12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το βράδυ του Σαββάτου όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού» (1984) σε σκηνοθεσία Στίβεv Σπίλμπεργκ

Περιπέτεια – Είναι η δεύτερη ταινία της σειράς Ιντιάνα Τζόουνς και στη σκηνοθεσία και στον πρωταγωνιστικό ρόλο επιστρέφουν οι Στίβεν Σπίλμπεργκ και Χάρισον Φορντ αντίστοιχα. Αυτή τη φορά ο Ιντιάνα Τζόουνς φτάνει στην Ινδία και ένα απελπισμένο χωριό τού ζητάει να βρει μια μαγική πέτρα. Παρέα με μια τραγουδίστρια κι έναν Κινέζο πιτσιρικά, ο ριψοκίνδυνος αρχαιολόγος αναζητά ένα ανεκτίμητο διαμάντι με ξεχωριστές ιδιότητες στη Ινδία του 1935. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησής του θα πέσει πάνω σε μια αίρεση που σχετίζεται με τη δουλεία παιδιών, τη μαύρη μαγεία και την ανθρωποθυσία.

Παίζουν: Χάρισov Φoρvτ, Κέιτ Κάπσooυ, Κε Χoύι Κoυάv, Φίλιπ Στόoυv, Νταv Ακρoϊvτ.

*Open, Σάββατο 13/2, στις 21:00

«Οι πελαργοί» (2016) σε σκηνοθεσία Νίκολας Στόλερ, Νταγκ Σουΐτλαντ

Animation – Στις μέρες μας αντί για παιδιά, οι πελαργοί πλέον παραδίδουν πακέτα για λογαριασμό ενός διαδικτυακού καταστήματος. Ο Τζούνιορ, καλύτερος πελαργό-πωλητής της εταιρίας, πρόκειται να πάρει προαγωγή. Όμως όλα ανατρέπονται όταν ενεργοποιεί κατά λάθος τη Μηχανή Παραγωγής Μωρών, μια μηχανή που δημιουργεί παιδιά, με αποτέλεσμα ένα αξιολάτρευτο, αλλά μη εγκεκριμένο, μωρό! Προσπαθώντας να καλύψει το λάθος του πριν το ανακαλύψει το αφεντικό του, ο Τζούνιορ και οι φίλοι του θα δώσουν μάχη με τον χρόνο για να κάνουν τη πρώτη παράδοση μωρού, σε ένα δύσκολο αλλά και αποκαλυπτικό ταξίδι, που θα μπορούσε όμως να επαναφέρει την πραγματική αποστολή των πελαργών: να παραδίδουν παιδιά!

Στην αυθεντική έκδοση της ταινίας, τις φωνές τους χαρίζουν στους κινούμενους ήρωες οι : Τζένιφερ Άνιστον, Ντάνι Τρέχο, Κέλσι Γκρέιμερ.
*Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη

*Star, Σάββατο 13/2, στις 21:00

«Μια Κυρία στα Μπουζούκια» (1967) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης 

Μιούζικαλ – Τα τρία αδέλφια της Αννούλας, ο Κώστας, ο Θανάσης και ο Ηλίας, εργάζονται στα ναυπηγεία. Η μόνη τους διασκέδαση είναι το ποδόσφαιρο και η μεγάλη τους αδυναμία η αδελφή τους… Την προσέχουν λοιπόν σαν τα μάτια τους για να την παραδώσουν στον μέλλοντα νυμφίο, άσπιλη και αμόλυντη. Ο μόνος που εμπιστεύονται για να προσέχει την Αννούλα, όταν αυτοί πηγαίνουν στο γήπεδο, είναι ο αδελφικός τους φίλος, ο Γιωργάκης. Η στενή επαφή των δύο νέων δεν θα αργήσει να τους φέρει πιο κοντά και να μετατρέψει τη φιλία τους σε έρωτα. Ο Γιωργάκης όμως δεν μπορεί να προδώσει την εμπιστοσύνη των φίλων του.Κάποια μέρα στην ταβέρνα, γνωρίζονται όλοι με την ωραία και πλούσια Έλενα, η οποία ρίχνεται στον Γιώργο.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Χρόνης Εξαρχάκος, Γιάννης Βογιατζής, Χρήστος Δοξαράς, Μαίρη Μεταξά, Καίτη Ιμπροχώρη.

