Αγανακτισμένοι με το “άνοιξε–κλείσε” οι καταστηματάρχες στην Καστοριά

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στον επιχειρηματικό κόσμο η προχθεσινή ανακοίνωση του νέου lockdown, με καταστήματα και επιχειρήσεις να δέχονται ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα.

Την αγανάκτησή τους δείχνουν οι καταστηματάρχες στην Ερμού, τοποθετώντας κόκκινη κορδέλα έξω από τα μαγαζιά τους.

Οι καταστηματάρχες στη Ερμού τοποθέτησαν απαγορευτική κορδέλα έξω από τα μαγαζιά τους, θέλοντας να εκφράσουν την αγανάκτηση τους  για το “άνοιξε – κλείσε” των επιχειρήσεων τους.

Αναμφίβολα ο εμπορικός κόσμος, δέχθηκε μεγάλο πλήγμα, όπως τονίζουν, που όχι μόνο αναγκάστηκε να εφαρμόσει μια μέθοδο αγορών (click away), που δεν είχε πεδίο εφαρμογής στις μικρές επιχειρήσεις και είδε τον τζίρο του να πέφτει κατακόρυφα, αλλά αναγκάζεται ξανά να βάλει λουκέτο την ώρα που ανέμενε άνοιγμα που θα έδινε ανάσα. “Σαφώς είναι ένα ακόμη τεράστιο πλήγμα για τον κλάδο. Ήμασταν κλειστά 4 μήνες το 2020. Ξεκινήσαμε το 2021 με τον πρώτο μήνα σχεδόν κλειστά  και τώρα πάλι μας κλείνουν. Καταλαβαίνετε ότι το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο. Μιλάμε για τεράστιες απώλειες τζίρου που δεν γνωρίζουμε πως θα αναπληρωθούν. Και η στήριξη που έχουμε μέχρι τώρα είναι πολύ μικρή μπροστά στη ζημιά που έχουμε υποστεί.”

Η άποψή τους ήταν εξ αρχής ότι μπορούμε να τηρήσουμε τα μέτρα ασφαλείας και να δεχόμαστε έναν – έναν τους πελάτες μέσα στα καταστήματά μας. Δεν εισακουστήκαμε. Εφαρμόστηκε ένα click away το οποίο, ας μου επιτραπεί ο όρος, ήταν ένα μέτρο στο πόδι. Δεν υπήρχε καμία οργάνωση με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να οδηγηθούμε στο γενικό lockdown για ακόμη μια φορά.

Τονίζουν ότι είναι άδικο γιατί εμείς τηρούσαμε τα μέτρα πολύ προσεκτικά και δεν υπήρχε ούτε ένα κρούσμα στα καταστήματά μας. Αισθανθήκαμε οργή και αγανάκτηση όταν ενημερώθηκαν ότι από το Σάββατο το πρωί απαγορεύεται να ανοίξουμε. Περιμένουμε αγανακτισμένοι τι άλλο θα ανακοινωθεί