Αγχολυτικά κατευθείαν από τη φύση!

Μερικές ισχυρές προσθήκες στη δίαιτά σας μπορούν να αποβούν θαυματουργές για την ψυχολογία σας και τη διαχείριση άγχους. Εσείς γνωρίζατε τις ωφέλιμες ιδιότητες των παρακάτω τροφίμων – ροφημάτων;

  1. Πορτοκάλια: Η βιταμίνη C του πορτοκαλιού χαμηλώνει τα επίπεδα των ορμονών που κρύβονται πίσω από το στρες και επαναφέρει την πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα.
  2. Σπανάκι: Περιέχει μαγνήσιο που διατηρεί την ορμόνη της κορτιζόλης σε χαμηλά επίπεδα, καταπολεμώντας στοχευμένα το άγχος και την ένταση.
  3. Ομελέτα: Οι βιταμίνες Β και οι πρωτεΪνες που περιέχει, κάνουν φυσικά ό,τι θα έκανε και μια φαρμακευτική αγωγή στην αντιμετώπιση του στρες.
  4. Ψάρια: Τα ω-3 λιπαρά πολεμούν τους στρεσογόνους παράγοντες που απειλούν τον οργανισμό μας και παράλληλα προστατεύουν την καρδιά μας.
  5. Μαύρο τσάι: Οι επιστήμονες προτείνουν το μαύρο τσάι ως σύμμαχο στη βελτίωση της ψυχολογίας μας. Πείραμα έδειξε πως όσοι κατανάλωσαν μαύρο τσάι μετά από μια πιεστική κατάσταση, διατήρησαν μια πιο ήρεμη ψυχολογία σε σχέση με άλλους που κατανάλωσαν άλλο ρόφημα, ιδιαίτερα καφέ.
  6. Φυστίκια Αιγίνης: Μία χούφτα κάθε μέρα ρίχνει την πίεση του αίματος και μας βοηθά να διαχειριστούμε την έκρηξη αδρεναλίνης που σχετίζεται με κρίσεις άγχους.
  7. Συνθετικοί υδατάνθρακες: Δημητριακά, ψωμί και ζυμαρικά ολικής άλεσης ενισχύουν τη δράση της σεροτονίνης, ουσίας που είναι υπεύθυνη για συναισθήματα χαράς και γαλήνης.
  8. Ζεστό γάλα: Το ασβέστιο έχει μυοχαλαρωτική δράση και ηρεμεί το σώμα και το νου. Ένα ποτήρι πριν κοιμηθούμε, μας προετοιμάζει για έναν ύπνο χωρίς εντάσεις – δοκιμάστε το!

tsemperlidou.gr