7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βάλτε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Παρασκευή στο απόλυτο movie night.

«Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού» (2018) σε σκηνοθεσία Αλεξάντρ Αστιέ, Λουίς Κλισί

Animation – Έπειτα από μια πτώση κατά τη συγκομιδή του γκι, ο δρυΐδης Πανοραμίξ αποφασίζει πως είναι καιρός να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ξεκινά ένα ταξίδι στον γαλατικό κόσμο, αναζητώντας έναν νεαρό, ταλαντούχο δρυΐδη, για να του μεταδώσει το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού.

*Open, Παρασκευή 5/2 στις 21:00

«Ο Ψεύτης» (1968) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Κώστας, λαθρεπιβάτης σε πλοίο, βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του γιατρού του πλοίου. Ο γιατρός ζητάει από τον Κώστα ως αντάλλαγμα να υποδυθεί τον ίδιο και να συναντήσει τη Ρένα, με την οποία ο γιατρός αλληλογραφούσε κρυφά από την αρραβωνιαστικιά του Τζούλια. Ο Κώστας γνωρίζει τη Ρένα και ερωτεύονται. Η Ρένα τον παρουσιάζει στον πατέρα της ως γιατρό και κανονίζουν τα του γάμου. Όταν η Τζούλια θα ανακαλύψει ένα γράμμα της Ρένας στα πράγματα του γιατρού, ο έρωτας του Κώστα και της Ρένας θα απειληθεί. Τελικά όμως το ζευγάρι θα βρει την ευτυχία.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Βαγγέλης Σειληνός, Ζωζώ Σαπουντζάκη.

*Mega, Παρασκευή 5/2 στις 21:00

«Η Παριζιάνα» (1969) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Η Πελαγία, μοδίστρα στα προάστια, ύστερα από την προτροπή της αδελφής της, μιας μοντέρνας κοπέλας, αποφασίζει να ανοίξει οίκο μόδας στο Κολωνάκι και παρέα με δυο τρελάρες φίλους τους φτάνουν στη Μύκονο για μια φωτογράφηση μόδας. Εκεί όμως η Πελαγία γνωρίζει έναν πάμπλουτο Ελληνοαμερικανό, ο οποίος γοητεύεται από αυτή. Παντρεύονται, αλλά στο ταξίδι του μέλιτος αυτός σκοτώνεται. Θλιμμένη χήρα, επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα της κολεξιόν. Τότε είναι που εμφανίζεται ζωντανός ο….μακαρίτης.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Έρρικα Μπρόγιερ, Κώστας Καρράς, Δημήτρης Καλλιβωκάς.

*Alpha, Παρασκευή 5/2 στις 22:00

«Ο Βασιλιάς της Τούρτας» (2018) σε σκηνοθεσία Filip Hammar, Fredrik Wikingsson

Κωμωδία – Σουηδία, 1985: Η τηλεοπτική εκπομπή Rekord-Magazinet ανακοινώνει ότι το Κόπινγκ είναι η πιο βαρετή πόλη της χώρας. Ενώ οι κάτοικοι της πόλης αγνοούν τις ειδήσεις, ένας νεοφερμένος μεσήλικας ονόματι Χάσε Πι αποφασίζει να εκδικηθεί τους σνομπ κατοίκους της Στοκχόλμης φτιάχνοντας την πιο μακριά τούρτα στον κόσμο, καταφέρνοντας να ενώσει την πόλη.

