12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δώδεκα διαφορετικές επιλογές έχει απόψε το cine – βράδυ του Σαββάτου στην τηλεόρασή σου.

«Ιντιάνα Τζόουνς – Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού» (1981) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Περιπέτεια – Λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναθέτει στον ικανότατο καθηγητή της αρχαιολογίας Ιντιάνα Τζόουνς να εντοπίσει μια πολύτιμη Κιβωτό η οποία λέγεται ότι περιέχει πράγματι τις Δέκα Εντολές που παρέδωσε ο Θεός στον Μωυσή. Ο Ιντιάνα ξεκινάει τη δύσκολη και παράτολμη περιπλάνησή του, που τον οδηγεί από το Νεπάλ μέχρι την Αίγυπτο, συντροφιά με την πρώην αγαπημένη του Μάριον. Δυστυχώς, την πολυπόθητη, μυθική κιβωτό αναζητούν επίσης και οι Ναζί, το επιτελείο των οποίων ηγείται ο αδίστακτος Γάλλος αρχαιολόγος Μπελόκ.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Κάρεν Άλεν, Τζον Ρις-Ντέιβις, Άλφρεντ Μολίνα, Πολ Φρίμαν.

*Open, Σάββατο 6/2, στις 21:00

«Μια Τρελή, Τρελή Σαραντάρα» (1970) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης 

Κωμωδία – Μια εύθυμη χήρα σαράντα ετών ερωτεύεται τρελά ένα βιολιστή, αλλά τα αδέλφια της έχουν διαφορετική γνώμη και θέλουν να την παντρέψουν μ έναν πλούσιο.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Μέλπω Ζαροκώστα, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Γιώργος Γαβριηλίδης, Πόπη Άλβα.

*Ant1, Σάββατο 6/2, στις 21:00

«Τραγούδα!» (2016) σε σκηνοθεσία Γκαρθ Τζένινγκς

Animation – Ο Μπάστερ Μουν, ένα χαριτωμένο κοάλα, είναι θιασάρχης ενός χρεοκοπημένου θεάτρου. Για να το σώσει από την πτώχευση χρειάζεται επειγόντως μια μεγάλη εμπορική επιτυχία και έτσι αποφασίζει να διοργανώσει έναν διαγωνισμό τραγουδιού, με μεγάλο χρηματικό έπαθλο, που όμως δεν έχει να δώσει!

*Star, Σάββατο 6/2, στις 21:00

«Θαύμα» (2017) σε σκηνοθεσία Στέφεν Τσμπόσκυ 

Δράμα – Ο Όγκι είναι ένα δεκάχρονο αγόρι, που γεννήθηκε με το πρόσωπο του παραμορφωμένο. Από πολύ μικρός αναγκάστηκε να υποβληθεί σε έναν μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων, ενώ έκανε κατ οίκον διδασκαλία μέχρι τα 10 του, μέχρι τη στιγμή που η μητέρα του τον συμβούλευσε πως θα πρέπει να ξεκινήσει να πηγαίνει στο σχολείο κανονικά. Κρύβοντας πάντα το πρόσωπό του κάτω από ένα διαστημικό κράνος, ξαφνικά θα πρέπει να το αποκαλύψει μπροστά στα μάτια όλων των παιδιών, με τον φόβο να τον χλευάσουν και να μην γίνει ποτέ αποδεκτός. Ο ερχομός του στο σχολείο θα γίνει μάθημα όχι μόνο για εκείνον, αλλά και για τους συμμαθητές του, αφού όλοι θα καταλάβουν πως κανείς δεν μπορεί να είναι σαν τους άλλους όταν έχει γεννηθεί να ξεχωρίζει.

Παίζουν: Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Όουεν Γουίλσουν, Τζούλια Ρόμπερτς, Ιζαμπέλα Βίντοβιτς, Νόα Τζουπ.

*Alpha, Σάββατο 6/2, στις 21:45

«Spotlight: ‘Oλα στο Φως» (2015) σε σκηνοθεσία Tom McCarthy

Βιογραφία – Το 2001, η ομάδα ‘Spotlight’ της εφημερίδας Boston Globe αναλαμβάνει να διερευνήσει τις κατηγορίες περί κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς. Καθώς η έρευνα προχωρά, οι δημοσιογράφοι ανακαλύπτουν πως έχουν μπροστά τους ένα τεράστιων διαστάσεων σκάνδαλο.

Παίζουν: Mark Ruffalo(Mike Rezendes), Michael Keaton(Walter ‘Robby’ Robinson), Rachel McAdams(Sacha Pfeiffer).

