6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία» (2018) σκηνοθεσία Γουές Μπολ 

Περιπέτεια φαντασίας – Ο Τόμας και οι εναπομείναντες Γκλέιντερ επιχειρούν να διασώσουν τους αιχμάλωτους συντρόφους τους και να προσεγγίσουν τα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Παγκόσμιας Καταστροφής στην οχυρωμένη Τελευταία Πόλη, ώστε να βρουν τη θεραπεία για τον ιό.

Παίζουν: Ντίλαν Ο’Μπράιεν, Τόμας Μπρόντι – Σάνγκστερ, Κάγια Σκοντελάριο, Πατρίσια Κλάρκσον.

*Open, Τετάρτη 3/2, στις 21:00

«Τα Δάκρυα του Ήλιου» (2003) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Πολεμική περιπέτεια – ‘Οταν η δημοκρατική κυβέρνηση της Νιγηρίας ανατρέπεται από έναν αδίστακτο δικτάτορα, ο αμερικανός υπολοχαγός Γουότερς αναλαμβάνει την αποστολή να βγάλει από την χώρα την γιατρό Λίνα Κέντρικς, μέλος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», που φροντίζει τα θύματα του εμφυλίου πολέμου στις εγκαταστάσεις μιας ιεραποστολής σε ένα απομακρυσμένο χωριό, κοντά στη ζούγκλα. Εκείνη, όμως, αρνείται να φύγει, αν δεν σωθούν μαζί της και οι κάτοικοι του χωριού, που διαφορετικά είναι καταδικασμένοι. Ο βετεράνος Γουότερς και η επίλεκτη ομάδα του πρέπει τώρα να διαλέξουν ανάμεσα στο καθήκον και την ανθρωπιά τους: ή θα αδιαφορήσουν και θα υπακούσουν στις διαταγές τους ή θα βρουν το κουράγιο να υπακούσουν στη συνείδησή τους.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μόνικα Μπελούτσι, Φιονούλα Φλάναγκαν.

*Mega, Τετάρτη 3/2, στις 22:00

«Στην Αγκαλιά του Φιδιού» (2015) σκηνοθεσία Σίρο Γκέρα

Δραματική περιπέτεια – Οργισμένο και ποιητικό – Ένα ονειρικό ταξίδι σε έναν πολιτισμό καλά κρυμμένο από το σήμερα. Με απόσταση λίγων δεκαετιών, δύο επιστήμονες αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα ιερό φυτό με θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες. Η περιπλάνηση θα οδηγήσει και τους δύο στον ίδιο σαμάνο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του. Η σχέση και των δύο μαζί του, αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμίας και της φιλίας, θα πάρει μία απρόβλεπτη τροπή. Μια περιπετειώδης περιπλάνηση που εστιάζει στις ανεπούλωτες ακόμα πληγές της αποικιοκρατίας. Η σχέση ανάμεσα στους δύο επιστήμονες και τον ιθαγενή σαμάνο αποτυπώνει, μέσα από την ποιητική ορμή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, μια εθνογραφικού χαρακτήρα σπουδή πάνω στο εκρηκτικό αντάμωμα δύο κόσμων.

Παίζουν: Γιαν Μπιζοβέ, Νίλμπιο Τόρες, Μπριόν Ντέιβις, Αντόνιο Μπολιβάρ, Γιαουενκού Μιγκέ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 3/2, στις 22:00

«Πενήντα πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι» (2017) σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλεϊ

Αισθηματική – Η Αναστάζια Στιλ, αποκαρδιωμένη από τα σκοτεινά μυστικά του πληγωμένου συναισθηματικά νεαρού επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι, έχει διακόψει τη σχέση τους κι έχει ξεκινήσει μια καινούρια καριέρα σε έναν εκδοτικό οίκο, έχοντας να αντιμετωπίσει και την έντονη πολιορκία του προϊσταμένου της. Όμως, ο πόθος της για τον Γκρέι κυριαρχεί ακόμα σε κάθε της σκέψη κι έτσι, όταν εκείνος προσπαθεί να δελεάσει την Άνα για να επιστρέψει στη ζωή του, προτείνοντάς της μια νέα συμφωνία, εκείνη δεν μπορεί να του αντισταθεί…

Παίζουν: Τζέιμι Ντόρναν, Ντακότα Τζόνσον, Κιμ Μπάσιντζερ, Χιού Ντάνσι, Μαξ Μαρτίνι, Τάιλερ Χέχλιν, Ρίτα Όρα.

*Star, Τετάρτη 3/2, στις 23:00

«Μάρα» (2018) σκηνοθεσία Κλάιβ Τονγκ

Θρίλερ – Η ψυχολόγος Κέιτ Φούλερ αναλαμβάνει μια υπόθεση δολοφονίας ενός άνδρα από την γυναίκα του, απ ότι δείχνουν οι υποψίες, στον ύπνο του, ενώ το πτώμα το ανακάλυψε η 8χρονη κόρη του θύματος Σόφι. Όσο οι έρευνες της Κέιτ για την υπόθεση προχωρούν ανακαλύπτει την ύπαρξη ενός αρχαίου δαίμονα με το όνομα ΜΑΡΑ, ο οποίος σκοτώνει τους ανθρώπους στον ύπνο τους. Ξαφνικά, αρχίζει να βιώνει ίδιες καταστάσεις με τα προηγούμενα θύματα του και πιέζεται να μείνει ξύπνια για να μπορέσει να σωθεί εκείνη , αλλά και να σώσει τη μικρή Σόφι.

Παίζουν: Όλγα Κιριλένκο, Κρεγκ Κονγουέι, Χαβιέρ Μποτέτ, Ρόζει Φέλνερ, Λανς Νίκολς.

*Alpha, Τετάρτη 3/2, στις 23:00

«Το Σπαθί της Εκδίκησης» (2015) σκηνοθεσία Τζιμ Γουίντον 

Περιπέτεια – Μετά τη νίκη στη Μάχη του Χέιστινγκς το 1066 ο Γουίλιαμ ο Κατακτητής προχώρησε σε ευρείες καταστροφές στη Βόρεια Αγγλία. Η γενοκτονία είχε στόχο να περιορίσει την Επανάσταση των Βορείων. Μετά τη σφαγή 100.000 κατοίκων τα στρατεύµατα σκότωσαν όλα τα κοπάδια και έριξαν αλάτι στη γη για ολοκληρωτική καταστροφή. Αυτή ήταν µία από τις πιο στυγνές επιδρομές του Νορµανδού εισβολέα. Μετά από χρόνια σκλαβιάς ένας Πρίγκιπας επιστέφει για να αποδώσει εκδίκηση στον αδίστακτο ∆ούκα Ντουράντ. Κερδίζει την εµπιστοσύνη μίας από τις οµάδες αγροτών και χρησιμοποιεί τη βοήθειά τους για να εξαπολύσει την ανελέητη εκδίκησή του. Ο Πρίγκιπας Μπόργκια επιστρέφει στις νορμανδικές επαρχίες, ζητώντας εκδίκηση από τους κατακτητές Σάξονες μετά τη μάχη του Χέιστινγκς, με σκοπό να ελευθερώσει τον λαό του.

Παίζουν: Έντουαρντ Άκρουτ, Στάνλει Γουέμπερ, Μίσα Μπέρικ, Πίτερ Τσάφρι.

*Open, Τετάρτη 3/2, στις 00:00