*Ant1, Σάββατο 13/2, στις 21:00

«Iron Man 2» (2010) σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό

Περιπέτεια φαντασίας – Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η πραγματική ταυτότητα του υπερ-ήρωα με την εντυπωσιακή στολή, όλοι θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον Τόνι Σταρκ. Ωστόσο, δεν πρόκειται πάντα από αγνό ενδιαφέρον. Κάποιοι θέλουν να τον πλησιάσουν για τον πλούτο και τη δύναμή του, ενώ άνθρωποι της κυβέρνησης θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην τεχνολογία του προς όφελος της πολεμικής βιομηχανίας. Ο Τόνι Σταρκ ξέρει φυσικά να προφυλάσσει καλά τον εαυτό του, αλλά και τα πολύτιμα μυστικά του από κάθε επίδοξο απατεώνα ή εγκληματία. Διότι εκτός από… σιδερένια θέληση έχει στο πλάι του και την πολύτιμη σύμβουλό του, Πέπερ Ποτς. Τι θα μπορέσει να κάνει όμως, όταν στο προσκήνιο κάνει την εμφάνισή του ο Ίβαν Βάνκο, ο πιο θανάσιμος εχθρός του από το παρελθόν;

Παίζουν:  Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Ντον Τσιντλ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Σαμ Ρόκγουελ, Μίκυ Ρουρκ, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Alpha, Σάββατο 13/2, στις 22:00

«Η Μαμά μου, ο Καρκίνος και Εγώ» (2019) σε σκηνοθεσία Yann Samuell

Δράμα – Η 14χρονη Τάνια αρχίζει να καταλαβαίνει πως τα αγόρια στο σχολείο την προσέχουν, την ίδια στιγμή που μαθαίνει πως η μητέρα της έχει καρκίνο του μαστού.
Η ζωή της ανέμελης έφηβης κόρης της ξαφνικά μπαίνει σε δεύτερη μοίρα λόγω της μάχης που είναι αποφασισμένη να κερδίσει. Να ξεπεράσει την ασθένειά της και τις επιπτώσεις της: τις χημειοθεραπείες, τη φυσική της κατάπτωση, την απώλεια μαλλιών. Με χιούμορ και ζωντάνια, μητέρα και κόρη έρχονται πιο κοντά. Για να βοηθήσει την Κατί να γίνει καλύτερα, η Τάνια θα κάνει τα πάντα, ακόμα και να βοηθήσει τον γυμναστή της – τον οποίο απεχθάνεται -, αλλά και ο οποίος κάνει τη μητέρα της να αισθάνεται καλύτερα. Αλλά η Κατί αισθάνεται διαμελισμένη. Θα μπορέσει να δεχθεί την αγάπη και να αγαπηθεί ξανά; Και πώς θα καταφέρει η Τάνια να ανταπεξέλθει στα ερωτικά καλέσματα ενός αγοριού στην τάξη;

Παίζουν: Émilie Dequenne, Lorette Nyssen, Jérôme Robart

*ΕΡΤ3, Σάββατο 13/2, στις 22:00

«Δίπλα στη Θάλασσα» (2015) σε σκηνοθεσία Αντζελίνα Τζολί

Δράμα – Το καλοκαίρι του 1973 ένας Αμερικανός συγγραφέας και η σύζυγός του, πρώην χορεύτρια, κάνουν διακοπές σε ένα απομονωμένο γαλλικό ψαροχώρι. Η άφιξη ενός νιόπαντρου ζευγαριού στο διπλανό δωμάτιο του ξενοδοχείου τους θα φέρει στην επιφάνεια τα χρόνια προβλήματα του δικού τους γάμου και θα τους αναγκάσει να πάρουν οδυνηρές αποφάσεις.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Μπραντ Πιτ, Μελβίλ Πουπό, Μελανί Λοράν.

