Οι δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού εντάσσονται από το πρωί του Σαββάτου στις 6, στο βαθύ κόκκινο.
Στην Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και σε περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου. Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής, τα οποία θα επαναλειτουργήσουν την Δευτέρα 22 Μαρτίου.
Την Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε:
- Όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 21:00 έως 05:00, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο.
- Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων με αυστηρούς κανόνες τήρησης των πρωτοκόλλων από την προσεχή Δευτέρα 22 Μαρτίου
- Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα. Επίσκεψη φυσικά με μάσκα και αποστολή SMS στον κωδικό 6.
- Για τα πάρκα ισχύσει μετάβαση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.
- Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
- Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με SMS στον κωδικό 6.
Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης με SMS 6, από δήμο σε δήμο με αυτοκίνητο ή μηχανάκι – Επιτρέπεται μόνο πεζή.
Eπίσης, συνεχίζει να είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Σχετικά με τους αρχαιολογικούς χώρους και τη λειτουργία των πάρκων θα επιτρέπονται επισκέψεις έως 3 ατόμων εκτός αν αφορά σε οικογένειες με χρήση κωδικού sms 6 και χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής (δηλαδή μόνο με πόδια ή ποδήλατο).


![Ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα ο Ταξίαρχος Νικόλαος Έξαρχος – [βιογραφικό]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/exarchos_26_2-218x150.jpg)






![Ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα ο Ταξίαρχος Νικόλαος Έξαρχος – [βιογραφικό]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/exarchos_26_2-100x70.jpg)





![Ραγκουτσάρια ΄26 – Φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών – [part2]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/prl_080126_4-100x70.jpg)
![Ραγκουτσάρια ΄26 – Φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών – [part1]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/prt_1_0826-100x70.jpg)
![Πατινάδα του συλλόγου “Τα Καστοριανά Μπουλούκια” – [φωτογραφίες – video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/mpl_050126_2-100x70.jpg)
![Το μεγάλο γλέντι των Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ. στην Ομόνοια – [φωτογραφίες – video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/xrk_040126-100x70.jpg)
![Η πατινάδα του συλλόγου “Τα Καστοριανά Μπουλούκια” – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/vd_051226-100x70.jpg)