Παίζουν: Mikael Persbrandt, Helena Bergström, Agnes Lindström Bolmgren.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 5/2 στις 22:00

«Πατέρα Κάτσε Φρόνιμα» (1967) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Αντώνης Παπασταφίδας (Λάμπρος Κωνσταντάρας) είναι ένας ευκατάστατος κτηματίας που ζει στην επαρχία. Ο γιος του, Θωμάς (Αλέκος Τζανετάκος), ο οποίος σπουδάζει νομικά στην Αθήνα, διαμένει σε ένα πολυτελές διαμέρισμα με την οικονομική στήριξη του πατέρα του. Όμως, το τελευταίο διάστημα έχει αμελήσει τις σπουδές του και έχει παρασυρθεί από τη νυχτερινή ζωή. Τα συχνά τηλεγραφήματα που στέλνει στον πατέρα του για να του ζητήσει χρήματα, βάζουν τον τελευταίο σε σκέψεις. Έτσι, ο Αντώνης αποφασίζει, με την παραίνεση της αδερφής του (Μίτση Κωνσταντάρα), να μεταβεί στην Αθήνα για να δει από κοντά την πρόοδο του γιου του. Όταν πληροφορείται από το Πανεπιστήμιο ότι ο Θωμάς απουσιάζει από τη σχολή για μεγάλο διάστημα, εξοργίζεται και επιλέγει να παραμείνει στην Αθήνα, μέχρις ότου βεβαιωθεί ότι ο γιος του έχει μπει στο σωστό δρόμο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Αλέκος Τζανετάκος, Μίρκα Καλατζοπούλου, Γιώργος Μούτσιος, Σταύρος Ξενίδης.

*Ant1, Παρασκευή 5/2 στις 22:00

«Επικίνδυνη Οικογένεια» (2013) σε σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν

Περιπέτεια – Μπορεί το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να λειτουργεί άψογα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να προστατέψει τους μάρτυρες από τον ίδιο τους τον εαυτό. Ειδικά, αν πρόκειται για πρώην μέλη της μαφίας που είναι εθισμένα στην παρανομία. Ο Φρεντ Μανζόνι, ένας σκληροτράχηλος και βίαιος Αμερικανός μαφιόζος μετακομίζει με τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά σε μια ήσυχη κωμόπολη της Νορμανδίας υπό την επίβλεψη ενός πράκτορα του FBI. Όμως, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η φύση των ανθρώπων και η οικογένεια Μανζόνι θα υποκύψει ξανά στις εγκληματικές της συνήθειες. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν μερικοί «παλιόφιλοι» από τη Νέα Υόρκη αποφασίσουν να επισκεφτούν τη Γαλλία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η γραφική και ήρεμη γαλλική κωμόπολη θα γίνει σύντομα το σκηνικό μιας εκρηκτικής αντιπαράθεσης.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μισέλ Φάιφερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Νταϊάνα Άγκρον, Ρικάρντο Κορντέρο.

*Open, Παρασκευή 5/2 στις 22:45

«The Hurt Locker» (2009) σε σκηνοθεσία Κάθριν Μπίγκελοου

Πολεμικό δράμα – Η καθημερινότητα, μέσα κι έξω από το “πεδίο της μάχης”, μιας ομάδας εξουδετέρωσης βομβών του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ. Βαγδάτη, μια πόλη-παγίδα γεμάτη από βόμβες και ανθρώπους καμικάζι που θυσιάζουν την ζωή τους. Περίπου κάθε δεκαπέντε λεπτά γίνεται έκρηξη από έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό με θανατηφόρες επιπτώσεις. Η ιστορία κινείται γύρω από μια ομάδα πυροτεχνουργών που έχει εκπαιδευτεί να αφοπλίζει αυτές τις θανατηφόρες βόμβες. Ο λοχίας Σάνμπορν, ένας πρώην καταδρομέας, και ο λοχίας Έλτριτζ, ένας νέος που φιλοσοφεί την ζωή, έχουν μόνο 38 μέρες να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Αναγκάζονται να συνεργαστούν με τον καινούριο αρχηγό της ομάδας, Γουίλιαμ Τζέιμς, ο οποίος εφαρμόζει περίεργες τεχνικές και δείχνει να απολαμβάνει το παιχνίδι με τον θάνατο, κάτι που τρομάζει τους υπόλοιπους στρατιώτες.

Παίζουν: Τζέρεμι Ρένερ, Άντονι Μακί, Γκάι Πιρς, Ντέιβιντ Μορς.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 5/2 στις 23:00