*Ant1, Σάββατο 13/2, στις 23:00

«Κάποτε στην Ανατολία» (2011) σε σκηνοθεσία Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν 

Δράμα – Σε μια απομακρυσμένη περιοχή της ανατολικής Τουρκίας μία ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να βρει το πτώμα ενός ανθρώπου που δολοφονήθηκε: Ο εισαγγελέας, ο αστυνομικός, ο γιατρός, ο δήμαρχος, δύο χωροφύλακες και οι δύο βασικοί ύποπτοι για τον φόνο. Ο ένας από τους υπόπτους οδηγεί την ομάδα σε μία ερημική τοποθεσία, αναζητώντας μέσα στη νύχτα το θαμμένο πτώμα του θύματος. Μόνο που όσο δεν μπορεί να θυμηθεί το ακριβές σημείο, η έρευνα δεν αποδίδει, και η ένταση κλιμακώνεται. Ο καθένας από αυτούς τους ήρωες μοιάζει να κουβαλά το δικό του βαρύ κι ασήκωτο σταυρό. Αυτό το νυχτερινό road-movie αναζήτησης του νεκρού στην ενδοχώρα της Ανατολίας, μοιάζει με ένα «ταξίδι στα βάθη της νύχτας», κατευθείαν στην «καρδιά του σκοταδιού» της ανθρώπινης ύπαρξης. Καθώς παρακολουθούμε λεπτομερειακά και βήμα-βήμα την διαδικασία λειτουργίας και απονομής της δικαιοσύνης, η ταινία αντί να πλησιάζει στον στόχο της, δηλαδή την αλήθεια, θαρρείς πως απομακρύνεται με γοργά βήματα από αυτήν· μιαν αλήθεια που μεταλλάσσεται σε φενάκη, που γίνεται όλο και πιο ασαφής, συγκεχυμένη και απροσδιόριστη και που βουλιάζει σε έναν ζοφερό ψυχικό βυθό, παρασέρνοντας μαζί της και αυτούς που την αναζητούν.  Η δολοφονία και το οδοιπορικό αναζήτησης του πτώματος δεν είναι για τον Τζεϊλάν παρά ένα πρόσχημα για να σχολιάσει -για ακόμα μια φορά στο έργο του-την ανθρώπινη συνθήκη και να σκιαγραφήσει το πορτραίτο μια αντιφατικής αλληλοσπαρασσόμενης χώρας.

Παίζουν: Τανέρ Μπιρσέλ, Μουχάμεντ Ουζουνέρ, Γιλμάζ Ερντογάν.

*Βουλή, Σάββατο 13/2, στις 23:00

«Παγκόσμια Εισβολή» (2011) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λίμπεσμαν

Δράσης – Εδώ και πολλά χρόνια καταγράφονται εμφανίσεις UFO σε όλο τον κόσμο – στο Μπουένος Αϊρες, τη Σεούλ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Κίνα. Αυτό όμως που θα συμβεί υπερβαίνει κατά πολύ τα πλαίσια μιας απλής εμφάνισης και εξελίσσεται σε τρομακτική πραγματικότητα, όταν εξωγήινες δυνάμεις επιτίθενται στη Γη. Κι ενώ η ανθρωπότητα βλέπει έντρομη τις μεγαλύτερες πόλεις να πέφτουν η μία μετά την άλλη, το Λος Αντζελες γίνεται το τελευταίο οχυρό σε μια μάχη που κανείς ποτέ δε φανταζόταν. Το μέλλον ολόκληρου του κόσμου βρίσκεται τώρα στα χέρια ενός πεζοναύτη λοχία και της νεοσύστατης διμοιρίας του, που καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν άγνωστο και πανίσχυρο εχθρό. Άρτι αποστρατευθείς, o σκληροτράχηλος λοχίας των πεζοναυτών επιστρέφει στην πρώτη γραμμή, καθώς το Λος Άντζελες δέχεται εξωγήινη επίθεση.

Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Μπρίτζετ Μόιναχαν.

*Μακεδονία, Σάββατο 13/2, στις 23:00

«Ανάμεσα σε δύο κόσμους» (2012) σκηνοθεσία Χουάν Ντιέγκο Σολάνας

Περιπέτεια φαντασίας – Ο Άνταμ και η Ίντεν ζουν σε δύο διαφορετικούς, αντίστροφης βαρύτητας κόσμους, οι οποίοι στέκονται –σαν «στερεός ουρανός»– ο ένας «πάνω» στον άλλον. Ο απαγορευμένος παιδικός έρωτάς τους θα διακοπεί βίαια, αλλά λίγα χρόνια μετά θα βρεθούν να δουλεύουν μαζί στην ίδια εταιρεία.

