7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και αφού το βράδυ σε βρίσκει σπίτι, δες τις κινηματογραφικές επιλογές σου επί της οθόνης:

«Μια Ζωή την Έχουμε» (1958) σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβέλλα

Κομεντί –  Η ταινία ξεκινά σε μία φυλακή, όπου ένας κρατούμενος, είναι εξαιρετικά χαρούμενος, τραγουδώντας και σφυρίζοντας όλη την ώρα το τραγούδι Και ο μήνας έχει 9, εξοργίζοντας έναν γκρινιάρη φύλακα, καθότι δεν μπορεί να καταλάβει από πού αντλεί τέτοια χαρά, ενώ βρίσκεται στη φυλακή. Ένα βράδυ, που ο φύλακας είναι νυχτερινός, και έχει πέσει το σιωπητήριο, ακούει πάλι τον κρατούμενο, να σφυρίζει και να τραγουδά. Νευριασμένος πάει στο κελί του. Εκεί θα ξεκινήσει η εξιστόρηση, για το πώς βρέθηκε στη φυλακή, ο Κλέων (δηλαδή, ο κρατούμενος). Ένας ντροπαλός ταμίας ερωτεύεται τη φιλενάδα του διευθυντή του και αποφασίζει να «αξιοποιήσει» το περίσσευμα που βρήκε στο ταμείο του για να την κατακτήσει.

Παίζουν: Δημήτρης Χορν, Υβόν Σανσόν, Βασίλης Αυλωνίτης.

*Mega, Παρασκευή 8/1, στις 21:00

«Υποψήφιος Μάγος» (2010) σε σκηνοθεσία Τζον Ταρτελτάουμπ

Περιπέτεια – Ο Μπαλτάζαρ Μπλέικ (Νίκολας Κέιτζ) φρουρεί για πάνω από χίλια χρόνια τον κόσμο από τις σκοτεινές δυνάμεις, ψάχνοντας ταυτόχρονα για τον προικισμένο κληρονόμο του. Μπροστά του όμως θα βρεθεί ο αδέξιος μαθητευόμενος μάγος Ντέιβ Στάτλερ που θα απελευθερώσει άθελά του τον αδίστακτο Χόρβαθ, πυροδοτώντας ταυτόχρονα την τελική μάχη ανάμεσα στους δυο άσπονδους εχθρούς.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζέι Μπαρουσέλ, Άλφρεντ Μολίνα.

*Open, Παρασκευή 8/1, στις 21:00

«Ο κλέψας του κλέψαντος» (1958) σε σκηνοθεσία Μάριο Μονιτσέλι

Κωμωδία –  Η κωμωδία του Μάριο Μονιτσέλι, που εγκαινίασε ένα ολόκληρο κινηματογραφικό είδος, διαχρονική και απολαυστική όσο και εξήντα χρόνια πριν, σε ψηφιακή επανέκδοση. Ένας άτυχος μικροαπατεώνας, ο Κοσίμο (Μέμο Καροτενούτο), συλλαμβάνεται κατά την προσπάθεια του να κλέψει ένα αυτοκίνητο και καταδικάζεται σε λίγους μήνες φυλάκιση. Όταν τον επισκεφτούν στη φυλακή η κοπέλα του και ο δικηγόρος του, ο Κοσίμο θα τους πει να βρουν έναν αντικαταστάτη του που θα ομολογήσει την κλοπή για να μπορέσει να βγει ο ίδιος από την φυλακή.Συντόμα τα νέα θα διαδοθούν στην πιάτσα των μικροαπατεωνών της Ρώμης και θα βρεθεί ο Πέπε (Βιτόριο Γκάσμαν), ένας αποτυχημένος πυγμάχος που θα δεχτεί να μπει στη φυλακή στη θέση του Κοσίμο. Μπαίνοντας όμως ο Πέπε μέσα θα έρθει σε επαφή με τον Κοσίμο και θα τον ψαρέψει για να μάθει τον λόγο που ο Κοσίμο βιάζεται να αποφυλακιστεί. Στην αρχή ο Κοσίμο θα αρνηθεί να μιλήσει στον Πέπε αλλά τελικά θα το κάνει λέγοντας του τι ληστεία σκοπεύει να κάνει. Κατά την έξοδο του από την φυλακή ο Πέπε θα πάει στον Τιβέριο (Μαρτσέλο Μαστρογιάνι), και θα του πει να κάνουν αυτοί την ληστεία..

