Κοινωνικό Φροντιστήριο από το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί»

Ο Eθελοντικός Oργανισμός για τα δικαιώματα του παιδιού «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» για πέμπτη συνεχή  χρονιά θα λειτουργήσει  το «Ανοιχτό Δημιουργικό Σχολείο Καστοριάς» ( Κοινωνικό Φροντιστήριο), για μαθητές Γυμνασίου και Α’ Λυκείου.

Από τέλος Σεπτέμβρη, μαθητές Α΄Γυμνασίου –Α’ Λυκείου ευπαθών κοινωνικών ομάδων (παιδιά μονογονεικών, πολύτεκνων οικογενειών, με γονείς χαμηλών εισοδημάτων, ανέργους κλπ.) θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν δωρεάν μαθησιακή υποστήριξη σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στην Λεωφόρο Γουναράδων περιοχή Χλόη-Καστοριάς, στα Γραφεία-Αποθήκες του Οργανισμού μας.

     Συγκεκριμένα:

Α) Όσοι ευαισθητοποιημένοι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Μαθηματικοί, Φιλόλογοι, Φυσικοί, Χημικοί, Καθηγητές Πληροφορικής, Καθηγητές Ξένων Γλωσσών κλπ) μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, αδιόριστοι, συνταξιούχοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή, εξαιρετικό δείγμα κοινωνικής αλληλεγγύης να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι  30 Σεπτεμβρίου. Οι αδιόριστοι καθηγητές πρέπει να προσκομίσουν πτυχίο ή τίτλο σπουδών. Επίσης μπορούν να δηλώσουν διαθεσιμότητα και επί πτυχίω φοιτητές, δεχτοί και φοιτητές του ΤΕΙ Καστοριάς.  Έκκληση για προσφορά μιας- δυο ωρών την εβδομάδα.Καλοδεχούμενοι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ- ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ κάθε ειδικότητας.

Β) Οι γονείς – κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο κοινωνικό φροντιστήριο να επικοινωνήσουν με το Κέλετρον Αγάπη για  το Παιδί προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής – υπεύθυνη δήλωση καθώς και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

   ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2018 ενώ για την εγγραφή των ενδιαφερόμενων μαθητών, απαιτείται πέραν της συμπλήρωσης σχετικής αίτησης από τον γονέα – κηδεμόνα τους και η προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών:

 

  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  • Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού ΔΟΥ, ή βεβαίωση απαλλαγής υποβολής φορολογικής δήλωσης.
  • Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  • Κάθε άλλο έγγραφο, εφόσον υπάρχει, που τεκμηριώνει την οικονομική δυσκολία ή αποτελεί κοινωνικό κριτήριο όπως κάρτα ανεργίας, βιβλιάριο απορίας κ.ά.