Καστοριανοί φοιτητές γύρισαν στο σπίτι για τις γιορτές και “εγκλωβίστηκαν”

φωτογραφία αρχείου

“Την πάτησαν” αρκετοί φοιτητές που γύρισαν στην Καστοριά για τις γιορτές και τώρα δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πόλη που σπουδάζουν.

Αρκετοί καστοριανοί φοιτητές εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατότητα που τους δόθηκε να φύγουν από την περιοχή που σπουδάζουν, για να περάσουν τις γιορτές στον τόπο κατοικίας τους κάνοντας χρήση του εντύπου Ε1. Δεν υπολόγισαν, όμως, έαν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην πόλη που σπουδάζουν.

Δυστυχώς δεν υπήρξε και δεν υπάρχει ανάλογη ρύθμιση για την επιστροφή τους στην πόλη φοίτησης. Όπως αναφέρουν πολλοί γονείς στο mpetskas.com, τα παιδιά τους δεν μπορούν να γυρίσουν στην πόλη που σπουδάζουν, που νοικιάζουν σπίτι, που βρίσκονται τα συγγράμματα και άλλα αναγκαία για τις σπουδές τους υλικά, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη φοίτησή τους.

Αυτό σημαίνει πως τώρα που ήρθε η ώρα της εξεταστικής, θα δώσουν εξετάσεις από το δωμάτιο τους, στο πατρικό τους σπίτι, καθώς τα πανεπιστήμια είναι κλειστά και τόσο τα μαθήματα όσο και οι εξετάσεις γίνονται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.  Θα μπορούσαν να επιστρέψουν μόνο εάν τα πανεπιστήμια ήταν ανοικτά και είχαν μαζί τους βεβαίωση από τη γραμματεία της σχολής ή με βεβαίωση γιατρού για ιατρικές εξετάσεις.