7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Ευεργέτης» (2015) σκηνοθεσία Άντριου Φ. Ρέντσι

Δράμα – Ο Ρίτσαρντ Γκίρ, στον ρόλο του Φράνι, ενός ανοιχτοχέρη ευεργέτη από τη Φιλαδέλφεια, που προσπαθεί να απαλύνει τις ενοχές του για μία κρίσιμη στιγμή της ζωής του. Θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για τον χαμό της καλυτερής του φίλης και του άντρα της και αρχίζει να εμπλέκεται στη ζωή της Ολίβια (Ντακότα Φάνινγκ), της κόρη τους. Η Ολίβια είναι πια παντρεμένη με ένα νεαρό γιατρό τον Λιούκ και περιμένει το πρώτο του παιδί. Ο λόγος της καλοσύνης του Φράνι, είναι η ενοχή, μια κι αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο των δύο φίλων του σε αυτοκινητιστικό. Αρχικά, προσλαμβάνει τον Λιουκ στο νοσοκομείο του και πετυχαίνει με τον καιρό να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ίσως αυτός να τους έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ό,τι τον έχουν αυτοί. Και όσο εκείνος τους χαρίζει τα πάντα, σαν ένας κουλ θείος, αρχίζει σιγά σιγά να αναθρώσκει από τα ενδότερα της ψυχής του και το δεύτερό του πρόσωπο, πίσω από τα χαμόγελα και τις ευεργεσίες.

Παίζουν: Τέο Τζέιμς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντακότα Φάνινγκ, Κλάρκ Πίτερς, Τσέριλ Χάινς.

*Open, Τρίτη 2/2, στις 21:00

«Το Κάλεσμα» (2014) σκηνοθεσία Τζέισον Στόουν

Θρίλερ – Η ντετέκτιβ Χέιζελ Μικάλεφ (Σούζαν Σαράντον) υπηρετεί στην μικρή και ήσυχη πόλη του Πορτ Ντάντας, στην επαρχία Οντάριο του Καναδά και οδεύει προς τη συνταξιοδότηση, με μόνες της έννοιες την εξάρτηση από τα παυσίπονα και ένα πρόσφατο διαζύγιο. Όλα όμως αλλάζουν, όταν μια άρρωστη γυναίκα  δολοφονείται στο σπίτι της και η Χέιζελ και η ομάδα της καλούνται να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Η Χέιζελ βρίσκει και πάλι τον εαυτό του προσπαθώντας να συλλάβει τον δολοφόνο σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Παίζουν: Σούζαν Σαράντον, Γκιλ Μπέλοους, Έλεν Μπέρστιν, Τόφερ Γκρέις, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*Mega, Τρίτη 2/2, στις 22:00

«Δημήτρη μου, Δημήτρη μου» (1967) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Αισθηματικό δράμα – Ο Δημήτρης είναι ένας πετυχημένος λαϊκός τραγουδιστής που κάποια στιγμή καλείται να τραγουδήσει στους αρραβώνες της όμορφης Μαριάννας, κόρης του εργοστασιάρχη Γεράσιμου Καρρά. Όμως, τόσο ο Δημήτρης όσο και η Μαριάννα νιώθουν ο ένας για τον άλλο μια ακατανίκητη έλξη που τους ωθεί στο να αποφασίσουν να παντρευτούν, κάνοντας έτσι έξω φρενών τον πατέρα της, ο οποίος σκέφτεται να αποκληρώσει την κόρη του. Ωστόσο, η φωνή της λογικής και της πονηριάς συνάμα, τον κάνουν να θέσει σε εφαρμογή το δόλιο σχέδιο του γραμματέα του. Συγχωρεί το ζευγάρι και αναθέτει στον Δημήτρη τη διεύθυνση του εργοστασίου. Ο στόχος του είναι να καταλάβει η Μαριάννα ότι η εξουσία και το χρήμα θα διαφθείρουν και τον Δημήτρη, που έτσι δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τους άλλους άνδρες. Αλλά τα πράγματα δεν δικαιώνουν τις δόλιες προσδοκίες του, καθώς ο Δημήτρης αποδεικνύεται παιδί μάλαμα, πράγμα που όλοι αναγκάζονται να αποδεχθούν.

Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Ξένια Καλογεροπούλου, Χρήστος Τσαγανέας, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Σαπφώ Νοταρά, Κώστας Πρέκας.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 2/2, στις 22:00

«Εγώ, η Τόνια» (2017) σκηνοθεσία Κρεγκ Γκιλέσπι

Βιογραφικό δράμα – Η αληθινή ιστορία της Αμερικανίδας πρωταθλήτριας Τόνια Χάρντινγκ, η οποία κατηγορήθηκε για τη μεγαλύτερη συνωμοσία στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ. Το μέλλον της στο άθλημα ήταν αμφίβολο από τη στιγμή που κατέστρωσε ένα απίστευτο σχέδιο με το σύζυγό της για την κατάκτηση του τίτλου. Παρόλο που η Χάρντινγκ ήταν η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε τριπλό άξελ κατά τη διάρκεια πρωταθλήματος, η κληρονομιά της καθορίστηκε για πάντα από τη συσχέτιση της με την επίθεση στη Νάνσι Κέριγκαν. Ένα παράλογο, εξωφρενικό κι αληθινό πορτρέτο της Τόνια Χάρντινγκ και της δόξας, ή της απουσίας της, στη ζωή της.

Παίζουν: Μάργκο Ρόμπι, Σεμπάστιαν Σταν, Άλισον Τζάνεϊ, Μπογιάνα Νοβάκοβιτς, Μπόμπι Καναβάλε, Μακένα Γκρέις, Κέιτλιν Κάβερ, Πολ Γουόλτερ Χόσερ, Τζουλιάν Νίκολσον.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 2/2, στις 22:00

«Peppermint» (2018) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Θρίλερ – Η Ράιλι Νορθ  έχει μια ευτυχισμένη και χωρίς εκπλήξεις ζωή με τον σύζυγό της, Κρις και τη 10χρονη κόρη τους. Προκειμένου να βοηθήσει τα οικονομικά της οικογένειας, ο Κρις θα φλερτάρει κάποια στιγμή με την ιδέα να μπει για λίγο στο καρτέλ εμπορίου ναρκωτικών της περιοχής. Παρόλο που το μετανιώνει γρήγορα και απομακρύνεται, η οικογένειά του δεν θα γλιτώσει την επίθεση του καρτέλ., που θα καταλήξει να είναι αιματηρή. Όταν η Ράιλι ξυπνά από το κώμα, ανακαλύπτει ότι έχει χάσει τα πιο πολύτιμα πρόσωπα στη ζωή της. Καθώς το σύστημα αποδεικνύεται διεφθαρμένο για να αποδώσει δικαιοσύνη, η Ράιλι αποφασίζει να απομακρυνθεί από την πόλη. Όταν όμως επιστρέψει, κανείς από όσους κατέστρεψαν τη ζωή της δεν θα μπορεί να είναι ήσυχος. Μια εκρηκτική ιστορία εκδίκησης και μεταμόρφωσης μιας συνηθισμένης μητέρας σε τιμωρό από τον σκηνοθέτη της «Αρπαγής», με τη δυναμική Τζένιφερ Γκάρνερ σε έναν από τους πιο προκλητικούς ρόλους της καριέρας της.

Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζον. Όρτιζ, Τζον Γκάλαχερ Τζ., Χουάν Πάμπλο Ράμπα, Τάισον Ρίτερ

*Alpha, Τρίτη 2/2, στις 23:00

«Στη Λήξη του Χρόνου» (2018) σκηνοθεσία Σκοτ Μαν

Open Δράσης – Ο σκληρός αμερικανός ναυτικός Μάικλ Νοξ δεσμεύεται να πάρει την 14χρονη κόρη του νεκρού, καλύτερου του φίλου στον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αγγλία. Αλλά όταν ρώσοι μαχητές παίρνουν τον έλεγχο του σταδίου, ο Νοξ πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει 35.000 ζωές, αλλά και να γυρίσει την Ντάνι με ασφάλεια στη μητέρα της.

Παίζουν: Μαρτιν Φορντ, Πιρς Μπρόσναν, Γκόρντον Αλεξάντερ, Αλεξάντρα Ντίνο.

*Open, Τρίτη 2/2, στις 23:00

«Η Χαμένη Ήπειρος» (2009) σκηνοθεσία Μπραντ Σίλμπερλινγκ 

Κωμωδία – Ο δρ. Ρικ Μάρσαλ, ένας ιδιόρρυθμος επιστήμονας, θεωρεί ότι είναι κοντά σε μια μεγάλη ανακάλυψη, το ταξίδι στο χρόνο, χωρίς όμως  επιτυχία. Μια μέρα όμως το απίστευτο αυτό επίτευγμα γίνεται πραγματικότητα και ο Ρικ μαζί με την ομάδα του βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη σε έναν κόσμο με προϊστορικά τέρατα, πρωτόγονους και πολλά άλλα, επικίνδυνα, πλάσματα. Στην  προσπάθειά τους να επιβιώσουν, μπλέκουν στις πιο ευτράπελες καταστάσεις… Η ταινία βασίζεται στη δημοφιλή ομώνυμη σειρά του 1974.

Παίζουν: Γουίλ Φέρελ, Ντάνι Μακ Μπράιαντ, Άννα Φρίελ.

*Ant1, Τρίτη 2/2, στις 00:45