρινα γάντια κάτω από ένα τραπέζι, σε κάποιο εξοχικό καφενεδάκι όπου προηγουμένως είχε πάει η Άννα με τον μνηστήρα της, και η ζήλια του φουντώνει. Παρά τις προσπάθειές του δεν καταφέρνει να ξετρυπώσει τους παράνομους εραστές. Ακολούθως έχει μια έντονη φιλονικία με τον Λέανδρο, τον οποίο θεωρεί εραστή της γυναίκας του, και δεν πιστεύει στα αυτιά του όταν ο σωφέρ τού λέει πως ήρθε να ζητήσει το χέρι της υπηρέτριας. Μια σειρά από τυχαία περιστατικά και από παρεξηγήσεις υφαίνουν μια ίντριγκα, ικανή να κλονίσει το νευρικό σύστημα του ζηλιάρη συζύγου. Τα πράγματα όμως ξεκαθαρίζουν σύντομα, η αθωότητα της συζύγου αποδεικνύεται περίτρανα, κι οι υποψίες του ζηλιάρη συζύγου περνούν σε προσωρινή ύφεση.

Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης , Μίμης Φωτόπουλος , Μάρω Κοντού, Μάρθα Βούρτση, Παντελής Ζερβός, Γιάννης Γκιωνάκης.

*Star, Κυριακή 31/1, στις 21:00

«Το κόλπο της Σανγκάης» (2017) σκηνοθεσία Τσάρλς Μάρτιν

Δράσης – Ο Danny Stratton, ένας ξεπεσμένος ιδιωτικός πράκτορας ασφάλειας, έχει τη σπάνια ευκαιρία να συνοδεύσει μια πολύτιμη κινεζική αντίκα από τη Σαγκάη, αλλά του στήνουν ενέδρα κατά τη διαδρομή. Με την ασφάλεια της γυναίκας που αγαπάει σε κίνδυνο, ο Danny και τα μέλη της ομάδας ασφαλείας και ανάκτησης πρέπει να συνεργαστούν για να καταφέρουν να σώσουν τη ζωή της καθώς γύρω τους αρχίζει να ξετυλίγεται μια τρομακτική συνωμοσία.

Παίζουν: Ορλάντο Μπλουμ, Σιμόν Γιαμ, Λιν Χανγκ, Λίο Γου, Χάνα Κουινλιβαν.

*Open, Κυριακή 31/1, στις 21:00

«Toy Story 2» (1999) σκηνοθεσία Τζον Λάσιτερ, Λι Άνκριτς και Ας Μπράνον 

Animation – Τα παιχνίδια είναι πίσω με τις πλάκες, τις φιλίες, τους έρωτες και τις παραξενιές τους. Ο Άντι φεύγει για την κατασκήνωση, σκοπεύοντας να πάρει μαζί του τον Γούντι μα πάνω στο παιxνίδι το χέρι του Γούντι σκίζεται ελαφρά κι έτσι ο Άντι τον βάζει στο ράφι. Ο Γούντι θα βρεθεί στο ξεπούλημα της οικογένειας του Άντι και θα κλαπεί από τον Aλ, έναν πωλητή παιχνιδιών που με τον Γούντι ολοκλήρωσε την τετράδα παιχνιδιών, ηρώων ενός παλιού σίριαλ με σκοπό να την πουλήσει σε ένα μουσείο στην Ιαπωνία.Τα παιχνίδια του Άντι με επικεφαλής τον Μπαζ ξεκινούν μία εκστρατεία για να τον βρουν ενώ αυτός γνωρίζεται με τα άλλα μέλη της τετράδας: το άλογο Άπαικτο, την καουμπόισα Τζέσι και το χρυσοθήρα “Βρόμικο” Πιτ. Ο Μπαζ και οι υπόλοιποι εισβάλλουν στο παιχνιδάδικο του Αλ και μετά από ένα μπέρδεμα, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια βρίσκεται ένας άλλος Μπαζ, ένας Μπαζ που πιστεύει πως είναι αστροφύλακας! Εν τω μεταξύ ο Γούντι βρίσκει καλή την ιδέα να πάει στην Ιαπωνία και αποφασίζει να μείνει μαζί με τους υπόλοιπους τρεις. Η παρέα των παιχνιδιών με τον ψεύτικο Μπαζ φτάνουν και προσπαθούν να σώσουν το Γούντι και τότε εμφανίζεται ο αληθινός Μπαζ. Ο Γούντι θα μετανιώσει για την απόφαση του και τελικά θα πάει πίσω στον Άντι αλλά ο Χρυσοθύρας έχει αντιρρήσεις. Εκείνη την ώρα ο Αλ παίρνει την βαλίτσα που έχει μέσα τον Γούντι, την Τζέσι, τον Χρυσοθύρα και τον Άπαικτο. Τα παιχνίδια τον καταδιώκουν μέχρι το αεροδρόμιο και μετά από πολλές περιπέτειες καταφέρνουν να νικήσουν τον Χρυσοθύρα και να γλυτώσουν από τον Αλ. Την επόμενη μέρα όλοι είναι πίσω στο σπίτι του Άντι και μαζί του είναι η Τζέσι και ο Άπαικτος , οι οποίοι θα παρουσιάστουν ως καινούργια παιχνίδια μπροστά στον Άντυ!

