10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τι καλύτερο από το να δεις μια καλή ταινία την τελευταία μέρα της εβδομάδας. Γιαυτό διάλεξε ανάμεσα σε κωμωδία, δράση, περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας ή animation.

«Need for Speed» (2014) σε σκηνοθεσία Σκοτ Γουό

Περιπέτεια –  Ο Τόμπι Μάρσαλ, εργάζεται με τους φίλους του στην οικογενειακή του επιχείρηση ενώ παράλληλα δοκιμάζει το σπάνιο ταλέντο του σε ερασιτεχνικές και αυτοσχέδιες κόντρες αυτοκινήτων. Η ζωή κυλάει όμορφα, μέχρι τη στιγμή που έρχονται τα πάνω κάτω και καταλήγει στη φυλακή για ένα έγκλημα, το οποίο ουδέποτε διέπραξε. Για τα επόμενα δύο χρόνια της ζωής του θα παραμείνει άδικα φυλακισμένος, έχοντας στο μυαλό μόνο μια σκέψη: την εκδίκηση! Η ταινία είναι βασισμένη στην πιο επιτυχημένη σειρά αγωνιστικών βιντεοπαιχνιδιών, όλων των εποχών, με πωλήσεις πλέον των 140 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Παίζουν: Άαρον Πολ, Ντομινίκ Κούπερ, Σκοτ Μεσκούντι, Ίμοτζεν Πουτς, Μάικλ Κίτον.

*Mega, Κυριακή 21/3 στις 21:00

«Τα Μυαλά που Κουβαλάς» (2015) σκηνοθεσία Πιτ Ντόκτερ 

Animation – Αναρωτήθηκες ποτέ τι συμβαίνει στο… μυαλό του καθενός; Στο Κέντρο Ελέγχου του μυαλού της 11χρονης Ράιλι οι πέντε αισθήσεις δουλεύουν κανονικά και ασταμάτητα υπό τη γενική διεύθυνση της ξέγνοιαστης Χαράς. Ο Φόβος ελέγχει τα θέματα ασφάλειας, ο Θυμός φροντίζει όλα να είναι ισορροπημένα, ενώ η Αηδία έχει αναλάβει την προστασία της από τις τοξίνες κάθε είδους. Η μόνη που δεν ξέρει ακριβώς το ρόλο της είναι η Λύπη. Όταν όμως η Ράιλι χρειαστεί να εγκαταλείψει την ήσυχη κωμόπολη που ζει με την οικογένειά της, για να μετακομίσουν στο Σαν Φρανσίσκο λόγω της μετάθεσης του πατέρα της, οι αισθήσεις παθαίνουν μεγάλη αναστάτωση. Οι συνέπειες δεν αργούν να φανούν. Χαρά και Λύπη μπερδεύουν τις θέσεις τους στο Κέντρο Ελέγχου και συνεπώς το… ρόλο τους. Ο Φόβος, ο Θυμός και η Αηδία αναλαμβάνουν τώρα προσωρινά τη γενική διεύθυνση του Κέντρου Ελέγχου. Όμως η Χαρά και η Λύπη, καθώς έχουν μπλέξει στις αχαρτογράφητες περιοχές της μακροπρόθεσμης μνήμης και των κέντρων ονείρου, έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να ξαναβρούν την πραγματική θέση και το ρόλο τους στο μυαλό της Ράιλι…

*Star, Κυριακή 21/3 στις 21:00

«Doctor Strange» (2016) σε σκηνοθεσία Σκοτ Ντέρικσον

Περιπέτεια – Ο αντισυμβατικός Doctor Strange, ο new age υπερήρωας της Marvel, στην αιώνια μάχη του καλού με το κακό, σώζει τον πλανήτη χρησιμοποιώντας μαγικές ικανότητες και θαυματουργά μυστικά. Η ζωή του διάσημου νευροχειρουργού, Dr. Stephen Strange, αλλάζει ριζικά όταν ένα τρομερό αυτοκινητικό ατύχημα καταδικάζει τα δύο χέρια του σε πλήρη ανικανότητα. Αδυνατώντας να βρει θεραπεία μέσω της παραδοσιακής ιατρικής, ο Strange θα καταφύγει σε κάθε πειραματική λύση, κινδυνεύοντας να χάσει όλη την περιουσία του σε μια προσπάθεια που τελικά φαίνεται μάταιη. Η ελπίδα, όμως, θα του κλείσει το μάτι όταν γνωρίσει έναν παραπληγικό, που μυστηριωδώς κατάφερε να θεραπεύσει ένα αντίστοιχο πρόβλημα στα πόδια του. Σύντομα λοιπόν, ο Strange θα περάσει τις πύλες του Kamar-Taj, ενός κέντρου θεραπείας απρόσιτου στους πολλούς, που θα αποδειχθεί κάτι περισσότερο από αυτό που φαίνεται. Εκεί, θα μυηθεί στις μυστικές εναλλακτικές διαστάσεις του σύμπαντος από μια ομάδα μάγων, που κρατά στα… επιδέξια χέρια της τα κλειδιά της Γνώσης. Για να κατακτήσει όμως τη δύναμη που χρειάζεται, θα πρέπει να ξεπεράσει τις σκοτεινές διαστάσεις και τις σκιές που απειλούν τον κόσμο γύρω του. Πάνω από όλα όμως, θα πρέπει να αποφασίσει, αν θα επιστρέψει στον κόσμο των ανθρώπων ή θα παραμείνει στους κόλπους των μάγων…

