Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις των δικαιούχων για τα Voucher 200 ευρώ

Ξεκινούν στις 5 Απριλίου οι αιτήσεις των δικαιούχων για το voucher 200 ευρώ για τάμπλετ και λάπτοπ, όπως ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως για το voucher των 200 ευρώ για λάπτοπ και τάμπλετ:

«Τη Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή για τους προμηθευτές», δήλωσε η υπουργός για το voucher των 200 ευρώ, το οποίο αφορά οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6000 ευρώ. Για τους επωφελούμενους η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 5 Απριλίου», είπε η υπουργός.

Άνοιγμα σχολείων και παράταση σχολικής χρονιάς

Για το άνοιγμα των σχολείων, υποστήριξε πως δεν έχει γίνει ακόμα εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για γυμνάσια και λύκεια, καθώς αυτά έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Για τη σχολική χρονιά δήλωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης δύο εβδομάδων μέσα στον Ιούνιο, προκειμένου να επιμηκυνθεί ο χρόνος της δια ζώσης εκπαίδευσης, ενώ διευκρίνισε πως οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο, η εξεταστέα ύλη έχει μειωθεί κατά 25% και οι παρελάσεις δε θα πραγματοποιηθούν, υποστήριξε η υπουργός.