10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τι καλύτερο από το να δεις μια καλή ταινία την τελευταία μέρα της εβδομάδας. Γιαυτό διάλεξε ανάμεσα σε αισθηματική κομεντί, περιπέτεια ή σε ελληνική ταινία.

«Η Αγάπη Έρχεται στο Τέλος» (2013) σε σκηνοθεσία Βασίλης Κεχαγιάς

Κομεντί – Έξι νέοι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για τον έρωτα, τέσσερις πόλεις, τρεις ιστορίες αγάπης. Τρεις αληθινές ιστορίες ανεκπλήρωτου έρωτα, αποκτούν το happy-end, που ποτέ δεν είχαν. Τρεις ιστορίες, που μας μιλούν για τα εμπόδια στον έρωτα, αλλά και την ορμή, την ομορφιά και την δύναμη του, που όλα τα νικά…στο τέλος!
Κατερίνα και Παύλος – Η Κατερίνα μόλις τελείωσε το σχολείο. Αλλά διστάζει να πάει εκδρομή με τους συμμαθητές της. Επιλέγει να πάει με τους γονείς και το μικρό αδελφό της μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Προτιμάει να μένει μόνη.
Γιώργος και Αλίκη – Ο Γιώργος είναι φίλος με την Αλίκη από το νηπιαγωγείο. Εδώ και δεκαοχτώ χρόνια, μαζί. Φίλοι. Μόνο που ο Γιώργος, εδώ κι ένα χρόνο, δεν αισθάνεται πια φίλος της. Δεν του φτάνει να είναι φίλοι
Στέλλα και Νίκος – Ο Νίκος και η Στέλλα είναι μεταξύ τους άγνωστοι. Κατά τη διάρκεια μιας νύχτας και εξαιτίας ενός τυχαίου γεγονότος, γνωρίζονται.

Παίζουν: Τζωρτζίνα Λιόση, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κατερίνα Γερονικολού.

*Mega, Κυριακή 14/2 στις 21:00

«Η Νεράιδα και το Παλικάρι» (1969) σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Αισθηματική – Σε ένα χωριό της Κρήτης δύο μεγάλες οικογένειες, οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες, χωρίζονται από βαθύ μίσος προερχόμενο από μια παλιά βεντέτα, που χάνεται στο βάθος του χρόνου. Όταν ο Μανούσος, ο γιος του Βροντάκη, επιστρέφει από την Αθήνα, γνωρίζει και ερωτεύεται το Κατερινιώ, την κόρη του Φουρτουνάκη. Το Κατερινιώ γοητεύεται από τον Μανούσο χωρίς να ξέρει ποιός είναι στην πραγματικότητα. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζουν τα προβλήματα για τους δυο τους αλλά προπάντων για τις οικογένειες τους, οι οποίοι έχουν άλλα σχέδια για τα παιδιά τους…

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Γιάννης Αργύρης, Σπύρος Καλογήρου, Τζόλη Γαρμπή.

*Star, Κυριακή 14/2 στις 21:00

«Μία Ημέρα» (2011) σε σκηνοθεσία Λόνε Σέρφινγκ

Ρομαντική κομεντί – Η Έμα και ο Ντέξτερ γνωρίζονται σε ένα ξέφρενο πάρτι αποφοίτησης στις 15 Ιουλίου του 1988 και περνούν όλη τη νύχτα μαζί. Από τότε και για είκοσι ολόκληρα χρόνια, ξαναβρίσκονται μια φορά το χρόνο, την ίδια ακριβώς ημερομηνία, ανεξάρτητα με το που μπορεί να τους έχουν οδηγήσει οι εξελίξεις στη ζωή τους…

Παίζουν: Αν Χάθαγουεϊ, Τζιμ Στέρτζις, Πατρίσια Κλάρκσον, Τομ Μίσον.