Παίζουν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τίλντα Σουίντον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαντς Μίκελσεν, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Μπέντζαμιν Μπρατ, Μπένεντικτ Γουόνγκ, Μάικλ Στάλμπεργκ.

*Alpha, Κυριακή 21/3 στις 21:00

«Διαφορά Στήθους» (2006) σε σκηνοθεσία Άντι Φίκμαν

Κωμωδία – Η δεκαεπτάχρονη Βαϊόλα μεταμφιέζεται παριστάνοντας το δίδυμο αδελφό της -όσο αυτός λείπει κρυφά- για να γίνει δεκτή στην ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου του. Τα κάνει μαντάρα όμως όταν ερωτευτεί το συγκάτοικό της και το κορίτσι που κυνηγάει ο τελευταίος την ερωτεύεται.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Αμάντα Μπάινς, Λόρα Ράμσεϊ

*Open, Κυριακή 21/3 στις 21:00

«Μικρή Βαβυλώνα» (2017) σε σκηνοθεσία Gigi Roccati

Δραματική κομεντί – Η Καμλά και οι γονείς της μόλις μετακόμισαν σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο στα περίχωρα της Τεργέστης μαζί με άλλες οικογένειες μεταναστών και έναν γκρινιάρη συνταξιούχο καθηγητή, αποφασισμένο να μην εγκαταλείψει το σπίτι του, όταν λαμβάνουν ειδοποίηση για έξωση. Ενώ οι άντρες αντιδρούν με θυμό στις απειλές του ιδιοκτήτη, οι γυναίκες προσπαθούν να συνεργαστούν και να σώσουν τις οικογένειές τους μέσα από γέλια, δάκρυα και παρεξηγήσεις.

Σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, η μικρή Καμλά και ο καθηγητής Λεόνε θα γίνουν φίλοι παρά τη θέληση του πατέρα της, ενώ η μητέρα της η Σάντι σύντομα θα αποκαλύψει ένα ταλέντο της. Χορεύει σαν σταρ του Μπόλιγουντ. Χάρη σε μια φιλική κοινωνική λειτουργό, αποφασίζουν να φτιάξουν μια σχολή χορού. Η γειτονιά σύντομα θα μιλάει για τις Babylon Sisters.

Παίζουν: Lorenzo Acquaviva, Renato Carpentieri, Amber Dutta.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 21/3 στις 22:00

«Τζένη, Τζένη» (1965) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Κωμωδία – Στο νησί που εκτυλίσσεται η ιστορία, η φοιτήτρια Φιλολογίας Τζένη Σκούταρη, κόρη του τοπικού κομματάρχη Κοσμά Σκούταρη, χρησιμοποιεί συχνά την προσωπική βιβλιοθήκη του εφοπλιστή Μίλτου Κασσανδρή, ο οποίος όμως ετοιμάζει για πολιτική καριέρα τον ανιψιό του Νίκο Μαντά και θέλει να τον κατεβάσει υποψήφιο βουλευτή στις προσεχείς εκλογές. Ο Μαντάς είναι παιδικός φίλος της Τζένης Σκούταρη και έλειπε στο εξωτερικό για σπουδές. Υπάρχει φόβος να χάσει τις εκλογές από τον ανθυποψήφιό του Γκόρτσο, που τον υποστηρίζει φανατικά ο Σκούταρης, ο οποίος έχει τεράστια δύναμη να επηρεάζει την κοινή γνώμη στο νησί, όμως έχει και πολλά οικονομικά προβλήματα. Ο Κασσανδρής το ανακαλύπτει και υποχρεώνει την Τζένη να παντρευτεί με λευκό γάμο τον ανιψιό του με αντάλλαγμα να ξελασπώσει οικονομικά τον πατέρα της, προκειμένου να εξασφαλίσει και να πετύχει την εκλογή του Μαντά.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Ανδρέα Μπάρκουλη, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