*Ant1, Σάββατο 6/2, στις 23:00

«Δεσμοί Αίματος» (2015) σε σκηνοθεσία Γκρίμουρ Χακόναρσον 

Δράμα – Σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα στην Ισλανδία, ο Γκάμι και ο Κίντι, δύο αδέλφια που ζουν δίπλα-δίπλα, μοιράζονται την ίδια γη και έχουν παρόμοιο τρόπο ζωής, έχουν να μιλήσουν 40 χρόνια! Τα πρόβατα που έχουν κληρονομήσει θεωρούνται από τα σημαντικότερα είδη ζώου της περιοχής κι εκείνοι έχουν βραβευθεί πολλές φορές για τα κριάρια τους, που έλκουν μια μακρινή, αρχαία καταγωγή. Όταν μια θανατηφόρα ασθένεια προσβάλει τα πρόβατα του Κίντι και εξαπλώνεται στην περιοχή ως ιός, οι Αρχές αποφασίζουν να θανατωθούν όλα τα πρόβατα της κοιλάδας, ώστε να σταματήσει εκεί η απειλή! Όμως, αυτή η απόφαση θα αποτελέσει έναν «ξαφνικό θάνατο» για τους κτηνοτρόφους, καθότι αυτή είναι η κύρια πηγή του εισοδήματός τους, με αποτέλεσμα να πρέπει να εγκαταλείψουν τη γη τους. Αλλά ο Γκάμι και ο Κίντι δεν εγκαταλείπουν τόσο εύκολα και ο καθένας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κακό με τον δικό του τρόπο: ο Κίντι χρησιμοποιώντας το τουφέκι του και ο Γκάμι την ευστροφία του. Καθώς οι Αρχές πλησιάζουν τα αδέλφια, εκείνα θα πρέπει να ενωθούν ώστε να σώσουν αυτό το ξεχωριστό είδος προβάτων, που έχουν περάσει σ αυτούς από γενιά σε γενιά, και ως εκ τούτου δεν θα «εξαφανιστούν» και οι ίδιοι.

Παίζουν: Σίγκουρντουρ Σιγκουργιόνσον, Θεοντόρ Γιούλιουσον, Σάρλοτ Μπέβινγκ, Γιον Μπενενίσον, Γκούναρ Γιόνσον.

*Βουλή, Σάββατο 6/2, στις 23:00

«Underworld: Η Αναγέννηση» (2012) σε σκηνοθεσία Μανς Μάρλιντ

Φαντασίας – Οι άνθρωποι ανακαλύπτουν την ύπαρξη Βαμπίρ και Λύκανς, ενάντια στους οποίους ξεκινούν μια γιγάντια επιχείρηση εξόντωσης. Έπειτα από λίγα χρόνια η αιχμάλωτη Σελίν ξυπνάει σε ένα διαφορετικό κόσμο. Μια ταινία που απευθύνεται σ αυτούς που λατρεύουν επιστημονική φαντασία, βαμπίρ και λυκανθρώπους. Το τέταρτο μέρος του «Underworld» και η ανθρωπότητα, έχει πλέον ανακαλύψει την ύπαρξη των βαμπίρ και των λυκανθρώπων, αποφασίζει να κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στις δύο πανάρχαιες αυτές φυλές. H αιχμάλωτη Σελίν ξυπνάει σε ένα διαφορετικό κόσμο, ο οποίος της επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. και βρίσκεται αντιμέτωπη με τους λυκανθρώπους, τους βρικόλακες, τους ανθρώπους και τη μητρότητα.

Παίζουν: Μπιόρν Στάιν, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Στίβεν Ρία.

*Μακεδονία, Σάββατο 6/2, στις 23:00

«Η Κληρονόμος» (2009) σε σκηνοθεσία Παναγιώτης Φαφούτης

Ελληνική Κωμωδία – Η Βέρα, πρώην αεροσυνοδός, είναι η όμορφη σύζυγος του Στέλιου Σκαρίμπα, προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας «Πάνθηρες». Ζει μια ήσυχη ζωή, μεγαλώνοντας τα δυο παιδιά της. Όλα κυλούν ομαλά, μέχρι που μια εξωσυζυγική περιπέτεια του Στέλιου, έχει μοιραία κατάληξη. Η Βέρα βρίσκεται ξαφνικά χωρίς σύζυγο και προστάτη και όταν ανοίγει η διαθήκη του δέχεται ένα δεύτερο πλήγμα. Ένας παρανοϊκός όρος θα την κάνει να χάσει … την μπάλα: για να κρατήσει την κληρονομιά, η Βέρα πρέπει, από τη θέση του Προέδρου, να διατηρήσει τους «Πάνθηρες» στη Μεγάλη Κατηγορία. Αν η ομάδα υποβιβαστεί, η κληρονομιά θα καταλήξει σε κοινωφελές ίδρυμα.

Παίζουν: Σμαράγδα Καρύδη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Πέτρος Λαγούτης, Τιτίκα Στασινοπούλου, Κωστής Κορωναίος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Φραγκολιάς, Γιώργος Καπουτζίδης, Ιωάννης Παπαζήσης, Ερρίκος Λίτσης.