*Ant1, Κυριακή 14/2 στις 21:00

«Babylon A.D.» (2008) σε σκηνοθεσία Ματιέ Κασοβίτς

Περιπέτεια – Στο κοντινό μέλλον, ένας μισθοφόρος που ακούει στο όνομα Τούροπ (Βιν Ντίζελ) δέχεται το συμβόλαιο του Ρώσου μαφιόζου Γκόρσκι (Ζεράρ Ντεπαρντιέ) και αναλαμβάνει να μεταφέρει μια νεαρή κοπέλα από τη Ρωσία στη Νέα Υόρκη. Μια απολαυστική περιπέτεια, με αρκετές εκρήξεις αδρεναλίνης και έναν παιχνιδιάρικο, γρήγορο ρυθμό. O διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ματιέ Κασοβίτς, ταυτοχρόνως όμως και σκηνοθέτης (La Haine), επιχειρεί μέσα από τη νέα του ταινία να εκφράσει την άποψή του σχετικά με τον προορισμό της ανθρωπότητας και την κατάσταση του πλανήτη σε μερικές δεκάδες χρόνια από τώρα.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Μισέλ Γεό, Μέλανι Τιερί, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σαρλότ Ράμπλινγκ.

*Open, Κυριακή 14/2 στις 21:00

«Pretty woman» (1990) σε σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ

 

Αισθηματική κομεντί – Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ, προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί. Ή τουλάχιστον, έτσι νομίζει…

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ραλφ Μπέλαμι, Τζέισον Αλεξάντερ

*Alpha, Κυριακή 14/2 στις 21:10

«Χρυσή Επέτειος» (2019) σε σκηνοθεσία Nader T. Homayoun 

Κωμωδία – Για να γιορτάσουν τη χρυσή επέτειο γάμο του Οκτάβ και της Αλίξ, φίλοι και συγγενείς είναι καλεσμένοι στο τεράστιο σπίτι τους για το Σαββατοκύριακο. Αλλά η Αλίξ έχει Αλτσχάιμερ και δεν θυμάται καν ότι είναι παντρεμένη. Ακόμα χειρότερα, εμφανίζεται με τον εραστή της, Φαρχάντ, έναν Ιρανό που πάσχει και αυτός από Αλτσχάιμερ. Ο προσβεβλημένος σύζυγος Οκτάβ αποφασίζει να κερδίσει πάλι την καρδιά της γυναίκας του.

Παίζουν: Alice Taglioni, Babak Hamidian, Hélène Vincent

*ΕΡΤ3, Κυριακή 14/2 στις 22:00

«Moms Night Out» (2014) σε σκηνοθεσία Andrew Erwin , Jon Erwin

Κωμωδία – Το μόνο που αποζητά η Άλισον και οι φίλες της είναι ένα απόγευμα δείπνου γεμάτο ηρεμία και κουβεντούλα. Μια βραδιά μόνο για μητέρες, που καιρό έψαχναν την ευκαιρία να οργανώσουν. Και για να απολαύσουν τη βραδιά, οι σύζυγοι πρέπει να προσέχουν τα παιδιά τους μονάχα για τρεις ώρες. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά σε τόσο λίγο χρόνο;

Παίζουν: Sarah Drew, Sean Astin, Patricia Heaton, Trace Adkins.

