Κρούσματα δηλητηρίασης κατοικίδιων ζώων στο Τοιχιό

Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω πως το τελευταίο διάστημα στην Κοινότητα μας σημειώθηκαν κρούσματα δηλητηρίασης κατοικίδιων ζώων!! Το θέαμα που αντικρίζουμε καθημερινά είναι θλιβερό!!

Όσοι είστε ιδιοκτήτες κατοικίδιων προστατεύστε τα ζωάκια σας και ενημερωθείτε σχετικά με τις πρώτες βοήθειες που μπορείτε να παρέχετε σ’ αυτά αν διαπιστώσετε συμπτώματα δηλητηρίασης.

Ο νόμος (ν.4039/2012/) είναι σαφής και πολύ αυστηρός για όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες ευζωΐας των κατοικιδίων, με τσουχτερά πρόστιμα από 100 μέχρι 30000 ευρώ.

Αλήθεια επίσης είναι πως το τελευταίο διάστημα πολλοί συμπολίτες μας δέχτηκαν επιθέσεις από αδέσποτα και με άγρια ένστικτα σκυλιά, με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας!!

Ως Κοινότητα Τοιχιού έχουμε κάνει γνωστό το πρόβλημα μας στην αρμόδια Αντιδημαρχία (Καθαριότητας και Καθημερινότητας) με αρ.πρ.21761/19 καθώς επίσης και τηλεφωνικά στον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο ωστόσο ακόμη δεν είχαμε ανταπόκριση!

Ας αναλάβουμε ο καθένας τις ευθύνες μας και ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε μια καλή καθημερινότητα και συμφιλιωτική με τη φύση μας!!

Κατερίνα Πηγατσιώτη
Πρόεδρος Τοιχιού