*Alpha, Κυριακή 31/1, στις 21:10

«Ρόζα» (2016) σκηνοθεσία Jean-Claude Flamand-Barny

Δράμα – Μαρτινίκα, 1942. Η Ρόουζ, μια νεαρή δασκάλα, απολύεται από το καθεστώς του Βισί απ τον ναύαρχο Ρομπέρ. Αηδιασμένη απ τον τρόπο που της συμπεριφέρθηκαν και σε κατάσταση λιμοκτονίας από τον αποκλεισμό των Άγγλων, θέλει να αποδράσει με τους αντιφρονούντες που προσπαθούν να πάνε στα βρετανικά νησιά. Αλλά, ένα γερμανικό υποβρύχιο αφήνει έναν τραυματισμένο αξιωματικό, τον υποπλοίαρχο Βον Ντεμ Μπορν, που προστατεύεται απ τις γαλλικές αρχές, ενώ, ταυτόχρονα, η Ρόουζ γνωρίζει έναν πλοίαρχο του ναυτικού, φίλο του ναυάρχου, που την ερωτεύεται και σώζει τον αδερφό της. Θα αντέξει η αγάπη τους τα εμπόδια και τις διακρίσεις; Είναι το ξεκίνημα μιας περίεργης αντιπαράθεσης μεταξύ του Γερμανού αξιωματικού, του Γάλλου πλοιάρχου και της νεαρής επαναστάτριας.

Παίζουν: Fred Testot, Zita Hanrot, Jean-Michel Martial.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 31/1, στις 22:00

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου» (2007) σκηνοθεσία Γκόρ Βερμπίνσκι

Φαντασίας – Αφού οι φίλοι του κατάφεραν να σώσουν τον Τζακ Σπάροου από τη Γη των Νεκρών, ο τολμηρός κουρσάρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια νέα πρόκληση: τη σκοτεινή συμμαχία του Ντέιβι Τζόουνς και του Λόρδου Κάτλερ Μπέκετ, που θέλουν να αφανίσουν όλους του πειρατές για να αποκτήσουν την κυριαρχία των θαλασσών. Η μόνη που μπορεί να βοηθήσει τον Τζακ Σπάροου και την ομάδα του απέναντι σε αυτή την ανίερη συμμαχία, είναι η θεότητα Καλυψώ, που όμως βρίσκεται παγιδευμένη μέσα σε μια σκοτεινή δύναμη. Η απελευθέρωσή της είναι μονόδρομος για τον Τζακ Σπάροου. Για να το καταφέρει, όμως, καλείται να παραχωρήσει πολλά περισσότερα, από όσα είναι διατεθειμένος να δώσει…

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζέφρι Ρας, Ορλάντο Μπλουμ, Κίρα Νάιτλι, Τζόναθαν Πράις.

*Alpha, Κυριακή 31/1, στις 23:00

«Underworld: Η Αναγέννηση» (2012) σκηνοθεσία Μανς Μάρλιντ

Φαντασίας – Οι άνθρωποι ανακαλύπτουν την ύπαρξη Βαμπίρ και Λύκανς, ενάντια στους οποίους ξεκινούν μια γιγάντια επιχείρηση εξόντωσης. Έπειτα από λίγα χρόνια η αιχμάλωτη Σελίν ξυπνάει σε ένα διαφορετικό κόσμο. Μια ταινία που απευθύνεται σ αυτούς που λατρεύουν επιστημονική φαντασία, βαμπίρ και λυκανθρώπους. Το τέταρτο μέρος του «Underworld» και η ανθρωπότητα, έχει πλέον ανακαλύψει την ύπαρξη των βαμπίρ και των λυκανθρώπων, αποφασίζει να κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στις δύο πανάρχαιες αυτές φυλές. H αιχμάλωτη Σελίν ξυπνάει σε ένα διαφορετικό κόσμο, ο οποίος της επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. και βρίσκεται αντιμέτωπη με τους λυκανθρώπους, τους βρικόλακες, τους ανθρώπους και τη μητρότητα.