*Star, Κυριακή 21/3 στις 21:50

«Κυνηγώντας το Όνειρο» (2004) σε σκηνοθεσία Peter Berg

Δράσης – Η ταινία διαπραγματεύεται μια ομάδα νεαρών, των Permian High Partners, της πιο επιτυχημένης ποδοσφαιρικής ομάδας του Τέξας όλων των εποχών, κατά τη διάρκεια της σεζόν του 88. Για τους νέους αθλητές της ομάδας αυτής, κάθε αγώνας είναι μια ευκαιρία να ξεπεράσουν τα όρια της πόλης τους και να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους για δόξα, τη χρονιά της ενηλικίωσης τους.

Παίζουν: Billy Bob Thornton, Garrett Hedlund, Derek Luke, Jay Hernandez, Lucas Black, Tim McGraw.

*Μακεδονία, Κυριακή 21/3 στις 23:00

«Cosmic Candy» (2019) σε σκηνοθεσία Ρηνιώ Δραγασάκη

Κομεντί Φαντασίας –  Η Άννα, μια μοναχική και ιδιόρρυθμη ταμίας σουπερμάρκετ αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία της το δεκάχρονο κορίτσι του διπλανού διαμερίσματος, ύστερα από την μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα του. Την ίδια στιγμή διαπραγματεύεται την πιθανή της απόλυση και ένα ρομαντικό ειδύλλιο για πρώτη φορά στη ζωή της. Και όλα αυτά υπό την επήρεια υπερβολικής ποσότητας Cosmic Candy, της καραμέλας που σκάει στο στόμα.

Παίζουν: Μαρία Κίτσου, Μάγια Πιπερά, Κίμωνας Κουρής, Δημήτρης Λάλος, Δημήτρης Δρόσος, Φώτης Θωμαϊδης, Εύη Δοβέλου, Elena Mirtchofska, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 21/3 στις 00:00

«Ραντεβού στα Κλεφτά» (2015) σε σκηνοθεσία Ben Palmer

Αισθηματική κομεντί – Γνωρίστε τη Nancy: 34 σινγκλ και απογοητευμένη από τις συνεχείς προσπάθεις των φίλων της να τη ζευγαρώσουν. Μετά από μια σειρά αποτυχημένων ραντεβού η Nancy αποφασίζει πως ίσως είναι γραφτό της να μείνει μόνη της. Ωσπου γνωρίζει τον Jack. Ο Jack έχει κλείσει ένα ραντεβού στα τυφλά και νομίζει πως η Nancy είναι το ραντεβού του. Εκείνη καταλαβαίνει το λάθος του αλλά δεν τον διορθώνει από μια παρόρμηση της στιγμής. Και είναι αυτή η απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή της.

Παίζουν: Lake Bell, Rory Kinnear, Ken Stott, Harriet Walter.

*Ant1, Κυριακή 21/3 στις 00:45

«X-Men United» (2003) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που οι X-Men νίκησαν τον Magneto και τον φυλάκισαν σε ένα φαινομενικά απόρθητο πλαστικό θάλαμο. Μια μέρα, ένας μεταλλάγμένος με το όνομα Nightcrawler διεισδύει στον Λευκό Οίκο και επιχειρεί να δολοφονήσει τον Πρόεδρο! Η κίνηση αυτή πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα κατά των μεταλλαγμένων.

Εν τω μεταξύ, ενώ ο Λόγκαν προσπαθεί να ανακαλύψει το παρελθόν του ένας επιστήμονας, ο Γουίλιαμ Στράικερ, ανακαλύπτει τη μυστική σχολή του καθηγητή Χ και του επιτίθεται με τις δυνάμεις του. Αντιμέτωποι με αυτή τη νέα απειλή, οι μεταλλαγμένοι σχηματίζουν μια παράξενη συμμαχία με τον Magneto για να σταματήσουν τη φονική πορεία του Στράικερ και να σώσουν τον καθηγητή X…

Παίζουν: Χιού Τζάκμαν, Χάλι Μπέρι, Ίαν ΜακΚέλεν, Φάμκε Γιάνσεν, Άννα Πάκουϊν, Μπράιαν Κοξ, Άλαν Κάμινγκ.

*Star, Κυριακή 21/3 στις 01:00