Παίζουν: Βιτόριο Γκάσμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Ρενάτο Σαλβατόρι, Τοτό, Κλαούντια Καρντινάλε.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 8/1, στις 22:00

«Portugal» (2018) σε σκηνοθεσία Lauri Lagle 

Δράμα – Η “Πορτογαλία” είναι βαθιά και απαλή σαν καλοκαιρινή βραδιά. Είναι μια σταδιακή πορεία και ένα ταξίδι προς κάτι που υπερβαίνει έναν γεωγραφικό προορισμό σε έναν χάρτη. Η Καρίνα και ο Μάρτιν έχουν μια ευχάριστη σχέση, όπου η καθημερινότητα κυλά με έναν αβίαστο, συνηθισμένο τρόπο και καμία μικροπαρεξήγηση δεν μπορεί να την διαταράξει. Η ζωή είναι ωραία. Ίσως αυτή της η τελειότητα και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα να τους κάνουν τελικά να θέσουν ένα ερώτημα- είναι όλη η ζωή δεδομένη; Είναι μια ιστορία για τη λαχτάρα της ψυχής. Για τη λαχτάρα για κάτι άλλο πέρα από το παρόν, αλλά και για το κουράγιο να χαθείς συνειδητά. Οι χαρακτήρες στην ταινία αναζητούν ένα μέρος αγάπης και κατανόησης στον κόσμο. Το ταξίδι τους είναι ευχάριστο, χαλαρό και πολύ ανθρώπινο. Είναι γεμάτο από λάθη αλλά και ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα, και ζωηρές προσωπικότητες, που έχουν όλες τον ίδιο στόχο -να βρουν την ευτυχία.

Παίζουν: Mirtel Pohla, Margus Prangel, Jarmo Reha.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 8/1, στις 22:00

«Σημείο Υπεροχής» (2008) σε σκηνοθεσία Πιτ Τράβις

Δράσης – Δύο μυστικοί πράκτορες βρίσκονται σε αποστολή προστασίας του Προέδρου των ΗΠΑ, στη διάσκεψη κορυφής για τον παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ξαφνικά όμως γίνεται απόπειρα δολοφονίας κατά του Πλανητάρχη, αμέσως μετά την άφιξή του στην Ισπανία. Ακολουθεί χάος και οι ζωές διαφορετικών ανθρώπων συγκρούονται!

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Μάθιου Φοξ, Φόρεστ Γουίτακερ, Ζόι Σαλντάνα, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ.

*ΣΚΑΙ, Παρασκευή 8/1, στις 23:30

«Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» (2014) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Θρίλερ – Στην πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Ντιούν (Μπεν Άφλεκ), δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του, Έιμι (Ρόζαμουντ Πάικ) έχει εξαφανιστεί. Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πορτραίτο του Νικ ως ευτυχισμένου άντρα αρχίζει να καταρρέει. Σύντομα τα ψέματα του, οι απάτες του και η παράξενη συμπεριφορά του, κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται μήπως ο Νικ Ντιούν είναι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του.

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις.

*Open, Παρασκευή 8/1, στις 23:30

«Κάποτε στην Καλιφόρνια» (2017) σε σκηνοθεσία Μαρκ Κάλεν

Κωμωδία – O Στιβ Φορντ είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ με βάση του το Λος Άντζελες. Όταν μία εξαιρετικά επικίνδυνη συμμορία καταφέρνει να του κλέψει τον αγαπημένο του σκύλο, Μπάντι, όλος ο κόσμος του καταρρέει. Μία σειρά από τρελές συμπτώσεις τον οδηγούν στο να κάνει «θελήματα» για την εν λόγω συμμορία, ενώ τον κυνηγάνε δύο αιμοδιψή αδέλφια από τη Σαμόα, τα τσιράκια ενός τοκογλύφου και πολλοί ακόμη ιδιόμορφοι χαρακτήρες. Λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, και ο Στιβ μας αποδεικνύει μέχρι πού μπορεί να φτάσει προκειμένου να επανασυνδεθεί μαζί του.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τζον Γκούντμαν, Τζέισον Μομόα, Φάμκε Γιάνσεν.

*Star, Παρασκευή 8/1, στις 23:45