Άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων των Καστοριέων της ΝΥ με barbecue party

Ο χώρος στάθμευσης του ιδιόκτητου Πνευματικού Κέντρου Καστοριέων «Ομόνοια» στο Γουάιτστόουν το απόγευμα του Σαββάτου, 7 Σεπτεμβρίου 2019, είχε μετατραπεί σε έναν τεράστιο χώρο ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους.

Του Δημήτρη Τσάκα

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση για τη νέα σεζόν, η οποία είχε τριπλό χαρακτήρα. Ο πρώτος σχετίζονταν με το καλωσόρισμα των μελών και τω ν φίλων του Συλλόγου που επέστρεψαν από τις διακοπές και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις διακοπές τους στην Καστοριά και σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα  της Μακεδονίας και όχι μόνο.

Ο δεύτερος και ο πιο σημαντικός σχετίζονταν με τις εγγραφές στο Ελληνικό Σχολείο, στο Χορευτικό και στα άλλα προηγμένα προγράμματα του Συλλόγου για όλες τις ηλικίες.

Αριστερά ο Γιώργος Αντωνίου και στο βάθος μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Δήμος Σιώκης, Πάνος Πολιτίδης και Μιάλης Στρατής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δη.μήτρης Τσάκας.

Ο τρίτος σχετίζονταν με την προετοιμασία για την πρώτη μεγάλη ερανική εκδήλωση που θα διοργανώσουν το μεθεπόμενο Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019. Πρόκειται για τη δεύτερη «Βραδιά Ταβέρνας» που θα διοργανώσει ο Σύλλογος και η οποία είναι  αφιερωμένη στο Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ το οποίο παρέχει στέγη και μέριμνα στα καρκινοπαθή παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο που έρχονται για περαιτέρω νοσηλεία στη Νέα Υόρκη.

Η δασκάλα του Ελληνικού Σχολείου Μαρία Δελτούζου και η δασκάλα χορού Ευτυχία Χάτσιου συνομιλούσαν με τους γονείς και τα παιδιά τους για τα μαθήματα τα οποία παρέχονται δωρεάν στο παιδιά των Καστοριέων.

Η κ. Δελτούζου ξενάγησε τις «Αναμνήσεις» στην αίθουσα διδασκαλίας η οποία είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους μαθητές, να τους διδάξει την ελληνική γλώσσα και συνάμα να τους εμφυσήσει την αγάπη για την Καστοριά και κατ΄ επέκταση την Ελλάδα και τον λαμπρό πολιτισμό μας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ευαγγελία Κυριάκου, Ελένη Πολιτίδη και η δασκάλα χορού Ευτυχία Χάτσιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο υπεύθυνος της εκδήλωσης Γιώργος Αντωνίου καλωσόρισε τους Καστοριανούς και ευχήθηκε επιτυχίες στα παιδιά και τους γονείς.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι το χορευτικό εφέτος θα διαφοροποιηθεί ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και τις χορευτικές τους ικανότητες. Συνεπώς θα έχουν τμήμα αρχάριων, το δεύτερο τμήμα και το τμήμα των προχωρημένων, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να παρακολουθήσουν τα προγράμματα χορού.

Αναφερόμενος στα προγράμματα για τις μανάδες και τις νέες ο κ. Αντωνίου επεσήμανε ότι τα Σάββατα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα γιόγκα, ενώ κάθε Δευτέρα στις 6.30 μ.μ. θα παραδίδονται μαθήματα ζούμπα.

Η δασκάλα Μαρία Δελτούζου ενώ παρουσιάζει στον δημοσιογράφο Φώτη Παπαγερμανό το πρόγραμμα του νέου σχολικού έτους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δήμος Σιώκης, καλωσόρισε τους Καστοριανούς και ευχήθηκε όπως η νέα περίοδος των εκδηλώσεων στεφθεί με επιτυχία. Αναφερόμενος στα προγράμματα για τη νέα σεζόν επεσήμανε ότι το συμβούλιο έχει επεξεργαστεί μια σειρά νέων προγραμμάτων τα οποία θα προβληθούν στο «Περιοδικό» του Συλλόγου το οποίο θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι Καστοριείς με τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
ι Καστοριανοί με τους φίλους τους οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

anamniseis