Παίζουν: Μπιόρν Στάιν, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Στίβεν Ρία.

*Μακεδονία, Κυριακή 31/1, στις 23:00

«Με την Πρώτη» (2007) σκηνοθεσία Τζαντ Άπατοου

Κωμωδία – Η Άλισον, ανερχόμενη δημοσιογράφος, περνά μια νύχτα με τον Μπεν, έναν άνεργο νεαρό ο οποίος αράζει όλη τη μέρα με τους χαραμοφάηδες φίλους του. Όταν καταλαβαίνει ότι είναι έγκυος, πρέπει να αποφασίσει για κάτι που θα της αλλάξει ολόκληρη τη ζωή.

Παίζουν: Σεθ Ρόγκεν, Πολ Ραντ, Κάθριν Χάιγκλ.

*Ant1, Κυριακή 31/1, στις 23:00

«Τέλειοι Ξένοι» (2016) σκηνοθεσία Θοδωρής Αθερίδης

Δραματική κομεντί – Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές: μια δημόσια, μια ιδιωτική και μια μυστική. Κάποτε, οι ζωές μας ήταν ασφαλείς στις αναμνήσεις μας και στα προσωπικά μας αρχεία. Σήμερα είναι κλειδωμένες στις sim των κινητών μας τηλεφώνων. Αν αυτό το μικρό πλαστικό αντικείμενο μπορούσε να μιλήσει, τι στ αλήθεια θα αποκάλυπτε; Το «μαύρο κουτί» της ζωής μας πόσο μας καθορίζει τελικά; Η ταινία εκτυλίσσεται ένα βράδυ με πανσέληνο, όταν μια παρέα φίλων συγκεντρώνεται για δείπνο. Η ψυχολόγος της παρέας, Μάρθα, προτείνει να παίξουν το εξής παιχνίδι: να αφήσουν τα κινητά τους ανοιχτά επάνω στο τραπέζι και να μοιραστούν με όλους ό,τι φτάνει σ αυτά. Εξάλλου, όπως όλοι ισχυρίζονται, δεν έχουν μυστικά! Είναι όμως έτσι; Και τι θα συμβεί όταν το δείπνο θα έχει τελειώσει;

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Μαρία Ναυπλιώτου, Άλκις Κούρκουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μάκης Παπαδημητρίου.

*Star, Κυριακή 31/1, στις 23:00

«Δρόμοι και πορτοκάλια» (1996) σκηνοθεσία Αλίκη Δανέζη-Knutsen

Κοινωνική – Η Δάφνη, μια Κύπρια φοιτήτρια, εγκαταλείπει τις σπουδές της και επιστρέφει στη Λευκωσία. Η πόλη όπως και οι άνθρωποι δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει, αλλά δεν ενδιαφέρονται πια για το παρελθόν και δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για το μέλλον. Όμως μια είδηση στο ραδιόφωνο, σχετική με δύο αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής του 1974, οι οποίοι πιθανόν να ζουν στη νότια Τουρκία, αναπτερώνει την ελπίδα της να ξαναβρεί τον πατέρα της. Η αδελφή της Δάφνης, η Άννα, που είναι φωτορεπόρτερ, δεν πιστεύει ότι υπάρχει ελπίδα να ξαναβρεθεί ο πατέρας τους, αλλά η Δάφνη αποφασίζει να πάει στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι δύο αγνοούμενοι. Αυτό το ριψοκίνδυνο ταξίδι, σε μια εχθρική χώρα, εξελίσσεται σε περιπέτεια με αρκετές εκπλήξεις, καθώς οι δύο αδελφές συνειδητοποιούν αρκετά πράγματα για τους ανθρώπους, τους τόπους αλλά κυρίως για τον εαυτό τους.

Παίζουν: Βάνα Ραμπότα, Στέλλα Φυρογένη, Στάθης Λιβαθινός, Σπύρος Σταυρινίδης, Rivka Michaeli, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Δημήτρης Ξύστρας, Ιωάννα Σιαφκάλη Θάνος Πεττεμερίδης, Γιώργος Βατυλιώτης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 31/1, στις 00:00