Η κατάσταση στην Καστοριά είναι οριακή

Ο Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Παρασκευής επέστησε την προσοχή σε αρκετές περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και της Καστοριάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι ακόμη δεν έχουμε τελειώσει με τον ιο, και η κούραση αλλά και οι μεταλλάξεις κάνουν πιο δύσκολη τη μάχη με τον ίο.

Έκανε έκκληση να είμαστε όλοι φειδωλοί στις μετακινήσεις μας. Να παραμείνουμε σπίτι μας και να κυκλοφορούμε μόνο όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι Φωκίδα και Ανώγεια Ρεθύμνης από αύριο εντάσσονται από το πρωί του Σαββάτου στις 6 στο βαθύ κόκκινο.

Στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η κατάσταση είναι οριακή σε Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία, Σέρρες, Κιλκίς, Ζάκυνθο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Ο κ. Χαρδαλιάς επέστησε την προσοχή των κατοίκων στις περιοχές αυτές, καθώς όπως είπε οι δείκτες του μέσου όρου των 14 ημερών ανά 100.000 κατοίκους καθώς και των 7 ημερών, σιγά-σιγά επιδεινώνονται και πλησιάζουν το επίπεδο του συναγερμού. Στην συνέχεια απηύθυνε έκκληση για πιστή εφαρμογή των μέτρων, ειδικά σε αυτές τις περιοχές.