Tα μέτρα που ισχύουν από σήμερα σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

Οι δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού εντάσσονται από  το πρωί του Σαββάτου στις 6, στο βαθύ κόκκινο.

Στην Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και σε περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου. Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής, τα οποία θα επαναλειτουργήσουν την Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Την Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε: 

  • Όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 21:00 έως 05:00, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο.
  • Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων με αυστηρούς κανόνες τήρησης των πρωτοκόλλων από την προσεχή Δευτέρα 22 Μαρτίου
  • Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα. Επίσκεψη φυσικά με μάσκα και  αποστολή SMS στον κωδικό 6.
  • Για τα πάρκα ισχύσει μετάβαση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
  • Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με SMS στον κωδικό 6.

Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης με SMS 6, από δήμο σε δήμο με αυτοκίνητο ή μηχανάκι – Επιτρέπεται μόνο πεζή.

Eπίσης, συνεχίζει να είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σχετικά με τους αρχαιολογικούς χώρους και τη λειτουργία των πάρκων θα επιτρέπονται επισκέψεις έως 3 ατόμων εκτός αν αφορά σε οικογένειες με χρήση κωδικού sms 6 και χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής (δηλαδή μόνο με πόδια ή ποδήλατο).