Σήμερα γύρω στις 6 τα απόγευμα περιπατητές που έκαναν την βόλτα τους στο βουνό της ψαλίδας, στον δρόμο πάνω από την Χλόη, αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο θέαμα. Ένα μικρό αρκουδάκι κομμένο στα δύο.
Όπως μας ανέφεραν το περιστατικό πρέπει να έγινε πρόσφατα γιατί δεν υπήρχε άσχημη μυρωδιά. Προσπάθησαν να εντοπίσουν το υπόλοιπο μέρος τους σώματος του ζώου, αλλά στην πορεία φοβήθηκαν για την εμφάνιση της μαμάς αρκούδας και κάνοντας θόρυβο έφυγαν από το σημείο. “Το αρκουδάκι ήταν με ακρίβεια κομμένο στην μέση” μας ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Επενέβη ανθρώπινο χέρι, κάποιο αγρίμι που το κατασπάραξε ή κάτι άλλο; Αυτό θα το πουν οι ειδικοί. Το θέμα είναι ότι η αρκούδα έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των Καστοριανών… και θα μείνει.

Αμέσως μετά την δημοσίευση του άρθρου κινητοποιήθηκε η Ομάδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, μέλη της οποίας μετέβησαν στο σημείο όπου βρέθηκε το νεκρό ζώο, το περισυνέλεξαν και το μετέφεραν σε χώρο υγειονομικής ταφής.


![O ετήσιος χορός του συλλόγου Ποντίων Σπουδαστών Καστοριάς – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/03/spfk_160326-218x150.jpg)





![O ετήσιος χορός του συλλόγου Ποντίων Σπουδαστών Καστοριάς – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/03/spfk_160326-100x70.jpg)









![Oι Τσιπουράδες της Καστοριάς με τα καλύτερα τσίπουρα στον κόσμο – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/mpouzeria_26-100x70.jpg)
![Παραδοσιακά γιόρτασαν οι Παλιοί Πρόσκοποι & οι Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/prsk_230226-100x70.jpg)