Παίζουν: Κίρστεν Ντανστ, Τζιμ Στάρτζες, Τζέιν Χέιτμεγιερ.

*Open, Σάββατο 13/2, στις 23:30

«Ελεύθερο Θέμα» (2018) σε σκηνοθεσία Στέλλα Θεοδωράκη

Δράμα – Η Ίρις, καθηγήτρια σε μια Σχολή Καλών Τεχνών, δίνει στους οκτώ φοιτητές της μια άσκηση ελεύθερου θέματος, με σκοπό τη βαθύτερη ωρίμανσή τους σε μια περίοδο κρίσης. Οι εικοσάχρονοι φοιτητές ενθουσιάζονται με την ιδέα της ελεύθερης επιλογής και δημιουργούν ένα «εργαστήριο φαντασίας» χωρίς περιορισμούς. Την αρχή κάνει ένας από τους φοιτητές, ο Γιώργος, που βρίσκει τυχαία το κινητό της Ίριδας και βασίζει την εργασία του στη ζωή της. Η επιλογή του ελεύθερου θέματος ως άσκηση, αλλά και ως πρόταση έρευνας, εξετάζει τα αμφίβολα όρια της ατομικής ελευθερίας στις σύγχρονες Δυτικές κοινωνίες.

Παίζουν: Θεοδώρα Τζήμου, Δημήτρης Κίτσος, Laurent Sauvage, Αντώνης Καρυστινός, Λάζαρος Γεωργακό-πουλος, Κωνσταντίνος Ελματζιόγλου, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Πάνος Κούγιας, Μάρθα Λαμπίρη, Ιωάννα Μούσουρα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Ναταλία Ρήγα.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 13/2, στις 00:00

«Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 5 – Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» (1980) σε σκηνοθεσία  Ίρβιν Κέρσνερ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Τρία χρόνια μετά την καταστροφή του Άστρου του Θανάτου, η επαναστατική συμμαχία διώκεται από την Γαλαξιακή Αυτοκρατορία, υπό την ηγεσία του σκοτεινού Νταρθ Βέιντερ. Ενώ, ο Λουκ Σκαϊγουόκερ μελετά τη Δύναμη με τον Δάσκαλο Τζεντάι Γιόντα, οι φίλοι του, Χαν Σόλο, πριγκίπισσα Λέια και Τσουμπάκα καταδιώκονται από τον μοχθηρό Βέιντερ σε όλο τον Γαλαξία. Όταν τελικά αιχμαλωτίζονται, ο Λουκ Σκαϊγουόκερ καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην σωτηρία των συντρόφων του και στην ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του ώστε να γίνει Τζεντάι.

Παίζουν: Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ, Κάρι Φίσερ, Μπιλι Ντι Γουίλιαμς, Άντονι Ντάνιελς, Κένι Μπέικερ, Πίτερ Μέιχιου, Ντέιβιντ Πράουζ, Φρανκ Οζ, Άλεκ Γκίνες.

*Alpha, Σάββατο 13/2, στις 00:30

«Τα Φιλιά Που Σκοτώνουν» (1997) σε σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Θρίλερ – Ο αστυνομικός ντετέκτιβ Άλεξ Κρος ταξιδεύει στη Βόρεια Καρολίνα αποφασισμένος να δώσει λύση στην ξαφνική εξαφάνιση της ανιψιάς του, Ναόμι. Στις έρευνές του, βρίσκει βοήθεια από τη νεαρή Κέιτ Μακτίρναν, πρώην θύμα απαγωγής. Ένα ανελέητο κυνηγητό ξεκινά για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του απαγωγέα, που έχει το ψευδώνυμο «Καζανόβας».

Παίζουν:  Μόργκαν Φρίμαν, Άσλεϊ Τζουντ, Μπιλ Ναν, Μπράιαν Κοξ.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 13/2, στις 00:30