Αρκούδα κατέστρεψε βάρκα του Ιστιοπλοικού Συλλόγου Καστοριάς – [φωτογραφίες]

Κάποτε η παρουσία μιας αρκούδας πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή θα προκαλούσε πανικό. Πλέον, φαίνεται  στην Καστοριά πως οι άνθρωποι έχουν εξοικειωθεί με την παρουσία του ζώου. Πριν λίγο καιρό είχαμε το περιστατικό της αρκούδας στην Λεύκη, που πλησίασε τα μελίσσια. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες ζήσαμε το περιστατικό που έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο στην περιοχή της Πέτρας, ευτυχώς προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές. Σήμερα ήταν η σειρά του Ιστιοπλοικού Συλλόγου Καστοριάς.

Έκπληκτος έμεινε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του συλλόγου, Θάνος Παρίσης, όταν αντίκρισε ξεφούσκωτη την βάρκα και δέκα μέτρα μακριά από το σημείο που ήταν τοποθετημένη. Πλησιάζοντας την, δεν υπήρχε πλέον καμιά αμφιβολία. Η βάρκα ήταν σκισμένη σε πολλά σημεία και γεμάτη γρατσουνιές από αρκούδα.

Ψάχνοντας μάλιστα και γύρω από τον χώρο του ομίλου βρήκε πολλές πατημασιές από αρκούδα, μεγάλες και μικρές. Μετά από αρκετή ώρα ανακάλυψαν ότι λείπουν και δύο μικρά γατάκια τα οποία φρόντιζαν τόσο καιρό.

Μέλη του ομίλου πιστεύουν άτι πρόκειται για την ίδια αρκούδα που έχει κάνει την εμφάνιση της μαζί με τα αρκουδάκια της, πολλές φορές τις τελευταίες μέρες στην περιοχή Πέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βάρκα κοστίζει περίπου 1000 ευρώ.

Όσο θετικό και αν είναι το γεγονός ότι πλέον η παρουσία της αρκούδας δεν προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους, άλλο τόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αρκούδα παραμένει ένα άγριο ζώο.  Εκτός από τις ζημιές που προκαλεί σε πολλές αγροτικές καλλιέργειες, προκαλεί και υλικές ζημιές. Οι υπεύθυνες  αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη με τις αρκούδες στην Καστοριά και ότι λύση της εξοικείωσης είναι, σαφώς, παρακινδυνευμένη.