*Μακεδονία, Κυριακή 14/2 στις 23:00

«Άγρυπνος στο Σιάτλ» (1993) σε σκηνοθεσία Νόρα Έφρον

Κωμωδία – Ο Σαμ Μπάλντουιν, ένας αρχιτέκτονας από το Σικάγο, χάνει τη σύζυγό του, Μάγκι, από καρκίνο. Αυτός και ο μικρός του γιος Τζόνα, αρχίζουν μια νέα ζωή στο Σιάτλ, αλλά ο Σαμ ακόμα πενθεί. Δεκαοχτώ μήνες μετά, την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1992, ο Τζόνα, ο οποίος θέλει ο πατέρας του να βρει μια καινούρια σύζυγο, τηλεφωνεί σε μια ραδιοφωνική εκμπομπή. Ο Τζόνα πείθει τον Σαμ να βγει στον αέρα να μιλήσει για το πόσο του λείπει η Μάγκι. Εκατοντάδες γυναίκες από όλη τη χώρα που ακούνε την εκπομπή και συγκινούνται από την ιστορία του, του στέλνουν γράμματα. Μία από τις ακροάτριες είναι η Άνι Ριντ, ρεπόρτερ της εφημερίδας Baltimore Sun. Είναι αρραβωνιασμένη με τον Γουόλτερ αλλά αισθάνεται ότι κάτι λείπει από τη σχέση τους. Αφού παρακολουθεί την ταινία Μεγάλε μου Έρωτα, η Άνι γράφει ένα γράμμα προτείνοντας στον Σαμ να τη συναντήσει στην κορυφή του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν το στέλνει αλλά η φίλη της και συντάκτρια Μπέκι, το στέλνει γι’ αυτήν και στέλνει την Άνι στο Σιάτλ με αφορμή να κάνει ένα ρεπορτάζ για τις ραδιοφωνικές εκπομπές.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μεγκ Ράιαν, Μπιλ Πούλμαν.

*Ant1, Κυριακή 14/2 στις 23:15

«My Secret Valentine» (2018) σε σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Γουόλς

Ρομαντική κομεντί – Η Κλόε διευθύνει ένα μπιστρό στο Πόρτλαντ, έως τη μέρα που ο πατέρας της, Τρούμαν, της ζητά να το επισκεφθεί στο πατρικό της. Εκεί θα της ανακοινώσει πως, μετά το Φεστιβάλ Κρασιού του Αγίου Βαλεντίνου, πρόκειται να πουλήσει την οικογενειακή τους επιχείρηση, το οινοποιείο τους, σε μια άλλη μεγαλύτερη επιχείρηση στη Νέα Υόρκη. Ταραγμένη από τα νέα που της ανακοίνωσε ο πατέρας της, αποφασίζει να μείνει εκεί να παρακολουθήσει τις διαδικασίες της πώλησης, μη γνωρίζοντας ποια θα είναι η εξέλιξη μόλις γνωρίσει τον αντιπρόσωπο πωλήσεων της μεγάλης αυτής εταιρίας.

Παίζουν: Λέισι Τσάμπερτ, Άντριου Γουόλκερ, Πίτερ Μακνίλ, Τάρα Γέλαντ.

*Alpha, Κυριακή 14/2 στις 23:45

«Ένας Ήρωας στη Ρώμη» (2006) σε σκηνοθεσία Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Κωμωδία -Ένας νεαρός θαυμαστής του Λουτσιάνο Παβαρότι ξεκινά από την Ελλάδα για τη Ρώμη και τη συναυλία του αγαπημένου του τενόρου. «Ιδιόρρυθμος» από μικρός, αποκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο της επαρχιακής πόλης όπου ζει. Με την άφιξή του όμως στην Ιταλία, το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη: χάνει τη βαλίτσα του, ύστερα τα ρούχα του, μπλέκει εν αγνοία του με τη Μαφία, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σειράς ανατροπών και παρεξηγήσεων, ενώ κάποια στιγμή θα κινδυνέψει και να παντρευτεί με το ζόρι….

Παίζουν: Giuseppe Sulfaro (Τζουζέπε Σουλφάρο), Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Πασχάλης Τσαρούχας, Στεφανή Καπετανίδη, Θάλεια Αργυρίου, Έφη Παπαθεοδώρου, Γιώργος Ρούφας, Γιάννης Ζουγανέλης, Mingo De Pasquale, Barbara Tabita, Daniele Favilli, Maurizio Nikolosi. Συμμετέχουν οι: Αντιόπη Σωτηρίου, Εύα Καϊλή, Νίκη Κάρτσωνα, Σοφία Κομηνέα, Δήμητρα Στογιάννη.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 14/2 στις 00:00