*Star, Σάββατο 6/2, στις 23:15

«The Waiter» (2018) σε σκηνοθεσία Στηβ Κρικρής 

Μυστηρίου – Ο Ρένος, ένας επαγγελματίας σερβιτόρος, ζει μια ήσυχη ζωή ως μοναχικός και σχολαστικός παρατηρητής με ιδιαίτερη αδυναμία στα φυτά. Αυτή η ήρεμη καθημερινότητά διαταράσσεται με αφορμή την εξαφάνιση του γείτονά του, Μίλαν. Δύο σκοτεινοί χαρακτήρες, ο «Ξανθός» και η Τζίνα, μπλεγμένοι με τον Μίλαν, θα παρασύρουν τον Ρένο σε μια σειρά ακραίων γεγονότων. Ανατρέποντας την ιερή καθημερινή του ρουτίνα, ο Ρένος, θα δοκιμάσει την ικανότητά και την προθυμία του να αλλάξει τη ζωή του πάνω σε θέματα αγάπης και θανάτου. Σχέσεις θα δημιουργηθούν, μυστικά θα μοιραστούν και η εμπιστοσύνη θα αμφισβητηθεί. Θα μπορέσει ο Ρένος να ακολουθήσει;

Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Στάνκογλου, Chiara Gensini, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Mαρία Καλλιμάνη, Αντώνης Μυριάγκος, Γιώργος Γλάστρας, Ελεάνα Φινοκαλιώτη.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 6/2, στις 23:30

«Μην Ανοίξεις…» (2015) σε σκηνοθεσία Έλι Ροθ

Θρίλερ  Ο Ίβαν Βέμπερ ζει το όνειρό του. Πανέμορφη κι επιτυχημένη σύζυγος, δύο υπέροχα παιδιά, ένα απίθανο σπίτι, το οποίο έχει σχεδιάσει μόνος του. Όλα βαίνουν καλώς, τόσο που δεν τον ενδιαφέρει να περάσει μόνος τη Γιορτή του Πατέρα, με την υπόλοιπη οικογένεια να έχει πάει για σαββατοκύριακο στην παραλία. Και τότε, στην πόρτα ακούγεται ένα χτύπος. Πίσω από αυτήν στέκονται δύο νεαρές όμορφες κοπέλες και το ξεκίνημα του εφιάλτη για τον Ίβαν.

Παίζουν: Λορένζα Ίζο, Ιγκνάσια Αλαμάντ, Κολίν Καμπ, Κιάνου Ριβς, Άνα ντε Άρμας.

*Open, Σάββατο 6/2, στις 23:30

«Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 4 Μια Νέα Ελπίδα» (1977) σε σκηνοθεσία Τζόρτζ Λούκας

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας Πριν από πολύ καιρό, σ? ένα γαλαξία πολύ πολύ μακρινό η ομάδα των μαχητών της ελευθερίας, γνωστή και ως Επαναστατική Συμμαχία, με αρχηγό της την πριγκίπισσα Λέια, έχει ως στόχο την καταστροφή του άστρου του Θανάτου ενός διαστημικού σταθμού-πανίσχυρο όπλο της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Η πριγκίπισσα Λέια πριν αιχμαλωτιστεί από την μοχθηρό Νταρθ Βέιντερ, προλαβαίνει να αποθηκεύσει τα σχέδια του άστρου του Θανάτου στο ρομπότ R2-D2, το οποίο και στέλνει μαζί με το ρομπότ C3-PO στον πλανήτη Τατουίν, με σκοπό να βρουν τον θρυλικό τζεντάι Όμπι-Ουάν Κενόμπι. Όταν κατά τύχη ένας ταπεινός αγρότης, ο Λουκ Σκαϊγουόκερ, αγοράζει τα δύο ρομπότ, αποφασίζει να ακολουθήσει τον Όμπι-Ουάν και να συνεργαστεί με τον μοναχικό Χαν Σόλο με σκοπό την σωτηρία της επαναστάτριας πριγκίπισσας Λέια και μαζί του ίδιου του Γαλαξία.

Παίζουν: Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ, Κάρι Φίσερ, Πίτερ Κούσινγκ, Άλεκ Γκίνες, Άντονι Ντάνιελς, Κένι Μπέικερ, Πίτερ Μέιχιου, Ντέιβιντ Πράουζ, Φιλ Μπράουν.

*Alpha, Σάββατο 6/2, στις 00:00

«Crazy Heart» (2009) σε σκηνοθεσία Σκοτ Κούπερ

Δράμα  Ο Μπαντ Μπλέικ, είναι ένας κατεστραμμένος αλκοολικός τραγουδιστής της κάντρι μουσικής. Μια δημοσιογράφος θα καταφέρει να διεισδύσει στην ψυχή του και να τον βοηθήσει να ξεκινήσει ένα ταξίδι προς τη λύτρωση, ώσπου να βρει την τελική σωτηρία. Θα μπορέσει ο Μπαντ να δαμάσει την άγρια ψυχή του και να επανέλθει στο προσκήνιο;

Παίζουν: Τζεφ Μπρίτζες, Τζέιμς Κιν, Μάγκι Γκίλενχαλ, Τομ Μπάουερ, Μπεθ Γκραντ.

*ΣΚΑΙ, Σάββατο 6/2, στις 00:30